Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.
Znižano
Rumena gorčica v prahu
Rumena gorčica v prahu od blizu
Rumena gorčica – mleta

Rumena gorčica v prahu se pridobiva iz rumenih gorčičnih semen, ki izvirajo iz južne Evrope in zahodne Azije. Cela semena so povsem brez vonja. Šele ko jih zmeljemo, se iz njih začne sproščati rahlo pikantna aroma, pri kuhanju pa še pristen gorčični vonj. Okus rumenih gorčičnih semen je bolj mil, rahlo pikanten in rahlo sladek. Cela gorčična semena uporabljamo predvsem kot dodatek tekočinam za vlaganje in razsolom, poleg tega pa jih dodajamo tudi marinadam. Iz njih pripravljajo raznovrstne gorčice – dobro poznani sta blaga in redka ameriška gorčica ter blago pikantna in sladka bordojska gorčica – ki se prilegajo mesnim izdelkom, pikantnim sirom, curryjem …

Že od: 2,60  Izberite možnosti
Znižano
Začimbe za perutnino
Začimbe za perutnino od blizu
Za perutnino

Mešanica začimb za perutnino je – kot že ime samo pove – namenjena začinjanju perutninskega mesa (puran, piščanec, gos, raca). Ima izrazit in močan okus, ki se ga meso tekom priprave navzame. Z uporabo te začimbne mešanice lahko preprosto pripravimo okusne ražnjiče, perutninske fileje v omaki ali na žaru.

Sestavine: sladka paprika, poper, čebula, morska sol, origano, gorčica, timijan, majaron, muškatni orešček, peteršilj, česen.

Že od: 3,50  Izberite možnosti
Znižano
Začimbe za pico in pašto
Začimbe za pico in pašto od blizu
Pica & Pašta

Pica & Pašta je mešanica različnih začimb, ki se med seboj prepletajo in odlično dopolnjujejo številne jedi. Uporabimo jo lahko pri pripravi pice, omak za testenine, brusket, toastov, toplih kruhkov …

Sestavine: origano, kosmiči rdeče paprike, črni poper, čebula, korenje, bazilika, česen, majaron, peteršilj, por.

Že od: 3,10  Izberite možnosti
Znižano
Zvezdasti janež - celi
Zvezdasti janež - vrečka
Zvezdasti janež – celi

Zvezdasti janež ali janeževa zvezda, sad zimzelenega drevesa, je nedvomno ena najlepših začimb. Najpogosteje jo uporabljajo na Kitajskem in v Vietnamu. Ima poseben sladko pikanten okus. Kadar ga vohamo, oddaja topel vonj, podoben pravemu janežu, ki ima pridih sladkega korena. Je nepogrešljiva začimba v orientalski kuhinji. Dobro se poda svinjini, racam, ribam, morskim sadežem, bučam, poru, korenasti zelenjavi … Okus se dobro prepleta še z začimbami, kot so čili, česen, cimet, ingver, komarčkova in koriandrova semena in limetina lupina.

Na voljo v dveh pakiranjih: cele janeževe zvezde in malo manjši drobljeni kosi.

Že od: 3,00  Že od: 2,85  Izberite možnosti
Znižano
Grško seno - semena
Grško seno - semena od blizu
Grško seno – semena

Grško seno ali sabljasti triplat je začimba, ki jo najpogosteje uporabljajo v indijski in egipčanski kuhinji ter v kuhinji srednjega vzhoda. Zmleta semena in listi zelo dobro popestrijo vegetarijanske jedi in marinade. Začimba ima nevsakdanji okus, s katerim lahko v kuhinji eksperimentiramo in dosežemo različne učinke.

Že od: 2,60  Izberite možnosti
Znižano
Majaron - drobljen
Majaron - drobljen od blizu
Majaron – drobljen

Majaron je trajnica, ki je doma v Sredozemlju. Tako po videzu, kot tudi po vonju in okusu je zelo podoben origanu. Aroma je za odtenek milejša in bolj sladka, poleg tega pa v njej ni čutiti blagih pekočih podtonov, ki jih lahko zaznamo pri origanu. Dobro se poda k zelenjavi, gobam, morski hrani, sirom in različnim omakam – sploh tistim, s paradižnikovo osnovo. Njegov okus se dobro dopolnjuje z drobnjakom, peteršiljem in timijanom.

