Piščančje polnjene paprike

objavljeno v Mesne jedi, Recepti, Začimbe | 0

Zagotovo vsi poznate polnjene paprike v omaki, že kot otroci smo jih oboževali. Pa ste se že kdaj lotili njihove priprave s popolnoma drugačnim nadevom in drugačno omako? Mi smo se polnjenih paprik lotili s piščancem in aromatično začimbno mešanico Kashmiri masala. V loncu je vse tako drugače, kot pri klasični izvedbi, vendar obenem tako poznano. Drznite si uporabiti manj znane začimbe in s tem klasične jedi spremenite v pravo kulinarično doživetje in popestrite svoj jedilnik.

Piščančje polnjene paprike

Za pripravo piščančjih polnjenih paprik potrebujemo:
  • štedilnik
  • posoda za mešanje nadeva
  • posodo za kuhanje
  • kuhalnico
  • nož
  • desko
  • lonček
Sestavine, ki jih rabimo za pripravo piščančjih polnjenih paprik:
  • 300 g piščanca (lahko mleto meso ali pa file narežete na najmanjše možne koščke)
  • 4 srednje rumene paprike (po želji lahko druge barve)
  • začimbna mešanica Kashmiri masala (1 čajno žličko) Glavne sestavine za piščančje polnjene paprike
  • žlica drobtin ali pšeničnega zdroba
  • 1 jajce
  • sol
  • moka in sladka smetana za gostitev omake
Piščančje polnjene paprike pripravimo na sledeč način:
  1. Paprike operemo, jim odrežemo pokrove in očistimo semenje. Semena lahko shranimo in si posadimo svoje paprike, ko je sezona za njih.
  2. Mleto ali drobno narezano piščančje meso v posodi zmešamo s soljo, jajcem, drobtinami ali zdrobom in začimbno mešanico Kashmiri masala (pol čajne žličke).
  3. Maso dobro premešamo in napolnimo paprike (do pol centimetra od roba). Polnjenje paprik
  4. Polnjene paprike položimo v primerno veliko posodo za kuhanje. Paprike naj zasedejo ves prostor na dnu. Če boste kuhali večjo količino paprik, jih v lonec postavite pokonci, drugače ležeče.
  5. Preko paprik nalijte toliko vode, da so pokrite in jih kuhajte, ob zmernem vretju 45 minut. Kuhanje polnjenih paprik
  6. Po 45 minutah paprike vzemite iz vode.
  7. V lončku zmešajte čajno žličko ali dve moke in pol čajne žličke Kashmiri masala začimbne mešanice. Dodajte vodo po žlicah in naredite gladko zmes.
  8. Počasi, ob mešanju, to zmes vlivajte v vodo od kuhanih paprik. Posolite.
  9. Dodajte polnjene paprike in pokrito kuhajte toliko časa, da se omaka zagosti. Dodate lahko še malenkost moke po potrebi, če se ne zgosti v petnajstih minutah. Kuhanje polnjenih paprik v omaki
  10. Tik pred serviranjem dodajte še žlico ali dve sladke smetane-odvisno od količine omake.

Paprike polnjene s piščancem v okusni Kashmiri masala omaki lahko ponudite s testeninami, krompirjem, zelenjavo ali s kosom kruha. Izbira je vaša.

Še nekaj informacij:

Kashmiri masala je aromatična začimbna mešanica, ki izvira iz Indijske regije Kashmiri. Je rahlo pikantna, zato jo jedem dodajajte postopoma, da bo ustrezala vašemu okusu.

Če bi se zgodilo, da je omaka preveč močno začinjena za vaš okus, ji dodajte ščepec sladkorja.

Začimbna mešanica Kashmiri masala vsebuje : kashmiri čili, kumino, koriander, grško seno, ingver, česen, komarček, klinčke, črni poper, cimet, kardamom, lovor in kurkumo.

 

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! 🙂