Znižano do -25%
BBQ: Tex-Mex mešanica začimb za žar
BBQ: Tex-Mex mešanica začimb za žar od blizu
BBQ: Tex-Mex

BBQ: Tex-Mex je vsestranska mešanica, ki ne sme manjkati v nobeni kuhinji. Z njo lahko začinjamo vse jedi Tex-Mex kuhinje. Glavna sestavina je sušen Poblano oziroma Ancho čili, ki je obogaten še s kumino, origanom, česnom in malo soli. Rahlo pikantno mešanico smo na lestvici vročice označili s stopnjo 1/6.

Sestavine: čili (Ancho 75 %), kumina, origano, česen, sol

Jakost: 1/6 (250 – 20.000 SHU)

5,25 5,60  Izberite možnosti
Znižano do -26%
BBQ: Zlata ribica mešanica začimb za žar
BBQ: Zlata ribica mešanica začimb za žar od blizu
BBQ: Zlata ribica

Si želite, da bi na vašem krožniku zadišale okusne ribe iz žara? Mešanica BBQ: zlata ribica bo taki želji z veseljem ugodila. Sestavljena je iz raznolikih začimb, ki skupaj brez težav izvedejo čarovnijo in ravno prav začinijo ribje meso. Mešanici je dodana še zelo majhna količina čilija, ki v ustih poskrbi za pravi »bum«. Začinjanje rib ni bilo še nikoli tako enostavno …

Sestavine: sladka paprika, koriander, gorčica, čiliji, morska sol, čebula, česen, paradižnik v prahu, črni poper, cimet, kurkuma, grško seno, zelena.

Jakost: 1/6 (250 – 20.000 SHU)

2,45 4,10  Izberite možnosti
Birdseye čili v prahu
Birdseye čili v prahu od blizu
Birdseye čili v prahu

Zaradi pritlikave narave (meri nekje med 1 – 3 centimetri) ga ostali čiliji kličejo kar škrat. A to še ne pomeni, da spada med manj pekoče vrste.

Jakost: 3/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 50.000 – 100.000

6,40  Izberite možnosti
Znižano do -26%
Dimljena paprika
Dimljena paprika od blizu
Dimljena paprika v prahu (pekoča)

Pekoča dimljena paprika izvira iz Španije. Je posušena in dimljena, nato pa zmleta v prah. Po okusu je paprika podobna chipotlu, saj ima prekajen okus in nizko jakost. Potresemo jo lahko po pečenemu krompirčku, dodamo v mesne kroglice, golaž … Zelo dobro se jo lahko uporabi tudi pri pripravi namazov, pomak in prelivov.

1,95 2,75  Izberite možnosti
Mešanica začimb Harissa
Mešanica začimb Harissa od blizu
Harissa

Ko govorimo o maroški in tunizijski kulinariki preprosto ne moremo mimo harisse. Gre za aromatično mešanico, katero lahko dodajamo v juhe, tažine, različne jedi iz riža, kuskus … Glavna sestavina harissa mešanice je čili, ki poskrbi za žgečkljiv okus in vonj. Vsebuje še koriander, kumino, česen, papriko in sol.

Sestavine: čiliji, koriander, kumina, česen, paprika, sol

3,10 4,10  Izberite možnosti
Kardamom - oluščen
Kardamom - oluščen (od blizu)
Kardamom – oluščen

Kardamom je izredno dišavna začimba. Njegov okus je limonasto cvetličen z grenko-sladkim priokusom. Dodamo ga raznoraznim prazničnim sladicam in pudingom, mesnim kroglicam, pogosto pa ga dodamo različnim vzhodnjaškim jedem. Z oluščenim kardamomom si boste prihranili kar nekaj dela, saj je zunanji ovoj že odstranjen.

5,60 7,80  Izberite možnosti
Kardamom v prahu
Kardamom v prahu od blizu
Kardamom v prahu

Kardamom je izredno dišavna začimba. Njegov okus je limonasto cvetličen z grenko-sladkim priokusom. Dodamo ga raznoraznim prazničnim sladicam in pudingom, mesnim kroglicam, pogosto pa ga dodamo različnim vzhodnjaškim jedem. Dobro se ujame tudi s hruškami, pomarančami, jabolki, ter z začimbami kot so cimet, ingver, klinčki, kumina, poper in čili.

