Beli poper - celi
Beli poper - celi od blizu
Beli poper – celi

Beli poper je plod rastline, ki se imenuje poprovec. Od črnega popra se razlikuje po tem, da pridelovalci pustijo jagode, da popolnoma dozorijo in jih nato nekaj dni namakajo in olupijo. Jagode belega popra so tako malo manjše in imajo bolj enostavno in zemeljsko – a kljub temu pekočo aromo. Zaradi svoje nevtralne barve se pogosto uporablja pri pripravi svetlih jedi (kremne omake, pire krompir, juhe) ali pa pri pripravi vseh ostalih jedi, k katerim se poper poda.

4,40 9,90  Izberite možnosti
Kajenski poper v prahu
Kajenski poper v prahu od blizu
Kajenski poper v prahu

Kajenski čili ali kajenski poper je ena najpogosteje uporabljenih paprik v zahodnem delu sveta. Ostrina je zmerna, zato ga lahko dodamo praktično vsaki jedi, ki ji manjka ostrine. Ponekod imajo na mizi poleg soli in klasičnega popra tudi kajenski poper.

2,00 3,00  Izberite možnosti
Semena zelene
Semena zelene od blizu
Semena zelene

Zelena je izredno prijazna zel, saj lahko v kulinariki uporabljamo celotno rastlino. Semena zelene imajo precej močnejši vonj in okus kot sama rastlina. So prodornega okusa in imajo rahel pridih limone in peteršilja. Lahko jih uporabimo pri pripravi raznolikih zelenjavnih jedi, omak, kruha, pikantnih kolačev, lahko pa jih tik pred koncem potresemo čez solato.

2,20 3,40  Izberite možnosti