Znižano do -11%
Fleur de Sel - solni cvet
Fleur de Sel - solni cvet
“Fleur de Sel” – solni cvet

Ko govorimo o solnem cvetu, govorimo o prvih, krhkih solnih kristalih, ki nastanejo na vrhu vodne gladine. Fleur de Sel izvira iz tradicionalnih portugalskih solin, ki se nahajajo v naravnih parkih Ria Formosa in Sapal do Castro Marim. Je ročno pridelan in ima NFC (natural food certifiers) certifikat. Vsebuje veliko mineralov, magnezija in kalcija. Uporabljajo ga najbolj zahtevni kuharji, saj v že majhnih količinah skriva ogromno okusa. Uporabljamo ga lahko lahko pri pripravi najrazličnejših gurmanskih jedeh, pogosto pa se ga dodaja tudi k čokoladnim sladicam, saj malo solnega cveta še bolj poudari okus čokolade.

4,00 4,20  Izberite možnosti
Znižano do -11%
Arabska kavna mešanica začimb
Arabska kavna mešanica začimb od blizu
Arabska kavna mešanica začimb

Kdo pravi, da se pri napitkih začimb ne uporablja? V arabski mešanici se prepletajo bogati okusi vanilje, cimeta, kardamoma, klinčki, muškatnega oreščka, pimenta in popra. Zelo majhno količino mešanice lahko dodamo toplim napitkom (kava in vroča čokolada), lahko pa jo dodamo tudi v slaščice, kot so tiramisu, panna cotta, kolači … Nekateri jo uporabljajo tudi za začinjanje mesa (divjačina, jagnjetina, račje meso …).

Sestavine: klinčki, piment, cimet, kardamom, borbon vanilja, muškatni orešček, poper.

3,10 4,00  Izberite možnosti
Znižano do -14%
Assam poper - celi
Assam poper - celi (od blizu)
Assam poper – celi

Assam poper je poper z zares očarljivo obliko, saj spominja na posušeno robido. Kljub temu pa njegov vonj in okus nista niti malo podobna robidi. Okus je precej zemeljski, rahlo dimljen. Vsekakor unikaten.

6,10 7,80  Izberite možnosti
Znižano do -12%
Beli poper - celi
Beli poper - celi od blizu
Beli poper – celi

Beli poper je plod rastline, ki se imenuje poprovec. Od črnega popra se razlikuje po tem, da pridelovalci pustijo jagode, da popolnoma dozorijo in jih nato nekaj dni namakajo in olupijo. Jagode belega popra so tako malo manjše in imajo bolj enostavno in zemeljsko – a kljub temu pekočo aromo. Zaradi svoje nevtralne barve se pogosto uporablja pri pripravi svetlih jedi (kremne omake, pire krompir, juhe) ali pa pri pripravi vseh ostalih jedi, k katerim se poper poda.

3,90 9,80  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Čemaž - drobljen
Čemaž - drobljen od blizu
Čemaž – drobljen

Čemaž poznamo tudi po imenu divji česen in spada – tako kot čebula, česen in drobnjak – v rod lukov. Ima podoben okus in vonj kot česen. Dodamo ga lahko v juhe, krompir, cmoke, omake, mesne jedi, doma narejen pesto, k špinači …

2,00 2,40  Izberite možnosti
Znižano do -10%
ČILI ČAR ekstra deviško olivno olje Habanero 6/10
ČILI ČAR ekstra deviško olivno olje Habanero 1/10

ČILI ČAR ekstra deviško olivno olje Habanero je zelo kvalitetno olivno olje, s katerim lahko marsikatero jed popestrimo z vročico. Vročico daje olju čil Habanero. Na lestvici vročice proizvajalca je olje označeno s šesto stopnjo (1/10).

Jakost: 1/10

10,00  9,00  Izberite možnosti
Znižano do -20%
ČILI ČAR komplet štirih pekočih omak (prihrani 8 €) - škatlica
ČILI ČAR komplet štirih pekočih omak (prihrani 8 €) - škatlica
ČILI ČAR komplet štirih pekočih omak (prihrani 8 €)

Čili Čar omake, so omake, katerih vročica in različni okusi zadovoljijo še tako zahtevne gurmane. Pripravili smo posebno akcijo, kjer ob nakupu kompleta štirih Čili Čar omak, plačaš samo 32,00 € (namesto 40,00 €)!

Prosimo, da pri oddaji naročila napišete v opombe, katere 4 Čili Čar omake želite. Na voljo so: Habanero Chocolate s kardamomom, Bhut Jolokija, Red Savina z mangom in breskvijo, Yellow Habanero s hruško. Za pomoč pri naročilu nas lahko tudi pokličete.

40,00  32,00  Izberite možnosti
Znižano do -17%
ČILI ČAR pekoča omaka Bhut Jolokija 9/10
ČILI ČAR pekoča omaka Bhut Jolokija 9/10

ČILI ČAR pekoča omaka Bhut Jolokija spada v kategorijo zelo pekočih omak. Glavna sestavina, ki omaki zagotavlja zelo visoko vročico je čilii Bhut Jolokia, druge skrbno izbrane sestavine pa poskrbijo za zaokrožen okus in pravo konsistenco omake. Zaradi visoke vročice je ta omaka primerna predvsem za izkušene jedce pekočih dobrot.

Jakost: 9/10

12,00  10,00  Izberite možnosti
Znižano do -17%
ČILI ČAR pekoča omaka Habanero Chocolate s pomarančo in kardamomom 6/10
ČILI ČAR pekoča omaka Habanero Chocolate s pomarančo in kardamomom 6/10

ČILI ČAR pekoča omaka Habanero Chocolate s pomarančo in kardamomom spada v kategorijo srednje pekočih omak. Proizvajalec jo je na svoji lestvici označil z jakostjo 6/10. Omaka vsebuje številne raznolike okuse (čili, pomaranča, rum, kardamom, cimet …), a so le-ti zelo preudarno in uravnoteženo odmerjeni.

Jakost: 6/10

12,00  10,00  Izberite možnosti
Znižano do -17%
ČILI ČAR pekoča omaka Red Savina z mangom in breskvijo 5/10
ČILI ČAR pekoča omaka Red Savina z mangom in breskvijo 5/10

ČILI ČAR pekoča omaka Red Savina z mangom in breskvijo je srednje pekoča čili omaka. Primerna je za vse tiste, ki imajo v svojih ustih radi zmerno pekoč občutek vročice, z rahlo sadno noto breskve in manga.

Jakost: 5/10

12,00  10,00  Izberite možnosti
Znižano do -17%
ČILI ČAR pekoča omaka Yellow Habanero s hruško 4/10
ČILI ČAR pekoča omaka Yellow Habanero s hruško 4/10

ČILI ČAR pekoča omaka Yellow Habanero s hruško spada v kategorijo blago pekočih omak. Gre za najbolj blago omako, ki jo proizvajalec ponuja; na svoji lestvici jo je označil z oznako 4/10.  Glavni sestavini sta – kot že ime samo nakazuje – rumeni Habanero in hruška.

Jakost: 4/10

12,00  10,00  Izberite možnosti
Znižano do -16%
Črni poper celi
Črni poper celi od blizu
Črni poper – celi

Črni poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Črni poper ima prijeten in osvežujoče oster okus. Suha poprova zrna lahko uporabljamo cela ali pa jih po potrebi zdrobimo.

2,10 3,10  Izberite možnosti
Znižano do -16%
Mleti črni poper
Mleti črni poper od blizu
Črni poper – grobo mleti

Mleti črni poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Črni poper ima prijeten in osvežujoče oster okus. Suha poprova zrna lahko uporabljamo cela ali pa jih po potrebi zdrobimo.

2,10 3,10  Izberite možnosti
Znižano do -16%
Črni poper - mleti
Črni poper - mleti od blizu
Črni poper – mleti

Črni poper je nepogrešljiva začimba po vsem svetu. Ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Ima prijeten in osvežujoče oster okus. Fino mleti črni poper je enostaven za uporabo, saj ga ni potrebno treti v terilniku ali mlinčku. Vsujemo ga lahko v vse jedi, kjer si zaželimo ostrega okusa po črnem popru.

2,10 3,00  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Doza za začimbe - mala in velika
Doza za začimbe - mala
Doza za začimbe – pločevina

Pločevinasta doza za začimbe je zelo priročna za uporabo. Vsebino ščiti pred sončno svetlobo in vlago.

Na voljo je tudi steklen kozarček za začimbe s prostornino 212 ml.

