Pikantna paradižnikova omaka

Vsi vemo, kako je, ko prideš po dolgem dnevu domov in je vse, kar potrebuješ, skleda testenin z okusno omako. Nič ni boljšega kot domača paradižnikova omaka, ki je pripravljena v istem času, kot so kuhane testenine. Ne samo, da jo je izjemno preprosto pripraviti, ampak je tudi tako dobra, da se je boste poslužili več kot le enkrat. Sestavine so najverjetneje vedno na razpolago, za pripravo pa ni nobene znanosti. Pogrela bo tako vaše telo kot srce.

Pikantna paradižnikova omaka s testeninami

Kaj potrebujemo za pikantno paradižnikovo omako?
  • nož
  • desko za rezanje
  • žličko
  • ponev
  • kuhalnico
Sestavine za pikantno paradižnikovo omako*:

(*za 3-4 osebe)

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 0.5 l paradižnikove mezge
  • 1 žlička origana
  • 1 žlička bazilike
  • 1 žlička timijana
  • 1 žlička kajenskega popra
  • 1 žlička soli

Začimbe za pikantno paradižnikovo omako

Pikantna paradižnikova omaka se pripravi na sledeč način:
  1. Čebulo na drobno nasekljamo.
  2. V ponev damo olivno olje in ga zalijemo z malo vode, toliko da pokrijemo dno ponve.
  3. Segrevamo, dokler ne začne izhlapevati in vreti.
  4. V ponev damo nasekljano čebulo in pražimo, dokler vsa voda ne izhlapi in se čebula ne zmehča. Če želimo, jo lahko še malo popražimo, da porjavi, a ni potrebe. Za paradižnikovo omako prepražimo čebulo
  5. Zalijemo z mezgo, dodamo začimbe in sol, dobro pomešamo, malo povremo, da se malenkost zgosti in da se vsi okusi pomešajo. Pripravljena pikantna paradižnikova omaka

Omaka je pripravljena!

Še nekaj nasvetov:

Rdečo čebulo lahko zamenjate z belo čebulo, a je okus rdeče čebule močnejši in boljši. Svetujem tudi, da uporabite kvalitetnejšo mezgo, ki je bolj aromatična. Tako bo omaka veliko boljšega okusa.

 

Recept je prispevala Vita.

Pa dober tek! 🙂