Kardamom - oluščen
Kardamom - oluščen (od blizu)
Kardamom – oluščen

Kardamom je izredno dišavna začimba. Njegov okus je limonasto cvetličen z grenko-sladkim priokusom. Dodamo ga raznoraznim prazničnim sladicam in pudingom, mesnim kroglicam, pogosto pa ga dodamo različnim vzhodnjaškim jedem. Z oluščenim kardamomom si boste prihranili kar nekaj dela, saj je zunanji ovoj že odstranjen.

5,60 7,80  Izberite možnosti
Kardamom v prahu
Kardamom v prahu od blizu
Kardamom v prahu

Kardamom je izredno dišavna začimba. Njegov okus je limonasto cvetličen z grenko-sladkim priokusom. Dodamo ga raznoraznim prazničnim sladicam in pudingom, mesnim kroglicam, pogosto pa ga dodamo različnim vzhodnjaškim jedem. Dobro se ujame tudi s hruškami, pomarančami, jabolki, ter z začimbami kot so cimet, ingver, klinčki, kumina, poper in čili.

2,80 3,80  Izberite možnosti
Mešanica poprov - celi
Mešanica poprov - celi od blizu
Mešanica poprov – celi

Poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Mešanico poprov sestavljajo zeleni poper, beli poper, črni poper in rdeči poper. Sveže zmleta pisana mešanica jedem doda veličasten okus, saj poper med kuhanjem poudari okuse drugih začimb, hkrati pa dobro ohrani tudi svojega. Prilega se večini jedi, dobro pa se dopolnjuje z baziliko, česnom, timijanom, peteršiljem, rožmarinom, ingverjem, cimetom, kardamomom, kurkumo, koriandrom …

2,70 8,20  Izberite možnosti
Zeleni poper - celi
Zeleni poper - celi od blizu
Zeleni poper – celi

Poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Zeleni poper ima prijeten in osvežujoče oster okus. V primerjavi s črnim je nekoliko milejši in bolj sočen. Suha zelena poprova zrna lahko pri pripravi juh in omak rehidriramo, lahko pa jih uporabljamo tudi suha. V tem primeru jih pred uporabo zdrobimo.

2,60 8,10  Izberite možnosti