Že od: 2,60  Izberite možnosti
Znižano
Kumin - mleti
Kumin - mleti - doza
Kumin – mleti

Kumin je začimba, ki je dobro uveljavljena že iz antičnih časov. Poznan je tudi pod imenom orientalska kumina, rimska kumina ali pa laški kumin. Pravijo, da naj bi kumin bil druga najbolj popularna začimba na svetu (takoj za črnim poprom)!

S svojim hkrati nežnim in prodornim okusom v vsaki jedi pusti svoj pečat

Že od: 2,60  Izberite možnosti
Znižano
Mešanice začimb za kuhano vino
Mešanice začimb za kuhano vino - od blizu
Za kuhano vino

Kuhano vino je topla pijača, ki je nepogrešljiva ob mrzlih dnevih in sploh v prazničnem času. S svojim prijetnim vonjem napolni našo okolico, s toploto pogreje naše telo, z okusom pa razveseli naše brbončice.

Mešanica začimb za kuhano vino je pripravljena iz skrbno izbranih in kakovostnih začimb. Z njo lahko začinimo tudi punč in jabolčno vino.

Sestavine: pomarančna lupinica, cimet, limonina lupinica, klinčki, brinove jagode, janež, komarček, janeževa zvezda, vanilija

Že od: 6,00  Že od: 5,10  Izberite možnosti
Drobnjak narezan
Drobnjak narezan od blizu
Drobnjak – narezan

Drobnjak sodi v družino lukov, zato sta tudi njegov nežni okus in vonj podobna okusu in vonju čebule. Prilega se jajčnim jedem, krompirju, solatam, zelenjavi. Dobro se dopolnjuje z baziliko, peteršiljem, paprikami, pehtranom, koriandrom, koprom in kromačem.

Že od: 2,60  Izberite možnosti
Znižano
Luštrek - drobljen
Luštrek - drobljen od blizu
Luštrek – drobljen

Luštrek so uporabljali že v stari Grčiji in Rimu. Je aromatično zelišče, ki je po vonju in okusu precej podobno zeleni. Luštrek lahko dodamo skoraj vsaki jedi. Ker ima, sploh svež, precej močan vonj in okus, ga je treba uporabljati previdno. Dodajamo ga lahko enolončnicam, juham, dušenim mesnim in zelenjavnim jedem ter jedem iz morskih sadežev. Potresemo ga lahko tudi po solati ali pa ga dodamo v nadeve in omake. Njegov okus se dobro dopolnjuje z brinom, drobnjakom, peteršiljem, čiliji, koprom, kumino, česnom, origanom, lovorjem in timijanom.

Že od: 2,60  Izberite možnosti
Znižano
Mešanica začimb za divjačino
Mešanica začimb za divjačino od blizu
Za divjačino

Z mešanico začimb za divjačino lahko poskrbite, da v vaši kuhinji zadiši po neverjetno okusnih in ekstravagantnih jedeh iz divjačinskega mesa. Mešanica vsebuje začimbe, ki kvalitetno meso obogatijo do potankosti.

Te sestavine so: timijan, brinove jagode, lovor, poper, ingver, koriander, klinčki, mešanica za juho (korenje, pastinak, peteršilj, por, zelena), čiliji.

Že od: 3,60  Izberite možnosti
Znižano
Čemaž - drobljen
Čemaž - drobljen od blizu
Čemaž – drobljen

Čemaž poznamo tudi po imenu divji česen in spada – tako kot čebula, česen in drobnjak – v rod lukov. Ima podoben okus in vonj kot česen. Dodamo ga lahko v juhe, krompir, cmoke, omake, mesne jedi, doma narejen pesto, k špinači …

Že od: 3,50  Izberite možnosti
Znižano
Timijan v prahu
Timijan v prahu od blizu
Timijan – mleti

Timijan ali po domače materina dušica je začimba, katere prvotna domovina so sredozemske dežele. Je zelo cenjena rastlina v skoraj vseh zahodnjaških deželah, poznajo in uporabljajo pa jo tudi na Bližnjem vzhodu. Timijan ima svoj značilni sveži vonj in okus, ki ima rahel priokus po meti in klinčkih. Dodajamo ga zelenjavnim juham, marinadam za svinjino in divjačino, nadevom, perutnini in zelenjavi, ki jo pripravimo na različne načine. Okus se dobro dopolnjuje z baziliko, česnom, čiliji, lovorjem, klinčki, majaronom, muškatnim oreščkom, origanom, paprikami, peteršiljem, pimentom rožmarinom in šetrajem.

