Cejlonski cimet - palčke
Cejlonski cimet palčke - vrečka
Cejlonski cimet – palčke

Cejlonski cimet je najbolj cenjena vrsta cimeta, ki izvira iz Šri Lanke. Pridobivajo ga iz lubja nizkih zimzelenih dreves. Lubje posušijo, nato pa ga zvijejo v palčke. Gre za bolj redko, a zelo očarljivo začimbo z nežnim eksotično-sladkim okusom in prijetno aromo.

4,30  Izberite možnosti
Cejlonski cimet - mleti
Cejlonski cimet od blizu
Cejlonski cimet v prahu

Cejlonski cimet spada med najstarejše poznane začimbe tega sveta. Ima sladko, lesnato aromo. Njegova uporaba je v zahodnem svetu precej omejena na slaščice, na Bližnjem vzhodu pa ga pogosto dodajajo tudi dušenemu mesu (zlasti jagnjetini) in perutnini na žaru. Ujema se z ingverjem, kardamomom, klinčki, kumino in muškatnim oreščkom.

2,50 4,00  Izberite možnosti
Chiang Mai curry
Chiang Mai curry od blizu
Chiang Mai curry v prahu

Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Svetlo rdeča eksotična mešanica je priljubljena vok začimba.

Sestavine Chiang Mai currya: Ancho čili, paprika, kumina, božja rutica, koriander, česen, origano, ingver, kurkuma, cimet, muškatov cvet, čičerika, paprika, zelena, koromač, anata, morska sol, piment, riževa moka, klinčki, hibiskus.

Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

2,90 3,80  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Cimet
Cimet od blizu
Cimet v prahu

Cassia cimet spada med najstarejše poznane začimbe tega sveta. Ima sladko, lesnato aromo. Njegova uporaba je v zahodnem svetu precej omejena na slaščice, na Bližnjem vzhodu pa ga pogosto dodajajo tudi dušenemu mesu (zlasti jagnjetini) in perutnini na žaru. Ujema se z ingverjem, kardamomom, klinčki, kumino in muškatnim oreščkom.

2,00 3,00  Izberite možnosti
Cimetove palčke
Cimetove palčke - doza in vrečka
Cimetove palčke

Cimet spada med najstarejše poznane začimbe tega sveta. Ima sladko, lesnato aromo. Njegova uporaba je v zahodnem svetu precej omejena na slaščice, na Bližnjem vzhodu pa ga pogosto dodajajo tudi dušenemu mesu (zlasti jagnjetini) in perutnini na žaru. Ujema se z ingverjem, kardamonom, klinčki, kumino in muškatnim oreščkom.

5,00 6,60  Izberite možnosti
Komarček semena
Komarček semena od blizu
Komarček – semena

Komarček ali florentinski komarček je sredozemska rastlina. Poznali naj bi ga že Egipčani, po Evropi pa so ga razširili Rimljani. Odlično se poda k zelenjavi, mesu, v juhe, rižote, razne salse in omake, solate ter v tople in hladne napitke. Njegov okus se odlično obnese tudi v kombinaciji s cimetom, kumino, meto, limonino lupinico, meliso, peteršiljem in timijanom.

2,90 3,90  Izberite možnosti
Komarček v prahu
Komarček v prahu od blizu
Komarček v prahu

Komarček ali florentinski komarček je sredozemska rastlina. Poznali naj bi ga že Egipčani, po Evropi pa so ga razširili Rimljani. Odlično se poda k zelenjavi, mesu, v juhe, rižote, razne salse in omake, solate ter v tople in hladne napitke. Njegov okus se odlično obnese tudi v kombinaciji s cimetom, kumino, meto, meliso, peteršiljem in timijanom.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Kurkuma v prahu
Kurkuma v prahu od blizu
Kurkuma v prahu

Kurkuma sodi v družino ingverjevk in ima zanjo značilno odebeljeno podzemno koreniko. Izvira iz južne Azije, kjer jo zelo cenijo in uporabljajo v najrazličnejše namene. Posušena korenika ima zapleten, bogat vonj, ki je mešanica vonja po lesu, agrumih in ingverju. Okus je zmerno pikanten, topel, grenak in delno muškaten. Uporabljajo se pri pripravi večine indijskih zelenjavnih jedi, prilega pa se tudi mesu, leči, ribam in rižu. Dobro se dopolnjuje tudi z drugimi začimbami na primer s česnom, čiliji, ingverjem, komarčkom, koriandrovimi listi in semeni, kumino, curryjevimi listi, papriko in poprom.

2,00 3,00  Izberite možnosti
Limonina lupina - narezana
Limonina lupina - narezana od blizu
Limonina lupina – narezana

Limonovec je zimzeleno drevo, ki nas obdarja z ovalnimi rumenimi sadeži. Okus limone je kisel, njen sok pa vsebuje veliko C-vitamina. Limonino lupino uporabljamo pri peki sladic, pri začinjanju mesa, rib, solat … Kadar jo kuhamo, se do neke mere stopi in jedi doda skoraj cvetličen okus.

