Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.
Cejlonski cimet - palčke
Cejlonski cimet palčke - vrečka
Cejlonski cimet – palčke

Cejlonski cimet je najbolj cenjena vrsta cimeta, ki izvira iz Šri Lanke. Pridobivajo ga iz lubja nizkih zimzelenih dreves. Lubje posušijo, nato pa ga zvijejo v palčke. Gre za bolj redko, a zelo očarljivo začimbo z nežnim eksotično-sladkim okusom in prijetno aromo.

Že od: 4,30  Izberite možnosti
Cejlonski cimet - mleti
Cejlonski cimet od blizu
Cejlonski cimet v prahu

Cejlonski cimet spada med najstarejše poznane začimbe tega sveta. Ima sladko, lesnato aromo. Njegova uporaba je v zahodnem svetu precej omejena na slaščice, na Bližnjem vzhodu pa ga pogosto dodajajo tudi dušenemu mesu (zlasti jagnjetini) in perutnini na žaru. Ujema se z ingverjem, kardamomom, klinčki, kumino in muškatnim oreščkom.

Že od: 2,50  Izberite možnosti
Cimet
Cimet od blizu
Cimet v prahu

Cassia cimet spada med najstarejše poznane začimbe tega sveta. Ima sladko, lesnato aromo. Njegova uporaba je v zahodnem svetu precej omejena na slaščice, na Bližnjem vzhodu pa ga pogosto dodajajo tudi dušenemu mesu (zlasti jagnjetini) in perutnini na žaru. Ujema se z ingverjem, kardamomom, klinčki, kumino in muškatnim oreščkom.

Že od: 2,50  Izberite možnosti
Cimetove palčke
Cimetove palčke - doza in vrečka
Cimetove palčke

Cimet spada med najstarejše poznane začimbe tega sveta. Ima sladko, lesnato aromo. Njegova uporaba je v zahodnem svetu precej omejena na slaščice, na Bližnjem vzhodu pa ga pogosto dodajajo tudi dušenemu mesu (zlasti jagnjetini) in perutnini na žaru. Ujema se z ingverjem, kardamonom, klinčki, kumino in muškatnim oreščkom.

Že od: 5,00  Izberite možnosti
Janež - mleti
Janež - mleti - doza
Janež – mleti

Janež – mleti izvirajo iz Egipta in Male Azije. Spada v družino peteršiljev in je sorodnik koromača, kopra in kumine. Vzgaja se predvsem zardi plodov – semen jajčaste oblike, ki so velika približno 3 mm. Zaradi svojega značilnega okusa je poznan tudi pod imenom sladka kumina.

Že od: 2,50  Izberite možnosti
Janež - semena
Janež - semena - doza
Janež – semena

Janež – semena izvirajo iz Egipta in Male Azije. Spada v družino peteršiljev in je sorodnik koromača, kopra in kumine. Vzgaja se predvsem zardi plodov – semen jajčaste oblike, ki so velika približno 3 mm. Zaradi svojega značilnega okusa je poznan tudi pod imenom sladka kumina.

Že od: 2,50  Izberite možnosti
Komarček semena
Komarček semena od blizu
Komarček – semena

Komarček ali florentinski komarček je sredozemska rastlina. Poznali naj bi ga že Egipčani, po Evropi pa so ga razširili Rimljani. Odlično se poda k zelenjavi, mesu, v juhe, rižote, razne salse in omake, solate ter v tople in hladne napitke. Njegov okus se odlično obnese tudi v kombinaciji s cimetom, kumino, meto, limonino lupinico, meliso, peteršiljem in timijanom.

Že od: 2,90  Izberite možnosti
Komarček v prahu
Komarček v prahu od blizu
Komarček v prahu

Komarček ali florentinski komarček je sredozemska rastlina. Poznali naj bi ga že Egipčani, po Evropi pa so ga razširili Rimljani. Odlično se poda k zelenjavi, mesu, v juhe, rižote, razne salse in omake, solate ter v tople in hladne napitke. Njegov okus se odlično obnese tudi v kombinaciji s cimetom, kumino, meto, meliso, peteršiljem in timijanom.

Že od: 2,50  Izberite možnosti
Koriander celi
Koriander celi od blizu
Koriander – celi

Koriander je ena najbolj uporabljenih rastlin, saj jo lahko uporabljamo kot zelišče in kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga zasledimo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji. Ima topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro meša z ostalimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino. Uporabljamo ga pri pripravi različnih vrst mesa, rib, zelenjave, krompirja, gob in agrumov.

Že od: 2,50  Izberite možnosti
Koriander – mleti
Koriander - mleti - doza
Koriander – mleti

Koriander je nadvse uporabna rastlina, saj lahko njen zeleni del uporabljam kot zelišče, semena pa kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga zasledimo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji. Ima topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro meša z ostalimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino.

Uporabljamo ga pri pripravi različnih vrst mesa, rib, zelenjave, krompirja, gob in agrumov.

Že od: 2,50  Izberite možnosti
Kumin - mleti
Kumin - mleti - doza
Kumin – mleti

Kumin je začimba, ki je dobro uveljavljena že iz antičnih časov. Poznan je tudi pod imenom orientalska kumina, rimska kumina ali pa laški kumin. Pravijo, da naj bi kumin bil druga najbolj popularna začimba na svetu (takoj za črnim poprom)!