2,80 3,80  Izberite možnosti
Koriander celi
Koriander celi od blizu
Koriander – celi

Koriander je ena najbolj uporabljenih rastlin, saj jo lahko uporabljamo kot zelišče in kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga zasledimo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji. Ima topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro meša z ostalimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino. Uporabljamo ga pri pripravi različnih vrst mesa, rib, zelenjave, krompirja, gob in agrumov.

2,50 2,80  Izberite možnosti
Koriander – mleti
Koriander - mleti - doza
Koriander – mleti

Koriander je nadvse uporabna rastlina, saj lahko njen zeleni del uporabljam kot zelišče, semena pa kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga zasledimo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji. Ima topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro meša z ostalimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino.

Uporabljamo ga pri pripravi različnih vrst mesa, rib, zelenjave, krompirja, gob in agrumov.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Limonski poper
Limonski poper od blizu
Limonski poper

Limonski poper je ena bolj osvežujočih začimb. Nevsakdanja mešanica limone, belega popra in kurkume popestri raznovrstne jedi na primer jedi s perutnino, teletino, pomake in zelenjavne enolončnice. Poživljajoč okus limone in popra pa najbolj zablesti in očara v solati.

Sestavine: beli poper, limonina lupina, kurkuma, naravna aroma limone, citronska kislina, dekstroza.

4,50 5,60  Izberite možnosti
Madras curry v prahu
Madras curry v prahu od blizu
Madras curry v prahu

Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Madras curry izvira iz Bengalskega polotoka in ima saden ter rahlo pikanten okus. Velja za najbolj “klasično” obliko currya.

Sestavine Madras currya: kurkuma, koriander, gorčična moka, moka čičerike, poper, grško seno, česen, morska sol, zelena koren, zelena semena, cimet, čili, kumina.

Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Majaron - drobljen
Majaron - drobljen od blizu
Majaron – drobljen

Majaron je trajnica, ki je doma v Sredozemlju. Tako po videzu, kot tudi po vonju in okusu je zelo podoben origanu. Aroma je za odtenek milejša in bolj sladka, poleg tega pa v njej ni čutiti blagih pekočih podtonov, ki jih lahko zaznamo pri origanu. Dobro se poda k zelenjavi, gobam, morski hrani, sirom in različnim omakam – sploh tistim, s paradižnikovo osnovo. Njegov okus se dobro dopolnjuje z drobnjakom, peteršiljem in timijanom.

2,50 3,20  Izberite možnosti
Šetraj - narezan
Šetraj - narezan od blizu
Šetraj – narezan

Šetraj je sredozemska rastlina, ki se je v Evropi dolgo – dokler niso spoznali eksotičnih začimb – prištevala med najbolj aromatična kuhinjska zelišča. Ima zeliščni vonj in rahlo poprast okus, ki spominja na timijan. Dobro se poda k stročnicam (fižol, leča), zeleni zelenjavi, pečeni teletini, svinjini, perutnini, zajčjemu mesu, omakam, nadevom, marinadam in ribam, zelju, rdeči pesi, krompirju … Lepo se dopolnjuje z baziliko, česnom, meto, origanom, peteršiljem, rožmarinom, timijanom in lovorjem.

2,50 3,10  Izberite možnosti
Znižano do -26%
Začimbe za perutnino
Začimbe za perutnino od blizu
Za perutnino

Mešanica začimb za perutnino je – kot že ime samo pove – namenjena začinjanju perutninskega mesa (puran, piščanec, gos, raca). Ima izrazit in močan okus, ki se ga meso tekom priprave navzame. Z uporabo te začimbne mešanice lahko preprosto pripravimo okusne ražnjiče, perutninske fileje v omaki ali na žaru.

Sestavine: sladka paprika, poper, čebula, morska sol, origano, gorčica, timijan, majaron, muškatni orešček, peteršilj, česen.

2,45 3,35  Izberite možnosti
Zeleni curry v prahu
Zeleni curry v prahu od blizu
Zeleni curry v prahu

Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Zeleni curry je ime dobil zaradi svoje barve. Je eden najpopularnejših in najbolj pikantnih curryev na Tajskem.

Sestavine zelenega currya: zelena paprika, čili, mango, kokos, česen, čebula, špinača, ingver, limonina trava, koriander, kardamom, gorčica, kumina, grško seno, cimet, kurkuma, muškatni orešček, kumina, rožmarin, koromač.

Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

3,70 5,20  Izberite možnosti