Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.
Črna kumina - cela
Črna kumina – cela

Črno kumino se navadno uporablja v obliki semen, ki po obliki spominjajo na sezam. Značilna je predvsem v kuhinjah Bližnjega vzhoda in Azije. Okus črne kumine je oreščkast, rahlo pikanten in kanček grenek, spominja pa tudi na origano, timijan in poper. V zadnjem času postaja vedno bolj popularna tudi v Evropi, saj je zelo uporabna. Črna kumina se izvrstno obnese v vloženi zelenjavi, omakah in z ovčjim sirom. Poda se k jedem iz jajčevcev, buč, korenske zelenjave in stročnic. Enkratna je kombinacija črne kumine in sezama.

3,60  Izberite možnosti
Zelena meta
Zelena meta

Zelena meta, znana tudi kot maroška meta, je v kulinariki priljubljena zaradi svojega osvežujočega in rahlo pikantnega okusa. Lepo se združuje z zgodnjo zelenjavo, kot so paradižnik, mlad krompir, grah, korenje, bučke, kumare in jajčevci. Zelena meta domuje v Evropi in na Bližnjem vzhodu, a se je zaradi svoje uporabnosti že davno razširila po vsem svetu. Najdemo jo v slanih in sladkih kombinacijah. Lepo se kombinira s čokolado in sadjem, pa tudi z jagenjčkom in lososom. Dodate jo lahko v čajne mešanice ali pa jo svežo natrgate v hladne pijače.

2,80  Izberite možnosti
Funky tofu mešanica začimb
Funky tofu mešanica začimb - od blizu
Funky Tofu

Funky Tofu je mešanica začimb pripravljena z mislijo na vegane. Pripravljena je iz začimb, ki se navadno uporabljajo za pripravo mesa, zato v naših možganih sprožijo konotacije s poznanimi okusi. Mešanica je odlična za tofu, seitan in zelenjavo, uporablja pa se lahko tudi na solati ali v polivkah.

Sestavine: Garam Masala (koriander, kumin, črni poper, cimet, kardamom, komarček, klinčki, lovor), sladka paprika, morska sol (nejodirana), česen, čebula, črni poper, kumina

Mešanica začimb Funky Tofu je primerna za: tofu, seitan, tempeh, zelenjavo, omake, solate, polivke

4,10  Izberite možnosti
Mešanica začimb za Aglio & Pepperoncino
Mešanica začimb za Aglio & Pepperoncino - od blizu
Aglio & Peperoncino

Mešanica aglio & peperoncino je – tako po svojem okusu, kot tudi obliki – edinstvena. Njena vrednost leži v prepletajočem se okusu sestavin. Bazilika in origano poskrbita za očarljivo-nežen okus, česen in čili pa mešanici dodata pravi »bum« za brbončice. Te okuse harmonično zaključijo še paprika, čebula in peteršilj.

Uporaba: najrazličnejše testenine in omake, zelenjava, meso, ribe.
Sestavine: česen, čili, paprika, čebula, bazilika, origano, peteršilj

Sašo priporoča Aglio & Peperoncino

4,40  Izberite možnosti
Bazilika narezana
Bazilika narezana od blizu
Bazilika – narezana

Bazilika je eno najpomembnejših kuhinjskih zelišč. Hrano osveži in obogati s sladkobno aromo. Odlično se prilega paradižniku in mocareli, piščancu, ribam, solatam, gobam, olivam in picam. Je nepogrešljiva pri pripravi solatnih prelivov in omak za testenine. Bazilika se dobro dopolnjuje z origanom, timijanom, peteršiljem, česnom, drobnjakom, rožmarinom, poprom in različnimi metami.

3,10  Izberite možnosti
BBQ: Cajun Style mešanica začimb za žar
BBQ: Cajun Style mešanica začimb za žar od blizu
BBQ: Cajun Style

Ostra začimbna mešanica, ki jo lahko uporabimo pri (po)ustvarjanju slavne ameriške cajunske in kreolske kuhinje. Ker vsebuje kar nekaj čilijev, smo jo na lestvici vročice označili s stopnjo 3/6.

