Pistacijeva strjenka (panna cotta)

objavljeno v Recepti, Sladice, Začimbe

Kremna italijanska sladica, pod imenom panna cotta, je ena najpreprostejših sladic, pripravljenih s samo peščico sestavin. Lahko si jo dodate v svoj večerni ali vikend repertoar, saj bo navdušila prav vse.

Pistacijeva strjenka (panna cotta)

Za pripravo pistacijeve strjenke potrebujemo naslednje pripomočke:
  • kozico
  • metlico
  • manjšo posodo
  • steklene kozarčke ali kalup
  • žlico
Za pripravo pistacijeve strjenke (panna cotta) potrebujemo naslednje sestavine:
  • 500 ml jogurta
  • 80 g sladkorja
  • 1 žlico želatine
  • 100 ml mleka
  • 250 g pistacij
  • ščepec burbonske vanilje
Burbonsko vaniljo lahko dobite s klikom na spodnji gumb:
Burbonska vanilja
Pistacijevo strjenko pripravimo po naslednjem postopku:
  1. Pistacije skuhamo v vodi, ohladimo in podrgnemo, da odstranimo kožo.
  2. V skledo dodamo jogurt, mleko, čiste pistacije, ščepec burbonske vanilje in sladkor ter zavremo.
  3. Še toplo zmes zmeljemo v gladko tekočino in precedimo skozi gladko cedilo. Ohladimo in dodamo stopljeno želatino.
  4. Zmes vlijemo v kalup ali skodelice in postavimo v zamrzovalnik za 20-25 min, da se strdi.
  5. Če želite postreči, ga/jih vzemite iz hladilnika in pustite 5 min pri sobni temperaturi, da boste lažje odstranili strjenko iz kalupa, ali enostavno postrezite v skodelici.
  6. Okrasite s sesekljanimi pistacijami, posutimi po vrhu.
Pa dober tek!