Pikantna gorčična omaka z medom

K velikonočni šunki se zelo dobro prileže doma pripravljena omaka iz medu in gorčice. Ščepec kajenskega popra in dve vrsti gorčice poskrbita, da je ta sladko-slana omaka prava senzacija.

Čas priprave: približno 10 minut

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo (po)omake:
  • Približno 2,5 dl dijonske gorčice
  • 1,2 dl majoneze
  • 1,2 dl medu
  • polovico čajne žličke solnega sveta
  • za noževo konico kajenskega popra
  • za noževo konico rumene gorčice v prahu
Kajenski poper in rumena gorčica
Kajenski poper in rumena gorčica
Postopek priprave:
  • Pripravite vse sestavine.
  • Prenesite jih v srednje veliko posodo in zelo dobro premešajte.
[ ]

Prednost: omako lahko naredite tudi vnaprej. V hladilniku se ohrani približno 5 dni

.

 

 

 

Pa dober tek!