
0
0,00 €Prikaz vseh 12 rezultatov
Citronsko meliso prepoznamo po osvežilnem limonastem vonju in okusu, ki se meša z aromo mete. Najlažje jo je uporabiti v čaju, limonadah in ostalih osvežilnih pijačah. Lahko jo preprosto namočite v vodo in ustvarite domačo vodo z okusom. Citronska melisa sicer odlično deluje kot dodatek k sadnim solatam, zeliščnim juham, žitnim in testeninskim solatam. Tudi v omakah, polivkah in »dipih« se krasno obnese. Ima mnoge zdravilne učinke.
Mešanica aglio & peperoncino je – tako po svojem okusu, kot tudi obliki – edinstvena. Njena vrednost leži v prepletajočem se okusu sestavin. Bazilika in origano poskrbita za očarljivo-nežen okus, česen in čili pa mešanici dodata pravi »bum« za brbončice. Te okuse harmonično zaključijo še paprika, čebula in peteršilj.
Uporaba: najrazličnejše testenine in omake, zelenjava, meso, ribe.
Sestavine: česen, čili, paprika, čebula, bazilika, origano, peteršilj
ČILI ČAR ekstra deviško olivno olje Habanero je zelo kvalitetno olivno olje, s katerim lahko marsikatero jed popestrimo z vročico. Vročico daje olju čil Habanero. Na lestvici vročice proizvajalca je olje označeno s šesto stopnjo (1/10).
Jakost: 1/10
Proizvajalec FOTROVI ČILIJI se poleg slastnih čili omak zdaj ponaša še s slastnim dimljenim čilijevim oljem. Bo njegova dimljena aroma in vsestranska uporaba prava za vašo kuhinjo? Seveda! Uporabimo ga lahko namreč za izboljšanje skoraj katerekoli slane jedi.
Jakost: 1/10
Limonovec je zimzeleno drevo, ki nas obdarja z ovalnimi rumenimi sadeži. Okus limone je kisel, njen sok pa vsebuje veliko C-vitamina. Limonino lupino uporabljamo pri peki sladic, pri začinjanju mesa, rib, solat … Kadar jo kuhamo, se do neke mere stopi in jedi doda skoraj cvetličen okus.
Limonovec je zimzeleno drevo, ki nas obdarja z ovalnimi rumenimi sadeži. Okus limone je kisel, njen sok pa vsebuje veliko C vitamina. Limonino lupino uporabljamo pri peki sladic, pri začinjanju mesa, rib, solate … Kadar jo kuhamo, se do neke mere stopi in jedi doda skoraj cvetličen okus.
Ljubitelji gob, pozor! Mešanica Magic mushroom oziroma v prevodu čudežna gobica bo s svojim skoncentriranim okusom poskrbela, da bodo vaše gobje jedi še bolj izrazite in da boste tudi v sezoni, ko ni gob, uspeli na krožniku čudežno pričarati njihov okus.
Sestavine: jurčki, kumina, gorčična semena, črni poper, čebula, koriander, peteršilj, česen
Majaron je trajnica, ki je doma v Sredozemlju. Tako po videzu, kot tudi po vonju in okusu je zelo podoben origanu. Aroma je za odtenek milejša in bolj sladka, poleg tega pa v njej ni čutiti blagih pekočih podtonov, ki jih lahko zaznamo pri origanu. Dobro se poda k zelenjavi, gobam, morski hrani, sirom in različnim omakam – sploh tistim, s paradižnikovo osnovo. Njegov okus se dobro dopolnjuje z drobnjakom, peteršiljem in timijanom.
Mediteranska mešanica poleg klasičnih mediteranskih začimb (origano, timijan, šetraj, rožmarin …) vsebuje še nekaj eksotičnih začimb, ki prvotni okus še bolj poudarijo. Uporabljamo jo za začinjanje raznovrstne zelenjave, svetlega mesa in jagnjetine.
Sestavine: česen, morska sol, timijan, črni poper, bazilika, šetraj, rožmarin, čebula, sladka paprika, origano, koriander, peteršilj, majaron, dimljena sol (morska sol, poper, čebula, dekstroza), curry v prahu (kurkuma, koriander, gorčica v prahu, čičerika v prahu, črni poper, grško seno, česen, morska sol, koren in listi zelene, cimet, čili, kumina), cvet sivke, zvezdnati janež, komarček.
Pica & Pašta je mešanica različnih začimb, ki se med seboj prepletajo in odlično dopolnjujejo številne jedi. Uporabimo jo lahko pri pripravi pice, omak za testenine, brusket, toastov, toplih kruhkov …
Sestavine: origano, kosmiči rdeče paprike, črni poper, čebula, korenje, bazilika, česen, majaron, peteršilj, por.
Mešanica Sugo & Bolognese omogoča, da doma z lahkoto pripravimo raznovrstne tradicionalne italijanske jedi iz testenin. Zaradi svojih sestavin se najbolje poda v jedi s paradižnikovo osnovo.
Sestavine: sladka paprika, črni poper, origano, česen, koriander, rožmarin, bazilika, peteršilj, kumina, morska sol
Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Zeleni curry je ime dobil zaradi svoje barve. Je eden najpopularnejših in najbolj pikantnih curryev na Tajskem.
Sestavine zelenega currya: zelena paprika, čili, mango, kokos, česen, čebula, špinača, ingver, limonina trava, koriander, kardamom, gorčica, kumin, grško seno, cimet, kurkuma, muškatni orešček, kumina, rožmarin, koromač.
Vaša košarica je trenutno prazna. Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. |
Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij
Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.