Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.
Klinčki celi
Klinčki celi od blizu
Klinčki – celi

Klinčke pridobivamo iz zimzelenega drevesa, ki uspeva le v tropski obmorski klimi. Popki rastline izgledajo kot ročno kovani žebljički, zato jim pri nas pravimo tudi nageljnove žbice. Klinčki so zelo aromatični in pikantni, njihove lastnosti pa med kuhanjem postanejo še bolj izrazite. Dobro se poda k dušenemu govejemu, svinjskemu in ovčjemu mesu, piškotom, sadnim kolačem, omakam …

Že od: 3,50  Izberite možnosti
Klinčki v prahu
Klinčki v prahu od blizu
Klinčki – mleti

Klinčke pridobivamo iz zimzelenega drevesa, ki uspeva le v tropski obmorski klimi. Popki rastline izgledajo kot ročno kovani žebljički, zato jim pri nas pravimo tudi nageljnove žbice. Klinčki so zelo aromatični in pikantni, njihove lastnosti pa med kuhanjem postanejo še bolj izrazite. Dobro se poda k dušenemu govejemu, svinjskemu in ovčjemu mesu, piškotom, sadnim kolačem, omakam …

Že od: 3,90  Izberite možnosti
Mešanica poprov - celi
Mešanica poprov - celi od blizu
Mešanica poprov – celi

Poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Mešanico poprov sestavljajo zeleni poper, beli poper, črni poper in rdeči poper. Sveže zmleta pisana mešanica jedem doda veličasten okus, saj poper med kuhanjem poudari okuse drugih začimb, hkrati pa dobro ohrani tudi svojega. Prilega se večini jedi, dobro pa se dopolnjuje z baziliko, česnom, timijanom, peteršiljem, rožmarinom, ingverjem, cimetom, kardamomom, kurkumo, koriandrom …

Že od: 2,70  Izberite možnosti
Pehtran - narezan
Pehtran - narezan od blizu
Pehtran – narezan

Pehtran je s svojim značilnim vonjem in močnim ter prefinjenim okusom eno glavnih zelišč francoske kuhinje. Vonj se med kuhanjem razblini, okus, ki nekoliko spominja na mešanico janeža in bazilike pa se kljub kuhanju ohranijo. Pehtran se dodaja ribjim in jajčnim jedem, perutnini, marinadam za divjačino in meso, za odišavljanje sirov, pogosto pa se dodaja tudi gorčicam in zeliščnim maslom. V Sloveniji pa ga poznamo predvsem zaradi slastnih skutnih štrukljev. Lepo se dopolnjuje z drobnjakom, baziliko, koprom, lovorjem, peteršiljem in solatnimi zelišči.

Že od: 2,60  Izberite možnosti
Timijan v prahu
Timijan v prahu od blizu
Timijan – mleti

Timijan ali po domače materina dušica je začimba, katere prvotna domovina so sredozemske dežele. Je zelo cenjena rastlina v skoraj vseh zahodnjaških deželah, poznajo in uporabljajo pa jo tudi na Bližnjem vzhodu. Timijan ima svoj značilni sveži vonj in okus, ki ima rahel priokus po meti in klinčkih. Dodajamo ga zelenjavnim juham, marinadam za svinjino in divjačino, nadevom, perutnini in zelenjavi, ki jo pripravimo na različne načine. Okus se dobro dopolnjuje z baziliko, česnom, čiliji, lovorjem, klinčki, majaronom, muškatnim oreščkom, origanom, paprikami, peteršiljem, pimentom rožmarinom in šetrajem.

Že od: 2,50  Izberite možnosti
Zeleni poper - celi
Zeleni poper - celi od blizu
Zeleni poper – celi

Poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Zeleni poper ima prijeten in osvežujoče oster okus. V primerjavi s črnim je nekoliko milejši in bolj sočen. Suha zelena poprova zrna lahko pri pripravi juh in omak rehidriramo, lahko pa jih uporabljamo tudi suha. V tem primeru jih pred uporabo zdrobimo.

Že od: 2,60  Izberite možnosti