Sestavine: črni in beli poper, čilii (Cayenne, Ancho, Birdseye), origano, timijan, čebula, česen, neobdelana morska sol

Jakost: 3/6 (SHU: 50.000 – 100.000)

6,60  Izberite možnosti
BBQ: Tex-Mex mešanica začimb za žar
BBQ: Tex-Mex mešanica začimb za žar od blizu
BBQ: Tex-Mex

BBQ: Tex-Mex je vsestranska mešanica, ki ne sme manjkati v nobeni kuhinji. Z njo lahko začinjamo vse jedi Tex-Mex kuhinje. Glavna sestavina je sušen Poblano oziroma Ancho čili, ki je obogaten še s kumino, origanom, česnom in malo soli. Rahlo pikantno mešanico smo na lestvici vročice označili s stopnjo 1/6.

Sestavine: čili (Ancho 75 %), kumin, origano, česen, sol

Jakost: 1/6 (250 – 20.000 SHU)

8,60  Izberite možnosti
BBQ: Über Alles mešanica začimb za žar
BBQ: Über Alles mešanica začimb za žar od blizu
BBQ: Über Alles

Sonce, mrzla pijača, dobra družba … Sezona žara! Začimbna mešanica BBQ: Über Alles je sestavljena iz začimb in zelišč s katerimi lahko začinite skoraj vse – od mesa do zelenjave.

Sestavine: čebula, koriander, kumin, origano, paprika, česen, gorčica, paradižnik, lovor, bazilika

6,60  Izberite možnosti
Beli poper - celi
Beli poper - celi od blizu
Beli poper – celi

Beli poper je plod rastline, ki se imenuje poprovec. Od črnega popra se razlikuje po tem, da pridelovalci pustijo jagode, da popolnoma dozorijo in jih nato nekaj dni namakajo in olupijo. Jagode belega popra so tako malo manjše in imajo bolj enostavno in zemeljsko – a kljub temu pekočo aromo. Zaradi svoje nevtralne barve se pogosto uporablja pri pripravi svetlih jedi (kremne omake, pire krompir, juhe) ali pa pri pripravi vseh ostalih jedi, k katerim se poper poda.

4,80  Izberite možnosti
Chiang Mai curry
Chiang Mai curry od blizu
Chiang Mai curry

Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Svetlo rdeča eksotična mešanica je priljubljena vok začimba.

Sestavine Chiang Mai currya: Ancho čili, paprika, kumin, božja rutica, koriander, česen, origano, ingver, kurkuma, cimet, muškatov cvet, čičerika, paprika, zelena, koromač, anata, morska sol, piment, riževa moka, klinčki, hibiskus.

Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

4,10  Izberite možnosti
Chili con carne začimbna mešanica
Chili con carne začimbna mešanica od blizu
Chili con Carne

Chili con carne ali po slovensko čili z mesom je priljubljena mehiška enolončnica, ki je znana po celem svetu. Je izvrstna izbira, saj lahko z njo svojim obrokom dodamo prijeten okus mehiške kuhinje.

Mešanica začimb vsebuje: chipotle morita čili, mehiški origano, ancho grande čili, jalapeno čili, new mexico red čili, kumin, semena zelene, lovorjev list in česen.

5,10  Izberite možnosti
Curry listi
Curry listi - vrečka
Curry listi

Curry liste pridobivamo z nizkega tropskega drevesa, ki naravno uspeva v Indiji, ob vznožjih Himalaje, na severu Tajske in na Šrilanki. Ko so sveži, so izredno aromatični. Vonjamo lahko rahlo pikanten vonj, ki ima pridih po agrumih. Po okusu so topi, limonasti in na koncu pa nekoliko grenki. Suhi listi imajo milejšo aromo, zato moramo pri kuhi dodati nekaj listov več, kot pa če bi pri roki imeli sveže. Prilegajo se leči, ribam, rižu, morskim sadežem, kokosu in večini zelenjave.

4,40  Izberite možnosti
Dimljene soli
Dimljena sol - jablana
Dimljena sol (različni okusi)

Dimljene tradicionalne morske soli imajo široko paleto uporabe in bodo popestrile ter izboljšale okuse tistih jedi, ki bi jim radi dodali aromo žara oziroma dima.

Primerne so za enolončnice, raznovrstne jedi z žara, praženo meso in zelenjavo, divjačino, krompir, riž, jedi iz jajc ter za pripravo gob. Odlično se podajo tudi BBQ omakam, marinadam, solatnim prelivom in zeliščnemu maslu.