Že od: 2,60  Že od: 2,30  Izberite možnosti
Znižano
Črni poper celi
Črni poper celi od blizu
Črni poper – celi

Črni poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Črni poper ima prijeten in osvežujoče oster okus. Suha poprova zrna lahko uporabljamo cela ali pa jih po potrebi zdrobimo.

Že od: 2,60  Izberite možnosti
Znižano
Thorovo kladivo čili v prahu
Thorovo kladivo čili v prahu/mleti - doza
Thorovo kladivo čili posip

Posip Thorovo kladivo je sestavljen iz različnih mletih čilijev iz vsega sveta. Zakaj ima posip takšno ime? Čili posip je tako močan, kot je bil močan Thor, njegova vročica pa »udari iz nenada« – ravno tako, kot je bilo to značilno za Thorovo jezo in strele, ki jih je povzročal s svojim kladivom.
Še več – prepričani smo, da bi ta čili posip tudi Thoru rahlo razdražil oči.

Jakost: 6/6

7,50  6,60  Izberite možnosti
Znižano
Habanero čili v prahu
Habanero čili v prahu od blizu
Habanero čili posip

Habanero je prava klasika, če ne celo legenda med čiliji. Plodovi, ki imajo obliko lampijončkov, so prava izbira za izkušene jedce pekočih dobrot.

Jakost: 5/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 350.000 SHU

10,00  8,50  Izberite možnosti
Znižano
Komarček v prahu
Komarček v prahu od blizu
Komarček – mleti

Komarček ali florentinski komarček je sredozemska rastlina. Poznali naj bi ga že Egipčani, po Evropi pa so ga razširili Rimljani. Odlično se poda k zelenjavi, mesu, v juhe, rižote, razne salse in omake, solate ter v tople in hladne napitke. Njegov okus se odlično obnese tudi v kombinaciji s cimetom, kumino, meto, meliso, peteršiljem in timijanom.

Že od: 2,60  Izberite možnosti
Znižano
Cimetove palčke
Cimetove palčke - doza in vrečka
Cimetove palčke

Cimet spada med najstarejše poznane začimbe tega sveta. Ima sladko, lesnato aromo. Njegova uporaba je v zahodnem svetu precej omejena na slaščice, na Bližnjem vzhodu pa ga pogosto dodajajo tudi dušenemu mesu (zlasti jagnjetini) in perutnini na žaru. Ujema se z ingverjem, kardamonom, klinčki, kumino in muškatnim oreščkom.

Že od: 5,00  Že od: 4,50  Izberite možnosti
Znižano
Piment - celi
Piment - celi od blizu
Piment – celi

Piment je po svetu znan tudi pod imeni pimento in jamajški poper. V Angliji se ga je prijelo ime »vsezačimba«, saj naj bi to ime opisovalo njegov vonj in okus – mešanico muškatnega oreščka, muškatnega cveta, cimeta in klinčkov, s poprastim priokusom. Piment dodajamo začimbnim mešanicam za vlaganje, pripravo suhega mesa ter v marinade za ribe, lupinarje in meso.

Že od: 3,10  Izberite možnosti
Znižano
Kajenski čili S17 v prahu
Kajenski čili S17 v prahu od blizu
Kajenski čili S17 posip

Kajenski čili je ozek svetlo rdeč plod, navadno dolg nekje med petimi in dvanajstimi centimetri. Zelo velik odstotek pridelanega čilija se nameni izdelavi prahu, ki se pogosto uporablja v evropski in azijski kuhinji. Kajenski poper S17 je ostrejši od navadnega S4 – njegova jakost je nekje med 70.000 in 100.000 scovilov.

Jakost: 4/6
Scovilova lestvica vročice: 100.000 – 250.000 SHU

Že od: 2,80  Že od: 2,20  Izberite možnosti
Znižano
Birdseye čili v prahu
Birdseye čili v prahu od blizu
Birdseye čili posip

Zaradi pritlikave narave (meri nekje med 1 – 3 centimetri) ga ostali čiliji kličejo kar škrat. A to še ne pomeni, da spada med manj pekoče vrste.

