Pečene banane s cimetom

objavljeno v Recepti, Sladice | 0

Pečene banane s cimetom so sladica, katero skoraj zagotovo pozna velika večina tabornikov in tistih, ki se radi družijo ob ognju na prostem. Za pripravo namreč ne potrebujemo nobene posode in drugih posebnih kuhinjskih pripomočkov; na seznamu potrebščin so samo banane, čokolado, cimet, vir toplote in žlica.

Dobre strani sladice so zagotovo hitra in enostavna priprava, pa tudi to, da sladica zagotovo poteši potrebo po sladkem.

Pečene banane po taborniško
Pečene banane po taborniško

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo pečenih banan s cimetom:

  • banane (1 banana za 1 osebo)
  • cimet
  • čokolada
Postopek priprave pečenih banan:

Za pripravo potrebujemo žar ali pa taborni ogenj. V kolikor banane pripravljamo na žaru, žar ogrejemo na srednjo temperaturo. Če banane pripravljamo zunaj v naravi, pa potrebujemo žerjavico na katero nato položimo banane.

  • Čokolado razlomimo na koščke.
  • Banane po dolžini zarežemo (od peclja do drugega dela banane). Zareza naj sega do polovice banane.
  • Z nožem si lahko malo pomagamo razpreti zarezo. V zarezo nasujemo malo cimeta. Nato vanjo potisnemo še koščke nalomljene čokolade. Pri tem pazimo, da čokolada ne gleda čez olupek.
  • Tako – banane so pripravljene na pečenje!
  • Položimo jih na žar ali pa na žerjavico. Pečemo toliko časa, dokler olupek banane ne počrni oziroma dokler se čokolada ne segreje in stopi.
Banane s čokolado
Banane s čokolado
  • Ko je banana pečena, jo odstranimo z vira toplote. Serviramo skupaj z žlico, saj se z njo sladica »zajema« ven iz bananinega olupka.

Pa dober tek!

Ekipa Začimbe.si