Paprike s kranjsko klobaso

objavljeno v Mesne jedi, Recepti, Začimbe | 0

Vam že rastejo paprike na vašem vrtu? Če ne na vrtu, zagotovo “rastejo” na tržnici, zato jih le hitro pojdite iskat in začnite uživati ob raznolikih jedeh, ki jih lahko pripravite iz njih.

Mi smo se danes spraševali, kako bi z eno kranjsko klobaso nahranili 4 osebe, pa so nam ravno paprike priskočile na pomoč. Če zanima tudi vas, se nam pridružite pri branju recepta.

Paprike s kranjsko klobaso

Kaj potrebujemo za pripravo paprik s kranjsko klobaso:
  • nož
  • desko
  • štedilnik
  • pečico
  • ponev
  • kuhalnico
  • posodo za mešanje jajc
  • vilice
Sestavine za pripravo paprik s kranjsko klobaso:
  • 4 večje rumene paprike (sorte babura)
  • 1 kranjsko klobaso
  • 1 čebulo
  • 1/2 bučke
  • 5 srednjih korenjev
  • 150 g jušnih, drobnih testenin (lahko kuskus)
  • 3 jajca
  • 1 grški jogurt (125 g)
  • riban sir
  • poper
  • mleti česen
  • začimbna mešanica Zelenjavna osnova
Postopek priprave paprik s kranjsko klobaso:
  1. Paprike dobro operite pod tekočo vodo. Odstranite jim semenje in paprike prerežite na dva dela.
  2. Operite in olupite korenje.
  3. Kranjsko klobaso, še ne kuhano, razrežite na drobne koščke.
  4. Olupite in narežite čebulo in jo popražite na olju. Dodajte ji na trakove narezane bučke, zelenjavno osnovo in popražite toliko, da rahlo porjavijo.
  5. Ponev odstavite z ognja in bučkam primešajte jušne testenine.
  6. Polovice paprik položite v pekač in zraven položite še korenje, narezano na večje kose.
  7. V vsako papriko naložite najprej nekaj kranjske klobase in preko položite žlico ali dve bučkinega nadeva. Če je nadeva in klobase kaj viška, zapolnite tudi praznino med paprikami. Priprava paprik s kranjsko klobaso in bučkami
  8. Sedaj lahko še razžvrkljate jajca, jogurt in zelenjavno osnovo, ter mešanico enakomerno porazdelite preko nadevanih paprik.
  9. Po vrhu potresite z mletim poprom, mletim česnom in poljubno količino ribanega sira. Paprike s kranjsko klobaso pred pečenjem
  10. Paprike postavite v ogreto pečico za 45 minut, na 200 stopinj Celzija.
Dobro je vedeti:

Zelenjavna osnova je mešanica, kateri je že dodana sol, zato dodatno soljenje ni potrebno oziroma, po želji dodajte sol s predhodnim okušanjem hrane.

Polnjene paprike pripravljene na ta način, so lahko samostojna jed, lahko pa jim dodamo samo še ogromno skledo mešane, sezonske solate po okusu.

Paprik predhodno ni potrebno soliti, ker je slana že kranjska klobasa.

Pečene paprike s kranjsko klobaso

 

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! 🙂