Naše dimljene soli so 100% naravne, nerafinirane in nejodirane. Na voljo sta dve soli dimljeni na hrastu ali jablani. Ter tri soli dimljene na hrastu z dodanim okusom limone, refoška ali temnega piva (Stout). Opis vsakega okusa posebej lahko najdete spodaj.

Soli so ojačevalci okusa in so primerne za finiširanje, zato jih dodajamo na koncu priprave jedi.

Uporabljena je izključno slovenska tradicionalna morska sol.

Že od: 8,00  Izberite možnosti
Drobnjak narezan
Drobnjak narezan od blizu
Drobnjak – narezan

Drobnjak sodi v družino lukov, zato sta tudi njegov nežni okus in vonj podobna okusu in vonju čebule. Prilega se jajčnim jedem, krompirju, solatam, zelenjavi. Dobro se dopolnjuje z baziliko, peteršiljem, paprikami, pehtranom, koriandrom, koprom in kromačem.

3,20  Izberite možnosti
Drobnjak narezan
Drobnjak narezan od blizu
Drobnjak – narezan “rorčki”

Drobnjak sodi v družino lukov, zato sta tudi njegov nežni okus in vonj podobna okusu in vonju čebule. Prilega se jajčnim jedem, krompirju, solatam, zelenjavi. Dobro se dopolnjuje z baziliko, peteršiljem, paprikami, pehtranom, koriandrom, koprom in kromačem. Drobnjak “rorčki” se od našega narezanega drobnjaka razlikuje po višji kakovosti in tem, da je narezan samo tako, da dobimo “rorčke”.

5,20  Izberite možnosti
Five Spice
Five Spice
Five Spice

Kitajsko mešanica petih začimb najverjetneje poznate pod angleškim imenom “five spice”. Gre za začimbno mešanico brez katere kitajska kuhinja ne obstaja. Kitajska filozofija stremi k doseganju ravnovesja. Menijo tudi, da sta človekovo dobro počutje in okus hrane odvisna od usklajenega razmerja petih osnovnih okusov. To so sladko, grenko, slano, pekoče in kislo. In vse te okuse mešanica tudi vsebuje.

Jedem pridoda topel in rahlo sladek okus.

Sestavine: klinčki, cimet, komarček, zvezdasti janež, črni poper.

4,10  Izberite možnosti
Mešanica začimb za Garam Masala
Garam Masala

Garam masala v dobesednem pomenu pomeni topla mešanica. Tovrstno ime je dobila zaradi svojega toplega okusa, ki ga sestavljajo raznovrstne začimbe. Zasledimo jo v večini Indijskih receptov. Uporabimo jo lahko pri pravi najrazličnejših jedi: mesa, rib, školjk, pri juhah ali pa enolončnicah.

Sestavine: koriander, kumin, črni poper, cimet, kardamom, komarček, klinčki, lovor

4,00  Izberite možnosti
Razprodano
Kajenski čili S17 v prahu
Kajenski čili S17 v prahu od blizu
Kajenski čili S17 posip

Kajenski čili je ozek svetlo rdeč plod, navadno dolg nekje med petimi in dvanajstimi centimetri. Zelo velik odstotek pridelanega čilija se nameni izdelavi prahu, ki se pogosto uporablja v evropski in azijski kuhinji. Kajenski poper S17 je ostrejši od navadnega S4 – njegova jakost je nekje med 70.000 in 100.000 scovilov.

Jakost: 4/6
Scovilova lestvica vročice: 100.000 – 250.000 SHU

3,80  Izberite možnosti
Kashmiri Masala
Kashmiri Masala

Kashmiri masala je aromatična začimbna mešanica, ki izvira iz Indijske regije Kashmiri. Prepletajoče se začimbe nas že s svojim vonjem prepričajo, da je mešanico vredno dodati v najrazličnejše jedi …

Sestavine: kashmiri čili, kumin, koriander, grško seno, ingver, česen v prahu, komarček, klinčki, črni poper, cimet, kardamom, lovor, kurkuma

Jakost: 1/6 (250 – 20.000 SHU)

3,60  Izberite možnosti
Koriander celi
Koriander celi od blizu
Koriander – celi

Koriander je ena najbolj uporabljenih rastlin, saj jo lahko uporabljamo kot zelišče in kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga zasledimo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji. Ima topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro meša z ostalimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino. Uporabljamo ga pri pripravi različnih vrst mesa, rib, zelenjave, krompirja, gob in agrumov.

2,90  Izberite možnosti
Koriander - mleti
Koriander - mleti - doza
Koriander – mleti

Koriander je nadvse uporabna rastlina, saj lahko njen zeleni del uporabljam kot zelišče, semena pa kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga zasledimo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji. Ima topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro meša z ostalimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino.

Uporabljamo ga pri pripravi različnih vrst mesa, rib, zelenjave, krompirja, gob in agrumov.

3,80  Izberite možnosti
Koriander listi - drobljeni
Koriander listi - drobljeni od blizu
Koriander listi – drobljeni

Koriander je ena najbolj uporabljenih rastlin, saj jo lahko uporabljamo kot zelišče in kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga uporabljajo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji. Korander listi imajo topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro prepleta s številnimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino. Uporabljamo ga pri pripravi različnih vrst mesa, rib, zelenjave, krompirja, gob in agrumov.

3,00  Izberite možnosti
Kurkuma v prahu
Kurkuma v prahu od blizu
Kurkuma – mleta

Kurkuma sodi v družino ingverjevk in ima zanjo značilno odebeljeno podzemno koreniko. Izvira iz južne Azije, kjer jo zelo cenijo in uporabljajo v najrazličnejše namene. Posušena korenika ima zapleten, bogat vonj, ki je mešanica vonja po lesu, agrumih in ingverju. Okus je zmerno pikanten, topel, grenak in delno muškaten. Uporabljajo se pri pripravi večine indijskih zelenjavnih jedi, prilega pa se tudi mesu, leči, ribam in rižu. Dobro se dopolnjuje tudi z drugimi začimbami na primer s česnom, čiliji, ingverjem, komarčkom, koriandrovimi listi in semeni, kumino, curryjevimi listi, papriko in poprom.

3,60  Izberite možnosti
Limonina lupina - narezana
Limonina lupina - narezana od blizu
Limonina lupina – narezana

Limonovec je zimzeleno drevo, ki nas obdarja z ovalnimi rumenimi sadeži. Okus limone je kisel, njen sok pa vsebuje veliko C-vitamina. Limonino lupino uporabljamo pri peki sladic, pri začinjanju mesa, rib, solat … Kadar jo kuhamo, se do neke mere stopi in jedi doda skoraj cvetličen okus.

4,10  Izberite možnosti
Limonina lupina v prahu
Limonina lupina v prahu od blizu
Limonina lupina v prahu

Limonovec je zimzeleno drevo, ki nas obdarja z ovalnimi rumenimi sadeži. Okus limone je kisel, njen sok pa vsebuje veliko C vitamina. Limonino lupino uporabljamo pri peki sladic, pri začinjanju mesa, rib, solate … Kadar jo kuhamo, se do neke mere stopi in jedi doda skoraj cvetličen okus.

4,40  Izberite možnosti
Limonska trava
Simbolična slika: različno velika pakiranja, ki so na voljo
Limonska trava

Limonska trava je poznana pod imenom citronela in izvira iz jugovzhodne Azije. Njen okus je osvežujoč, nekoliko limonast, začuti pa se tudi poprast priokus. Prilega se govedini, piščančjemu mesu, rezancem, ribam in morskim sadežem, svinjini ter večini zelenjave.

2,70  Izberite možnosti
Madras curry v prahu
Madras curry v prahu od blizu
Madras curry

Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Madras curry izvira iz Bengalskega polotoka in ima saden ter rahlo pikanten okus. Velja za najbolj “klasično” obliko currya.

Sestavine Madras currya: kurkuma, koriander, gorčična moka, moka čičerike, poper, grško seno, česen, morska sol, zelena koren, zelena semena, cimet, čili, kumin.

Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

3,90  Izberite možnosti
Majaron - drobljen
Majaron - drobljen od blizu
Majaron – drobljen

Majaron je trajnica, ki je doma v Sredozemlju. Tako po videzu, kot tudi po vonju in okusu je zelo podoben origanu. Aroma je za odtenek milejša in bolj sladka, poleg tega pa v njej ni čutiti blagih pekočih podtonov, ki jih lahko zaznamo pri origanu. Dobro se poda k zelenjavi, gobam, morski hrani, sirom in različnim omakam – sploh tistim, s paradižnikovo osnovo. Njegov okus se dobro dopolnjuje z drobnjakom, peteršiljem in timijanom.

3,30  Izberite možnosti