Pečena starana govedina na rukolini posteljici z gorčično smetanovo omako

objavljeno v Mesne jedi, Recepti, Začimbe

Vse bolj popularna starana govedina, ki vedno bolj navdušuje ljudi po celotnem svetu, zato torej vam danes predstavljamo recept za pečeno starano govedino na rukolini posteljici z gorčično smetanovo omako.

Pečena starana govedina na rukolini posteljici z gorčično smetanovo omako

Za pripravo pečene starane govedine na rukolini posteljici z gorčično smetanovo omako potrebujemo naslednje pripomočke:
  • nož
  • deska
  • drobilec za česen
  • veliki servirni krožnik
  • merilna posoda
  • ponev
  • kuhalnica
  • kozica
  • drobilec za česen
  • toaster
  • manjša posodica
Za pečeno starano govedino na rukolini posteljici z gorčično smetanovo omako potrebujemo*:

*za 2 osebi

  • dva kosa T-bone starane govedine
  • rukolo
  • toast
  • 3 stroke česna
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • olivno olje
  • sol
  • beli poper
  • 2 žlici masla
  • timijan
  • rožmarin
  • 3 žličke vloženih gorčičnih semen
  • kapre
  • cvetovi drobnjaka
Začimbe za pripravo pečene starane govedine lahko dobite s klikom na spodnje gumbe
Sol Beli poper Timijan Rožmarin Dodaj vse v košarico
Pečeno starano govedino na rukolini posteljici z gorčično smetanovo omako pripravimo po naslednjem postopku:
  1. Najprej posteljico iz rukole, ki jo dobro operemo in razporedimo po servirnem krožniku, po vrhu pa lahko dodamo še cvetove drobnjaka po želji.
  2. V segreto ponev damo malo olja in nato dodamo oba T-bone zrezka, ki ju najprej dobro zapečemo na obeh straneh.
  3. V ponev dodamo dve žlici masla, rožmarin in dva olupljena stroka česna. T-bone zrezka nato približno od 4 do 8 minut pečemo na ponvi (odvisno od debeline zrezka) in ga vmes polivamo z aromatiziranim maslom. Nato ju obrnemo in postopek ponovimo še na drugi strani.
  4. Ko sta zrezka pečena ju položimo na desko za rezanje in ju pokrijemo za deset minut, s tem pa poskrbimo, da se vsi sokovi in okusi v mesu povežejo.

Narezana pečena zorjena govedina

V vmesnem času pa pripravimo gorčično smetanovo omako:

  1. Najprej olupimo strok česna ter ga zdrobimo v manjšo posodico.
  2. Z merilno posodo odmerimo 1 dl smetane za kuhanje in jo vlijemo v kozico.
  3. Dodamo česen in dve žlički vloženih gorčičnih semen.
  4. Vse skupaj segrevamo pod majhnim ognjem in dodamo v mešanico še kapre.
  5. Počasi omako segrevamo do vretja, solimo in popramo po okusu in gorčična smetanova omaka je pripravljena.

Meso narežemo na trakove in ga položimo na rukolo, vse skupaj nato polijemo z omako in ob straneh dodamo še popečen toast iz toasterja.

Pečena starana govedina z gorčično smetanovo omako

 

Recept je prispevala Vesna.

Pa dober tek! 🙂