Pečenka Sugo Bolognese

objavljeno v Mesne jedi, Recepti, Začimbe
Deli s prijatelji

S pripravo pečenke Sugo Bolognese, boste porabili nekaj ostankov iz hladilnika, in še ubadati se vam ne bo treba z mislijo, katere začimbe dodati. Dodali boste namreč kar začimbno mešanico, ki smo jo že vnaprej pripravili za vas. Naj vas edino opomnimo, da je začimbna mešanica Sugo Bolognese že rahlo slana, zato previdno z dodatnim soljenjem. Pečenka je navidez podobna Stefani pečenki.

Pečenka Sugo Bolognese

Kaj potrebujemo za pripravo pečenke Sugo Bolognese
  • ponev
  • štedilnik
  • pekač
  • pečico
  • peki papir
  • posodo za mešanje
  • vilice
  • nož
  • desko
  • posodo za kuhanje jajc
Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo pečenke Sugo Bolognese
  • 1/2 čebule
  • 1/2 pora
  • 1/2- 1 čajno žličko Sugo & Bolognese začimbne mešanice
  • 1 jajce
  • 250 g mletega, mešanega mesa
  • 2 žlici drobno narezanega, pečenega ali kuhanega piščanca
  • 2 žlici kuhanega, pretlačenega brokolija
Za nadev pa bomo rabili:
  • 1 korenje
  • 3 trdo kuhana jajca
Začimbno mešanico Sugo & Bolognese lahko dobite s klikom na spodnji gumb
Sugo & Bolognese
Postopek priprave pečenke Sugo Bolognese
  1. Čebulo olupimo in narežemo na trakove. Por operemo in narežemo na kolobarje. Popražimo ju na olju.
  2. Vse sestavine za pečenko zmešamo z vilicami. Ne mešamo z rokami, da masa ne bo preveč zbita. Maso nato preložimo na peki papir in z dlanmi oblikujemo sploščen oval. Najdaljša linija ovala, naj bo dolga toliko, da nanjo lepo postavimo tri jajca v vrsto. Priprava pečenke
  3. Korenje operemo, olupimo in narežemo na kolobarje. Kolobarje lepo položimo okoli jajc, kot bi naredili ograjo. Priprava pečenke z jajci
  4. S pomočjo peki papirja z maso prekrijemo jajca in korenje ter naredimo štruco. Pazimo, da so jajca v celoti prekrita z mesno maso. Oblikovanje pečenke
  5. Mesno štruco skupaj s peki papirjem prestavimo v pekač, primerne velikosti in ga damo v ogreto pečico. Oblikovana pečenka pred peko

Pečenko pečemo od 50 do 60 minut na 200 stopinj Celzija, da po vrhu postane lepo zlato rjava. Med peko jo vsaj dvakrat prelijemo s tekočino,ki se je nabrala v pekaču.

Pečena Sugo Bolognese pečenka

Dodatni nasveti
  • Pečenki lahko dodate druge ostanke iz hladilnika – tako se boste izognili metanju hrane v smeti.
  • Pečenke ne pecite na ventilaciji, da se ne izsuši preveč.
  • Trdo kuhana jajca lahko zamenjate s celim korenjem, ki ga položite vzdolž pečenke. V tem primeru kolobarjev korenja ni potrebno dodajati.
  • Pečenko lahko pečete brez dodatne maščobe – namesto nje uporabite jušno osnovo, ali vodo. Ne pozabite pečenke večkrat preliti z njo, da bo ostala lepo sočna.

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! 🙂
Deli s prijatelji