3,10 4,00  Izberite možnosti
Limonina lupina v prahu
Limonina lupina v prahu od blizu
Limonina lupina v prahu

Limonovec je zimzeleno drevo, ki nas obdarja z ovalnimi rumenimi sadeži. Okus limone je kisel, njen sok pa vsebuje veliko C vitamina. Limonino lupino uporabljamo pri peki sladic, pri začinjanju mesa, rib, solate … Kadar jo kuhamo, se do neke mere stopi in jedi doda skoraj cvetličen okus.

3,20 4,20  Izberite možnosti
Ljubezenski curry
Ljubezenski curry od blizu
Ljubezenski curry v prahu

Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Ljubezenski curry je rdeče-rjava začimbna mešanica, v kateri prevladuje okus vanilje in hibiskusa. Ima prijeten in mil sadni okus.

Sestavine ljubezenskega currya: morska sol, kumina, koriander, piment, cvetni listi vrtnice, česen, cvetovi hibiskusa, rožnate jagode, ingver, cimet, Bengalski dolgi poper, čili, borbon vanilja, poper, kurkuma, muškatni cvet, prekajena paprika.

Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

3,80 4,70  Izberite možnosti
Mešanica poprov - celi
Mešanica poprov - celi od blizu
Mešanica poprov – celi

Poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Mešanico poprov sestavljajo zeleni poper, beli poper, črni poper in rdeči poper. Sveže zmleta pisana mešanica jedem doda veličasten okus, saj poper med kuhanjem poudari okuse drugih začimb, hkrati pa dobro ohrani tudi svojega. Prilega se večini jedi, dobro pa se dopolnjuje z baziliko, česnom, timijanom, peteršiljem, rožmarinom, ingverjem, cimetom, kardamomom, kurkumo, koriandrom …

2,70 8,20  Izberite možnosti
Muškatni cvet / Macis - celi
Muškatni cvet / Macis - celi (od blizu)
Muškatni cvet – celi

Muškatni cvet ali macis je zunanji ovoj muškatnega oreščka. Ima sladko aromo, ki jo lahko uporabimo za začinjanje sladkih in sladnih jedi.

3,60 5,20  Izberite možnosti
Muškatni cvet (macis) - mleti
Muškatni cvet (macis) - mleti (od blizu)
Muškatni cvet – mleti

Muškatni cvet ali macis je zunanji ovoj muškatnega oreščka. Ima sladko aromo, ki jo lahko uporabimo za začinjanje sladkih in sladnih jedi.

6,10 7,10  Izberite možnosti
Znižano do -16%
Rdeča pesa
Rdeča pesa od blizu
Rdeča pesa v prahu

Posušeno in zmleto rdečo peso lahko jedem dodate kot naravno barvilo. Uporabite jo lahko na primer pri peki biskvitov, palačink, izdelavi sladoleda in pri stepeni smetani.

3,20 3,60  Izberite možnosti
TABASCO pekoča omaka Habanero
TABASCO pekoča omaka Habanero

TABASCO pekoča omaka Habanero je najbolj pekoča omaka, ki jo znamka Tabasco ponuja. Vročičen okus Habanera je obogaten s sadeži, kot sta papaja in mango, dodane pa so tudi druge sestavine  npr. čebula, česen in nekaj drugih začimb. Končni rezultat je prepletajoča se mešanica vročice in sadnega okusa, s katero lahko začinimo pečeno meso, polivke in omake.

4,50  Izberite možnosti
TABASCO pekoča omaka Klasik
TABASCO pekoča omaka Klasik

TABASCO pekoča omaka Klasik spada med srednje pekoče omake. Zagotovo gre za najbolj poznano pekočo omako na svetu, ki jo proizvajajo že več kot 140 let. Sestavljena je treh sestavin, ki ji dajejo zelo značilen okus: Tabasco čilija – po katerem ima tudi ime – kisa in soli.

3,00  Izberite možnosti
TABASCO pekoča omaka Zeleni Jalapeno
TABASCO pekoča omaka Zeleni Jalapeno

TABASCO pekoča omaka Zeleni Jalapeno spada v kategorijo blago pekočih omak. Zeleno barvo ji priskrbi njena glavna sestavina – zeleni Jalapeno čili. Omaka je narejena na osnovi kisa, zato je navadno všeč predvsem tistim osebam, ki imajo zelo rade kis.

3,50  Izberite možnosti
Zeleni poper - celi
Zeleni poper - celi od blizu
Zeleni poper – celi

Poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Zeleni poper ima prijeten in osvežujoče oster okus. V primerjavi s črnim je nekoliko milejši in bolj sočen. Suha zelena poprova zrna lahko pri pripravi juh in omak rehidriramo, lahko pa jih uporabljamo tudi suha. V tem primeru jih pred uporabo zdrobimo.

2,60 8,10  Izberite možnosti