1,60 18,00  Izberite možnosti
Znižano do -15%
Habanero čili kosmiči
Habanero čili kosmiči od blizu
Habanero čili – kosmiči

Habanero je prava klasika, če ne celo legenda med čiliji. Plodovi, ki imajo obliko lampijončkov, so prava izbira za izkušene jedce pekočih dobrot.

Jakost: 5/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 350.000 SHU

8,60  7,30  Izberite možnosti
Znižano do -11%
Kardamom - oluščen
Kardamom - oluščen (od blizu)
Kardamom – oluščen

Kardamom je izredno dišavna začimba. Njegov okus je limonasto cvetličen z grenko-sladkim priokusom. Dodamo ga raznoraznim prazničnim sladicam in pudingom, mesnim kroglicam, pogosto pa ga dodamo različnim vzhodnjaškim jedem. Z oluščenim kardamomom si boste prihranili kar nekaj dela, saj je zunanji ovoj že odstranjen.

5,00 7,00  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Kashmiri Masala
Mešanica začimb Kashmiri Masala - vrečka
Kashmiri Masala

Kashmiri masala je aromatična začimbna mešanica, ki izvira iz Indijske regije Kashmiri. Prepletajoče se začimbe nas že s svojim vonjem prepričajo, da je mešanico vredno dodati v najrazličnejše jedi …

Sestavine: kashmiri čili, kumina, koriander, grško seno, ingver, česen v prahu, komarček, klinčki, črni poper, cimet, kardamom, lovor, kurkuma

Jakost: 1/6 (250 – 20.000 SHU)

2,00 3,00  Izberite možnosti
Znižano do -15%
Klinčki v prahu
Klinčki v prahu od blizu
Klinčki v prahu

Klinčke pridobivamo iz zimzelenega drevesa, ki uspeva le v tropski obmorski klimi. Popki rastline izgledajo kot ročno kovani žebljički, zato jim pri nas pravimo tudi nageljnove žbice. Klinčki so zelo aromatični in pikantni, njihove lastnosti pa med kuhanjem postanejo še bolj izrazite. Dobro se poda k dušenemu govejemu, svinjskemu in ovčjemu mesu, piškotom, sadnim kolačem, omakam …

3,30 4,30  Izberite možnosti
Znižano do -21%
Koriander celi
Koriander celi od blizu
Koriander – celi

Koriander je ena najbolj uporabljenih rastlin, saj jo lahko uporabljamo kot zelišče in kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga zasledimo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji. Ima topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro meša z ostalimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino. Uporabljamo ga pri pripravi različnih vrst mesa, rib, zelenjave, krompirja, gob in agrumov.

2,00 2,20  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Koriander listi - drobljeni
Koriander listi - drobljeni od blizu
Koriander listi – drobljeni

Koriander je ena najbolj uporabljenih rastlin, saj jo lahko uporabljamo kot zelišče in kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga uporabljajo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji. Korander listi imajo topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro prepleta s številnimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino. Uporabljamo ga pri pripravi različnih vrst mesa, rib, zelenjave, krompirja, gob in agrumov.

2,00 2,40  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Kraljeva sol - mleta - jodirana
Kraljeva sol - mleta - jodirana - vrečka
Kraljeva sol – mleta – jodirana

Sol je že od nekdaj pomembna dobrina za človeštvo. Kraljeva sol, ki jo ponujamo v spletni trgovini Začimbe.si, je darilo morja. Slovenska morska sol je pridelana s tradicionalnimi postopki pridelave oziroma z naravno kristalizacijo soli v solnih bazenih. Namenjena je predvsem kulinarični rabi.

1,40 2,00  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Mehiški origano
Mehiški origano od blizu
Mehiški origano

Mehiški origano je drugačen origano, kot smo ga vajeni pri nas. Rastlina je pravzaprav sorodnejša pravi citronki kot pa origanu. Ima podobno, a bolj izrazito aromo. Zelo se poda k mesu ali ribam na žaru, juham, enolončnicam, salsam ter ostalim omakam s paradižnikovo osnovo. Okus se dobro prepleta s čiliji, kumino in papriko.

2,00 2,40  Izberite možnosti
Znižano do -14%
Muškatni cvet / Macis - celi
Muškatni cvet / Macis - celi (od blizu)
Muškatni cvet – celi

Muškatni cvet ali macis je zunanji ovoj muškatnega oreščka. Ima sladko aromo, ki jo lahko uporabimo za začinjanje sladkih in sladnih jedi.

3,10 4,70  Izberite možnosti
Znižano do -16%
Muškatni cvet (macis) - mleti
Muškatni cvet (macis) - mleti (od blizu)
Muškatni cvet – mleti

Muškatni cvet ali macis je zunanji ovoj muškatnega oreščka. Ima sladko aromo, ki jo lahko uporabimo za začinjanje sladkih in sladnih jedi.

5,10 6,10  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Paprika pekoča v prahu
Paprika pekoča v prahu od blizu
Paprika pekoča v prahu

Plodove pekoče paprike oberejo in jih na soncu sušijo tri do štiri tedne. Ko so suhe, jih skupaj s semeni zmeljejo v prah. Ravni okusa paprike v prahu so odvisne ravno od tega ali so semena in rebrca zmleta skupaj ali pa so semena pred mletjem odstranjena. Okus pekoče paprike v prahu je tako precej pikanten. Uporabljamo jo lahko povsod, kjer želimo jedem dodati ostrino. Dodajamo jo lahko enolončnicam, pečenemu krompirčku, mesnim kroglicam, golažu … Okus se dobro dopolnjuje s česnom, ingverjem, kurkumo, origanom, timijanom, peteršiljem, pimentom, rožmarinom in žafranom.

2,00 3,50  Izberite možnosti
Znižano do -18%
Peteršilj v prahu
Peteršilj v prahu od blizu
Peteršilj v prahu

Peteršilj prvotno izvira iz južne Evrope, dandanes pa uspeva na področjih, ki imajo zmerno podnebje. Ima zelo čist in osvežujoč okus, zato je eno izmed nepogrešljivih zelišč za kuharje zahodnega sveta. Peteršilj v prahu se uporablja za pripravo omak, solat, nadevov, krompirjevih jedi, morskih jedi … Dobro se ujema z baziliko, česnom, čiliji, majaronom, rožmarinom, poprom, origanom, meto in drobnjakom.

2,80 3,80  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Piment v prahu (mleti)
Piment v prahu (mleti) - vrečka
Piment v prahu

Piment v prahu je po svetu znan tudi pod imeni pimento in jamajški poper. V Angliji se ga je prijelo ime allspice oziroma v dobesednem prevodu »vsezačimba«. To ime naj bi opisovalo njegov vonj in okus – mešanico muškatnega oreščka, muškatnega cveta, cimeta in klinčkov, s poprastim priokusom. Piment dodajamo začimbnim mešanicam za vlaganje, v marinade za ribe, lupinarje in meso, nepogrešljiv pa je tudi pri pripravi mesa za sušenje.

2,00 3,00  Izberite možnosti
Znižano do -14%
Roza poper - celi
Roza poper celi - doza in refil vrečka
Roza poper – celi

Rožnate jagode, znane tudi pod imenom roza poper, so zrele jagode iz Brazilskega poprovca, drevesa iz iste družine kot mango. Jagode imajo mil sladko-pekoč okus, ki se zaradi svoje zanimive arome in rožnate barve pogosto dodaja kremastim omakam, morski hrani, zelenjavi in raznovrstnim solatnim polivkam in drugim omakam.

3,20 9,30  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Šetraj - narezan
Šetraj - narezan od blizu
Šetraj – narezan

Šetraj je sredozemska rastlina, ki se je v Evropi dolgo – dokler niso spoznali eksotičnih začimb – prištevala med najbolj aromatična kuhinjska zelišča. Ima zeliščni vonj in rahlo poprast okus, ki spominja na timijan. Dobro se poda k stročnicam (fižol, leča), zeleni zelenjavi, pečeni teletini, svinjini, perutnini, zajčjemu mesu, omakam, nadevom, marinadam in ribam, zelju, rdeči pesi, krompirju … Lepo se dopolnjuje z baziliko, česnom, meto, origanom, peteršiljem, rožmarinom, timijanom in lovorjem.

2,00 2,60  Izberite možnosti
Znižano do -8%
Sladka čili omaka
Sladka čili omaka

Sladka čili omaka je omaka s precej milo vročico. Gre za nepogrešljiv dodatek v tajski in malezijski kuhinji, pri nas pa jo najpogosteje najdemo v kitajskih restavracijah, saj je pogosto uporabljena pri pripravi spomladanskih zavitkov in nekaterih drugih jedeh.

6,00  5,50  Izberite možnosti
Znižano do -10%
Sol mrtvega morja
Sol mrtvega morja - doza in refil vrečka
Sol iz Mrtvega morja

Sol Mrtvega morja izvira iz Izraela. Vsebuje veliko magnezijevega in kalcijevega klorida in manj natrijevega klorida kot voda v ostalih morjih. Primerna je za začinjanje zelenjavnih jedi, rib, morskih sadežev ter mesnih in zelenjavnih jedi. Ne vsebuje joda.

1,80 2,70  Izberite možnosti
Znižano do -17%
Timurski poper - celi
Timurski poper - celi (od blizu)
Timurski poper – celi

Timurski poper je znan tudi pod imenom timur ali pa sečuanski poper. Ne smemo ga zamenjati s poprom, saj ima popolnoma drugačen okus, pa tudi rastlina na kateri raste, spada v drugo družino. Ob okušanju se v ustih zgodi prava senzacija: najprej občutimo ščemenje, nato pa se v ustih razvije okus po agrumih.

3,00 3,90  Izberite možnosti
Razprodano
Valjar (les oljke)
Valjar (les oljke)

Ročno izdelan valjar krasi čudovita struktura oljčnega lesa. Valjar ima na vsaki strani dva lepo oblikovana ročaja, ki omogočata udobno držo. Skupaj z ročajema je dolg približno 40 centimetrov. Namenjen je valjanju različnih vrst testa.

22,55  20,30  Izberite možnosti
Znižano do -17%
Začimbe za grško solato
Začimbe za grško solato od blizu
Za grško solato

Osvežilna grška solata je prava izbira za vroče poletne dneve. Jemo jo lahko kot samostojno jed ali pa kot prilogo k dobrotam z žara. Z grško začimbno mešanico solati dodamo rahlo pikantno piko na i.

Sestavine: česen, čili, paprika, morska sol, čebula, bazilika, rožmarin, origano, peteršilj.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Znižano do -12%
Začimbe za šmorn
Začimbe za šmorn od blizu
Za šmorn

Sladka mešanica za šmoren ali cesarski praženec in druge sladke dobrote. Šmorn po želji potresite s sladkorjem v prahu. Mešanico za šmoren lahko dodate tudi masi za palačinke.

5,20 5,50  Izberite možnosti
Znižano do -16%
Zeleni poper - celi
Zeleni poper - celi od blizu
Zeleni poper – celi

Poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Zeleni poper ima prijeten in osvežujoče oster okus. V primerjavi s črnim je nekoliko milejši in bolj sočen. Suha zelena poprova zrna lahko pri pripravi juh in omak rehidriramo, lahko pa jih uporabljamo tudi suha. V tem primeru jih pred uporabo zdrobimo.

2,20 8,00  Izberite možnosti
Znižano do -14%
Zelenjavna osnova
Zelenjavna osnova od blizu
Zelenjavna osnova

Zelenjavna osnova je mešanica začimb in zelišč, ki ne sme manjkati v nobeni kuhinji. Uporabljamo jo za pripravo jušne osnove, juh, rižote in številnih drugih jedi.

Sestavine: morska sol, zelenjava (čebula, zelena, korenček, por), trsni sladkor, maltodekstrin, palmovo olje, kurkuma, poper, peteršilj

6,00 6,80  Izberite možnosti
Znižano do -18%
Zvezdasti janež v prahu
Zvezdasti janež v prahu od blizu
Zvezdasti janež v prahu

Zvezdasti janež ali janeževa zvezda, sad zimzelenega drevesa, je nedvomno ena najlepših začimb. Najpogosteje jo uporabljajo na Kitajskem in v Vietnamu. Ima poseben sladko pikanten okus. Kadar ga vohamo, oddaja topel vonj, podoben pravemu janežu, ki ima pridih sladkega korena. Je nepogrešljiva začimba v orientalski kuhinji. Dobro se poda svinjini, racam, ribam, morskim sadežem, bučam, poru, korenasti zelenjavi … Okus se dobro prepleta še z začimbami, kot so čili, česen, cimet, ingver, komarčkova in koriandrova semena in limetina lupina.

3,10 4,00  Izberite možnosti