Jakost: 3/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 50.000 – 100.000

6,40  5,10  Izberite možnosti
Znižano
Habanero čili kosmiči
Habanero čili kosmiči od blizu
Habanero čili – kosmiči

Habanero je prava klasika, če ne celo legenda med čiliji. Plodovi, ki imajo obliko lampijončkov, so prava izbira za izkušene jedce pekočih dobrot.

Jakost: 5/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 350.000 SHU

8,60  7,50  Izberite možnosti
Znižano
Moruga Scorpion čili v prahu
Moruga Scorpion čili v prahu od blizu
Moruga Scorpion čili posip

Čili Moruga Scorpion je najbolj pekoč čili, ki ga dobite v naši trgovini – na Scovillovi lestvici namreč presega 2 milijona enot.

Jakost: 6/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 2.000.000

14,00  12,00  Izberite možnosti
Znižano
ČILI ČAR komplet štirih pekočih omak (prihrani 8 €) - škatlica
ČILI ČAR komplet štirih pekočih omak (prihrani 8 €) - škatlica
ČILI ČAR komplet štirih pekočih omak (prihrani 8 €)

Čili Čar omake, so omake, katerih vročica in različni okusi zadovoljijo še tako zahtevne gurmane. Pripravili smo posebno akcijo, kjer ob nakupu kompleta štirih Čili Čar omak, plačaš samo 32,00 € (namesto 40,00 €)!

Prosimo, da pri oddaji naročila napišete v opombe, katere 4 Čili Čar omake želite. Na voljo so: Habanero Chocolate s kardamomom, Bhut Jolokija, Red Savina z mangom in breskvijo, Yellow Habanero s hruško. Za pomoč pri naročilu nas lahko tudi pokličete.

Že od: 40,00  Že od: 32,00  Izberite možnosti
Znižano
ČILI ČAR pekoča omaka Yellow Habanero s hruško 4/10
ČILI ČAR pekoča omaka Yellow Habanero s hruško 4/10

ČILI ČAR pekoča omaka Yellow Habanero s hruško spada v kategorijo blago pekočih omak. Gre za najbolj blago omako, ki jo proizvajalec ponuja; na svoji lestvici jo je označil z oznako 4/10.  Glavni sestavini sta – kot že ime samo nakazuje – rumeni Habanero in hruška.

Jakost: 4/10

12,00  10,00  Izberite možnosti
Znižano
Naga Bhut Jolokia čili - mleti
Naga Bhut Jolokia čili - mleti (vrečka)
Naga Bhut Jolokia čili posip

Naga Bhut Jolokia je ekstremno pekoč čili, ki je med leti 2007 in 2011 imel tudi titulo najbolj pekočega čilija na svetu. Njegova vročica se razteza med 800.000 in milijonom SHU. Primerno samo za najbolj izkušene jedce pekočih dobrot. Čili Naga Bhut Jolokia (Ghost Pepper) je eden najbolj pekočih čilijev, ki ga dobite v naši trgovini.

Jakost: 6/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 1.000.000

Že od: 9,00  Že od: 8,00  Izberite možnosti
Znižano
ČILI ČAR pekoča omaka Habanero Chocolate s pomarančo in kardamomom 6/10
ČILI ČAR pekoča omaka Habanero Chocolate s pomarančo in kardamomom 6/10

ČILI ČAR pekoča omaka Habanero Chocolate s pomarančo in kardamomom spada v kategorijo srednje pekočih omak. Proizvajalec jo je na svoji lestvici označil z jakostjo 6/10. Omaka vsebuje številne raznolike okuse (čili, pomaranča, rum, kardamom, cimet …), a so le-ti zelo preudarno in uravnoteženo odmerjeni.

Jakost: 6/10

12,00  10,00  Izberite možnosti
Znižano
ČILI ČAR pekoča omaka Red Savina z mangom in breskvijo 5/10
ČILI ČAR pekoča omaka Red Savina z mangom in breskvijo 5/10

ČILI ČAR pekoča omaka Red Savina z mangom in breskvijo je srednje pekoča čili omaka. Primerna je za vse tiste, ki imajo v svojih ustih radi zmerno pekoč občutek vročice, z rahlo sadno noto breskve in manga.

Jakost: 5/10

12,00  10,00  Izberite možnosti