Kajenski čili S17 v prahu
Kajenski čili S17 v prahu od blizu
Kajenski čili S17 v prahu

Kajenski čili je ozek svetlo rdeč plod, navadno dolg nekje med petimi in dvanajstimi centimetri. Zelo velik odstotek pridelanega čilija se nameni izdelavi prahu, ki se pogosto uporablja v evropski in azijski kuhinji. Kajenski poper S17 je ostrejši od navadnega S4 – njegova jakost je nekje med 70.000 in 100.000 scovilov.

Jakost: 4/6
Scovilova lestvica vročice: 100.000 – 250.000 SHU

2,80 3,80  Izberite možnosti
Muškatni orešček v prahu
Muškatni orešček v prahu od blizu
Muškatni orešček v prahu

Muškatni oreščki so jedrca iz semen zimzelenega muškatovca. Njihov okus je zelo aromatičen, osvežujoč, topel in na neki način grenko-sladek. V kuhinji lahko muškatni orešček uporabljamo pri pripravi tako pikantnih in sladkih jedi. Izvrstno se prilega k piščančjemu mesu, jagnjetini, teletini, ovčetini, ribam in morskim sadežem, sirom in sirovim jedem, čebuli, krompirju, jajcem … Dobro se dopolnjuje s poprom, kardamomom, muškatnim cvetom, timijanom, klinčki in ingverjem.

4,40 5,60  Izberite možnosti
Nož za sir (ročaj iz lesa oljke)
Nož za sir (ročaj iz lesa oljke)

Nož za sir z ročajem iz lesa oljke bo z lahkoto narezal zelo tanke rezine tako mehkega kot trdega sira. Uporabi pa se lahko tudi za ribanje čokolade. Rezilo je narejeno iz nerjavečega jekla.

Dolžina približno: 20 cm

Rezalna širina približno: 5 cm

11,75  Izberite možnosti
Rožmarin - narezan
Rožmarin - narezan od blizu
Rožmarin – narezan

Rožmarin je aromatična zimzelena trajnica, ki izvira iz Sredozemlja. Ima močan, prodoren in privlačen vonj. Njegov okus rahlo smolnat s priokusom muškatnega oreščka, evkaliptusa in kafre. Prilega se k mesu, ribam, gobam, krompirju, zelenjavi z izrazitim okusom, mehkim sirom in perutnini. Njegova aroma se odlično dopolnjuje z drobnjakom, lovorjem, origanom, peteršiljem, šetrajem, timijanom in meto.

2,00 3,00  Izberite možnosti
Rožmarin v prahu
Rožmarin v prahu od blizu
Rožmarin v prahu

Rožmarin je aromatična zimzelena trajnica, ki izvira iz Sredozemlja. Ima močan, prodoren in privlačen vonj. Njegov okus rahlo smolnat s priokusom muškatnega oreščka, evkaliptusa in kafre. Prilega se k mesu, ribam, gobam, krompirju, zelenjavi z izrazitim okusom, mehkim sirom in perutnini. Njegova aroma se odlično dopolnjuje z drobnjakom, lovorjem, origanom, peteršiljem, šetrajem, timijanom in meto.

2,00 3,00  Izberite možnosti
Rumena gorčica - semena
Rumena gorčica - semena - vrečka
Rumena gorčica – semena

Rumena gorčica semena izvirajo iz južne Evrope in zahodne Azije. Cela semena so povsem brez vonja. Šele ko jih zmeljemo, se iz njih začne sproščati rahlo pikantna aroma, pri kuhanju pa še pristen gorčični vonj. Okus rumenih gorčičnih semen je bolj mil, rahlo pikanten in rahlo sladek.

2,10  Izberite možnosti
Rumena gorčica v prahu
Rumena gorčica v prahu od blizu
Rumena gorčica v prahu

Rumena gorčica v prahu se pridobiva iz rumenih gorčičnih semen, ki izvirajo iz južne Evrope in zahodne Azije. Cela semena so povsem brez vonja. Šele ko jih zmeljemo, se iz njih začne sproščati rahlo pikantna aroma, pri kuhanju pa še pristen gorčični vonj. Okus rumenih gorčičnih semen je bolj mil, rahlo pikanten in rahlo sladek. Cela gorčična semena uporabljamo predvsem kot dodatek tekočinam za vlaganje in razsolom, poleg tega pa jih dodajamo tudi marinadam. Iz njih pripravljajo raznovrstne gorčice – dobro poznani sta blaga in redka ameriška gorčica ter blago pikantna in sladka bordojska gorčica – ki se prilegajo mesnim izdelkom, pikantnim sirom, curryjem …

2,10 3,20  Izberite možnosti
Začimbe za grško solato
Začimbe za grško solato od blizu
Za grško solato

Osvežilna grška solata je prava izbira za vroče poletne dneve. Jemo jo lahko kot samostojno jed ali pa kot prilogo k dobrotam z žara. Z grško začimbno mešanico solati dodamo rahlo pikantno piko na i.

Sestavine: česen, čili, paprika, morska sol, čebula, bazilika, rožmarin, origano, peteršilj.

3,00 4,00  Izberite možnosti