S svojim hkrati nežnim in prodornim okusom v vsaki jedi pusti svoj pečat

Že od: 2,50  Izberite možnosti
Kumina cela
Kumina cela od blizu
Kumina – cela

Kumina ali kimelj je ena izmed najstarejših začimb, saj je znana že iz biblijskih časov. Njen vonj je zelo aromatičen, po okusu pa je topla in grenko-sladka. Uporablja se jo za odišavljanje črnega in rženega kruha, piškotov, biskvitov, zelja in ostale zelenjave. Je sestavina nekaterih začimbnih mešanic, dobro pa se ujema tudi z brinom, česnom, peteršiljem in timijanom.

Že od: 2,50  Izberite možnosti
Kumina v prahu
Kumina v prahu od blizu
Kumina v prahu

Kumina ali kimelj je ena izmed najstarejših začimb, saj je znana že iz biblijskih časov. Njen vonj je zelo aromatičen, po okusu pa je topla in grenko-sladka. Uporablja se jo za odišavljanje črnega in rženega kruha, piškotov, biskvitov, zelja in ostale zelenjave. Je sestavina nekaterih začimbnih mešanic, dobro pa se ujema tudi z brinom, česnom, peteršiljem in timijanom.

Že od: 2,50  Izberite možnosti
Muškatni cvet / Macis - celi
Muškatni cvet / Macis - celi (od blizu)
Muškatni cvet – celi

Muškatni cvet ali macis je zunanji ovoj muškatnega oreščka. Ima sladko aromo, ki jo lahko uporabimo za začinjanje sladkih in sladnih jedi.

Že od: 3,60  Izberite možnosti
Muškatni cvet (macis) - mleti
Muškatni cvet (macis) - mleti (od blizu)
Muškatni cvet – mleti

Muškatni cvet ali macis je zunanji ovoj muškatnega oreščka. Ima sladko aromo, ki jo lahko uporabimo za začinjanje sladkih in sladnih jedi.

Že od: 6,10  Izberite možnosti
Muškatni orešček v prahu
Muškatni orešček v prahu od blizu
Muškatni orešček v prahu

Muškatni oreščki so jedrca iz semen zimzelenega muškatovca. Njihov okus je zelo aromatičen, osvežujoč, topel in na neki način grenko-sladek. V kuhinji lahko muškatni orešček uporabljamo pri pripravi tako pikantnih in sladkih jedi. Izvrstno se prilega k piščančjemu mesu, jagnjetini, teletini, ovčetini, ribam in morskim sadežem, sirom in sirovim jedem, čebuli, krompirju, jajcem … Dobro se dopolnjuje s poprom, kardamomom, muškatnim cvetom, timijanom, klinčki in ingverjem.

Že od: 4,40  Izberite možnosti
Piment - celi
Piment - celi od blizu
Piment – celi

Piment je po svetu znan tudi pod imeni pimento in jamajški poper. V Angliji se ga je prijelo ime »vsezačimba«, saj naj bi to ime opisovalo njegov vonj in okus – mešanico muškatnega oreščka, muškatnega cveta, cimeta in klinčkov, s poprastim priokusom. Piment dodajamo začimbnim mešanicam za vlaganje, pripravo suhega mesa ter v marinade za ribe, lupinarje in meso.

Že od: 2,70  Izberite možnosti
Piment v prahu (mleti)
Piment v prahu (mleti) - vrečka
Piment v prahu

Piment v prahu je po svetu znan tudi pod imeni pimento in jamajški poper. V Angliji se ga je prijelo ime allspice oziroma v dobesednem prevodu »vsezačimba«. To ime naj bi opisovalo njegov vonj in okus – mešanico muškatnega oreščka, muškatnega cveta, cimeta in klinčkov, s poprastim priokusom. Piment dodajamo začimbnim mešanicam za vlaganje, v marinade za ribe, lupinarje in meso, nepogrešljiv pa je tudi pri pripravi mesa za sušenje.

Že od: 2,50  Izberite možnosti
Vanilija Burbonska - mleta
Vanilija Burbonska - mleta - kozarček
Vanilija Burbonska – mleta

Burbonsko vanilijo lahko brez dvoma poimenujemo kraljica začimb, saj s svojim sladkim okusom navdušuje v številnih kulinaričnih kreacijah. Gre za eno najbolj cenjenih začimb na svetu. Prehiti jo le žafran.

Že od: 16,50  Izberite možnosti
Vanilija Tahiti - mleta
Vanilija Tahiti - mleta (od blizu)
Vanilija Tahiti – mleta

Mleta vanilja oziroma vanilja v prahu prihaja iz Tahitija. Je nepogrešljiva komponenta številnih sladic. Mleta vanilja se uporablja pri peki, saj se njena aroma kljub segrevanju ne razgubi.

Že od: 13,00  Izberite možnosti
Zvezdasti janež v prahu
Zvezdasti janež v prahu od blizu
Zvezdasti janež v prahu

Zvezdasti janež ali janeževa zvezda, sad zimzelenega drevesa, je nedvomno ena najlepših začimb. Najpogosteje jo uporabljajo na Kitajskem in v Vietnamu. Ima poseben sladko pikanten okus. Kadar ga vohamo, oddaja topel vonj, podoben pravemu janežu, ki ima pridih sladkega korena. Je nepogrešljiva začimba v orientalski kuhinji. Dobro se poda svinjini, racam, ribam, morskim sadežem, bučam, poru, korenasti zelenjavi … Okus se dobro prepleta še z začimbami, kot so čili, česen, cimet, ingver, komarčkova in koriandrova semena in limetina lupina.

Že od: 3,80  Izberite možnosti