Pizza z začimbami

objavljeno v Mesne jedi, Recepti, Začimbe

Pizza ki te ljubim. Zahvaljen bodi tisti, ki si izumil pizzo. Kolikokrat nas, gospodinje, pizza reši iz časovne zagate ali idejne zagate. Koliko otroških rojstnih dni je minilo ob vonju rojstno dnevne pizze. In torte seveda. Otroci pizzo obožujejo. Tudi starejši pizzo obožujemo. Hvala bogu za pizzo! Danes se bomo malo poigrali in klasične sestavine za pizzo obogatili z začimbami. Pripravljeni? Pozor! Akcija!

Pečena pizza

Kaj potrebujemo za pripravo pizze z začimbami:
  • pečico
  • peki papir
  • posodo ta pripravo testa
  • žlico za nanos paradižnikove mezge
  • valjar
Sestavine ki jih potrebujemo za pripravo pizze z začimbami:
Začimbe za pizzo z začimbami lahko dobite s klikom na spodnje gumbe

Sol Kurkuma Mleti poper Piment Mleti česen Majaron Zelenjavna osnova Dodaj vse v košarico

Omaka za pizzo

Postopek priprave pizze z začimbami:

1. Pripravite kvasec. Zdrobite kvas, dodajte sladkor in nekaj moke. Dodajte toliko vode, da dobite gosto, mazavo strukturo. Pustite kvasec da vzhaja na dvakratno količino.

2. Moko stresite v posodo. Dodajte kurkumo, poper in piment. Na obod posode dodajte sol.

3. V sredino moke naredite jamico. V jamico zlijte vzhajan kvasec in eno žlico olja.

4. Mešajte s krožnimi gibi in v vsakem gibu zajemite nekaj moke. Obenem počasi dodajajte mlačno vodo. Zamesite gladko testo.

Testo za pizzo

5. Preko njega zlijte 1 žlico olja in še malo mesite, da bo testo lepo naoljeno. Pustite testo vzhajati na dvakratno količino.

6. Vzhajano testo razvaljajte na velikost velikega pekača. Razvaljano testo zložite ( 2 X prepognite), da ga boste lažje prenesli na pekač, pokrit s peki papirjem.

7. Paradižnikovo mezgo zmešajte z zelenjavno osnovo, mletim česnom, peteršiljem in majaronom. Nanesite jo na testo. Potresite jo z žličko mletih črnih trobent. Preko naložite rezine prekajene šunke. Potresite z ribanim sirom in parmezanom.

Pizza pred peko

8. Pizzo pecite 25 minut na 200 stopinj Celzija.

Če te slučajno zanima:

Iz naštetih sestavin, boste pripravili eno veliko pizzo, v velikem pekaču, velikosti pečice.
Količinsko bo pizza zadoščala za eno zelooo lačno osebo, ali za 2 normalno lačni osebi, ali za očeta, mamo in enega otročka. Lahko pa boste postregli štirim prijateljem, ki bodo rabili prigrizek. Debelina testa pečene pizze je nekako 1 centimeter.

Zelenjavna osnova je zelenjavna mešanica, ki je predhodno že soljena, zato previdno z dodajanjem in dodatnim soljenjem.

 

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek!