Pikantna bučna juha

Tisti, ki imate v sebi vsaj kanček gurmana dobro veste, kako jeseni našo kuhinjo prevzame vonj po omamno dobri bučni juhici. Čeprav so buče sezonske, pa posebno v hladnih in deževnih dneh še kako pogrejejo prav vsak želodček. Mi smo vam tokrat pripravili recept in ga popestrili s kančkom pikantnega priokusa.

Pikantna bučna juha

Za pripravo pikantne bučne juhe potrebujemo naslednje sestavine:
  • 1 srednje veliko bučo maslenko
  • polovico srednje velike čebule
  • ščep peteršilja
  • 2 ščepa česna v prahu
  • ½ žličke Madras curry-ja (ljubitelji pikantnega ga lahko nadomestijo z Zelenim curry-jem v prahu)
  • 0,5 l jušne osnove
Pikantno bučno juho pripravimo na sledeč način:
  1. Najprej z ostrim kuhinjskim nožem prerežemo bučo na pol. Nato vsako polovico narežemo na kolute, ki jih bomo tako najlažje vsakega posebej olupili.
  2. Bučo narežemo na kocke, na drobno narežemo še čebulo. Glavne sestavine pikantne bučne juhe
  3. V ponvi segrejemo olivno olje in dodamo na drobno narezano čebulo in na kocke narezano bučo. Sestavinam v ponvi dodamo peteršilj, sol in česen v prahu ter premešamo in pokrijemo.
  4. Na zmernem ognju pečemo približno 15-20 minut ter vmes vsake 5 minut premešamo. Priprava pikantne bučne juhe
  5. Ko se meso buče zmehča in postane mehko, počasi dodamo 0,5l jušne osnove.
  6. Juho kuhamo še pol ure nato pa jo spasiramo s paličnim mešalnikom.
  7. Na koncu vmešamo še ½ žličke curryja.

Juho še toplo serviramo v globoke krožnike in ji dodamo jušne kroglice ali pa postrežemo s toplo narezanim kruhom.

 

Recept je prispevala Nina.

Pa dober tek! 🙂