Polnjene paprike za noč čarovnic

Deli s prijatelji

Noč čarovnic oziroma “halloween” je že skoraj tu, zato smo za vas pripravili “tematski” recept. Z njim boste ostalim jedcem na obraz zagotovo privabili nasmeh. 😉

Polnjene paprike
Polnjene srhljive paprike
Sestavine za polnjene paprike:
Priprava paprik za noč čarovnic:
  • Paprike najprej operemo.
  • Z nožem odrežemo vrhnji del tako, kot to navadno naredimo pri bučah (da nastane pokrov).
  • Papriko očistimo semen.
Očiščene paprike s pokrovom
Očiščene paprike s “pokrovčki”
  • Z nožem izrežemo obraze.
Paprike z izrezljanimi obrazi
Paprike z izrezljanimi obrazi
Priprava nadeva:
  • V osoljeni vodi skuhamo manjše makarončke.
  • V ponvi segrejemo olje in nato vanjo dodamo nasekljano čebulo.
  • Dodamo meso in pražimo nekaj minut (približno 10 minut).
  • Začinimo s soljo in poprom ter dodamo lovorov list.
  • Meso zalijemo z 200 g paradižnikove mezge.
  • Dodamo še baziliko in pražimo nekaj minut. Če imate radi pikantno hrano, lahko dodate še čili. Mi smo se tokrat odločili za kajenski poper S17.
  • Odstavimo z ognja. Dodamo 4 jedilne žlice kisle smetane ter sir.
  • Dodamo še makarone in dobro premešamo, da se sestavine med seboj povežejo.
Nadev - makaroni, sir, kisla smetana in mleto meso
Nadev za polnjene paprike – makaroni, sir, kisla smetana, mleto meso in začimbe
Polnjenje paprik:
  • Z jedilno žlico napolnimo paprike. Vmes nadev malo potlačimo.
  • Če imate radi hrustljave sveže paprike, na vrh položite “pokrovček” s pecljem in jed je nared.

Sicer pa priporočamo še en korak – gratiniranje.

  • Pečico segrejemo na 180°C.
  • Na pekač položimo peki papir in nanj prenesemo paprike (“pokrovčke” lahko pustite zunaj pečice, da bo na krožniku še vseeno ostalo nekaj hrustljavega 🙂 ) .
  • V pečici pečemo 20 minut.
  • Vzamemo s pečice in prenesemo na krožnik. Po želji lahko ob papriki serviramo še zeleno solato.
Končni izdelek - srhljive paprike
Končni izdelek – srhljive paprike za noč čarovnic

Pa dober tek!
Ekipa Začimbe.si

Deli s prijatelji