Prosena kaša s hruško in cimetom

objavljeno v Recepti, Vegetarijanske jedi, Začimbe

Prosena kaša, starodavna žitarica polna mineralov, danes predstavljena v obliki hranilnega brezglutenskega zajtrka. Predstavljamo vam recept za proseno kašo s hruško in cimetom.

Prosena kaša s hruško in cimetom

Za pripravo prosene kaše s huško in cimetom potrebujemo naslednje pripomočke:
  • plastično posodo
  • nož
  • desko
  • merilno posodo
  • kozico
  • kuhalnico
  • žličko
Za pripravo prosene kaše s hruško in cimetom potrebujemo*:

*za 2 osebi

  • 1 kavna skodelica prosene kaše
  • 400 mililitrov mleka ali rastlinskega mleka
  • pol žličke cimeta
  • žlička vanilijevega sladkorja
  • dve zreli hruški
Začimbe za pripravo prosene kaše s hruško in cimetom lahko dobite s klikom na spodnje gumbe
Cejlonski cimet Vanilijev sladkor Dodaj vse v košarico
Prosena kaša s hruško in cimetom se pripravi po naslednjem postopku:
  1. Proseno kašo vsaj sedem ur, preden se lotimo same kuhe, namočimo v navadno vodo v plastično posodo. Svetujemo vam, da jo namočite zvečer pred samim jutranjim kuhanjem prosene kaše naslednji dan. Prosena kaša
  2. V kozico nalijemo 400 mililitrov mleka, ki mu dodamo namočeno proseno kašo in vanilin sladkor. Proseno kašo kuhamo na zmernem ognju od 10 do 15 minut, dokler ta ne postane popolnoma mehka.
  3. Vmes olupimo hruški, jima odstranimo koščice in narežemo na večje koščke. Narezano hruško dodamo k proseni kaši nekje v sredini kuhanja, da se ta ne razkuha preveč. Prav tako nekje v sredini kuhanja dodamo pol žličke cimeta.

Ko je prosena kaša kuhana, jo odstavimo in po želji po vrhu posujemo še cimet. Seveda pa je kombinacij ogromno, zelo rada pa tej kombinaciji tudi dodam še suhe brusnice, ki dajo proseni kaši še dodatno sladkobo.

 

Recept je prispevala Vesna.

Pa dober tek! 🙂