Znižano do -23%
Aji Amarillo v prahu
Aji Amarillo v prahu od blizu
Aji Amarillo čili v prahu

Sončno rumeni čili iz Peruja se na vročični lestvici uvršča med srednje pekoče čilije. Ponuja nam zanimiv in bogat sadni okus v kombinaciji z okusno vročico.

Jakost: 3/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 50.000 – 100.000

3,65  2,80  Izberite možnosti
Bazilika narezana
Bazilika narezana od blizu
Bazilika – narezana

Bazilika je eno najpomembnejših kuhinjskih zelišč. Hrano osveži in obogati s sladkobno aromo. Odlično se prilega paradižniku in mocareli, piščancu, ribam, solatam, gobam, olivam in picam. Je nepogrešljiva pri pripravi solatnih prelivov in omak za testenine. Bazilika se dobro dopolnjuje z origanom, timijanom, peteršiljem, česnom, drobnjakom, rožmarinom, poprom in različnimi metami.

2,00 2,70  Izberite možnosti
Beli poper - celi
Beli poper - celi od blizu
Beli poper – celi

Beli poper je plod rastline, ki se imenuje poprovec. Od črnega popra se razlikuje po tem, da pridelovalci pustijo jagode, da popolnoma dozorijo in jih nato nekaj dni namakajo in olupijo. Jagode belega popra so tako malo manjše in imajo bolj enostavno in zemeljsko – a kljub temu pekočo aromo. Zaradi svoje nevtralne barve se pogosto uporablja pri pripravi svetlih jedi (kremne omake, pire krompir, juhe) ali pa pri pripravi vseh ostalih jedi, k katerim se poper poda.

4,40 9,90  Izberite možnosti
Chiang Mai curry
Chiang Mai curry od blizu
Chiang Mai curry v prahu

Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Svetlo rdeča eksotična mešanica je priljubljena vok začimba.

Sestavine Chiang Mai currya: Ancho čili, paprika, kumina, božja rutica, koriander, česen, origano, ingver, kurkuma, cimet, muškatov cvet, čičerika, paprika, zelena, koromač, anata, morska sol, piment, riževa moka, klinčki, hibiskus.

Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

2,90 3,80  Izberite možnosti
Črni poper celi
Črni poper celi od blizu
Črni poper – celi

Črni poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Črni poper ima prijeten in osvežujoče oster okus. Suha poprova zrna lahko uporabljamo cela ali pa jih po potrebi zdrobimo.

2,20 7,70  Izberite možnosti
Mleti črni poper
Mleti črni poper od blizu
Črni poper – grobo mleti

Mleti črni poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Črni poper ima prijeten in osvežujoče oster okus. Suha poprova zrna lahko uporabljamo cela ali pa jih po potrebi zdrobimo.

2,20 3,30  Izberite možnosti
Črni poper - mleti
Črni poper - mleti od blizu
Črni poper – mleti

Črni poper je nepogrešljiva začimba po vsem svetu. Ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Ima prijeten in osvežujoče oster okus. Fino mleti črni poper je enostaven za uporabo, saj ga ni potrebno treti v terilniku ali mlinčku. Vsujemo ga lahko v vse jedi, kjer si zaželimo ostrega okusa po črnem popru.

2,10 3,10  Izberite možnosti
Fajita
Mešanica začimb za fajita - vrečka
Fajita

Fajita je začimbna mešanica, s katero lahko začinimo tako meso, kot tudi zelenjavo. S svojim bogatim okusom in kančkom vročice popestri še tako običajne sestavine.

Sestavine: paprika, čebulni kosmiči, turški origano, svetli rjavi sladkor, mleti črni poper, kajenski poper, muškatni orešček, kosmiči česna, rumena gorčica v prahu, mleti cimet.

Lestvica vročice: 2/6
SHU: med 20.000 in 50.000 SHU

2,20 3,20  Izberite možnosti
Mešanica začimb za Garam Masala
Mešanica začimb Garam Masala - vrečka
Garam Masala

Garam masala v dobesednem pomenu pomeni topla mešanica. Tovrstno ime je dobila zaradi svojega toplega okusa, ki ga sestavljajo raznovrstne začimbe. Zasledimo jo v večini Indijskih receptov. Uporabimo jo lahko pri pravi najrazličnejših jedi: mesa, rib, školjk, pri juhah ali pa enolončnicah.

Sestavine: koriander, kumina, črni poper, cimet, kardamom, komarček, klinčki, lovor

2,20 3,30  Izberite možnosti
Mešanica začimb Harissa (bio/eko)
Mešanica začimb Harissa (bio/eko) od blizu
Harissa

Ko govorimo o maroški in tunizijski kulinariki preprosto ne moremo mimo harisse. Gre za aromatično mešanico, katero lahko dodajamo v juhe, tažine, različne jedi iz riža, kuskus … Glavna sestavina ekološke harissa mešanice je čili, ki poskrbi za žgečkljiv okus in vonj. Vsebuje še koriander, kumino, česen, papriko in sol.

Sestavine: čiliji, koriander, kumina, česen, paprika, sol

3,10 4,10  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Ingver v prahu
Ingver v prahu od blizu
Ingver v prahu

Odebeljena podzemna korenika ingverja je ena najpogosteje uporabljenih začimb v azijskih in indijskih deželah. Ingver ima prodoren, svež, poprasto-limonast okus. Mleti ingver je pomembna sestavina različnih vrst kruha, kolačev, tort in piškotov. Dodajamo ga tudi v kuhano vino, številne brezalkoholne pijače, k vloženemu in pečenemu sadju, curryem, sojini omaki, omakam za meso, zelenjavnim juham, jedem z ribam in sirom … Dobro se dopolnjuje s cimetom, medom, klinčki, kardamomom, muškatnim oreščkom, lešniki in orehi, paprikami, poprom ter žafranom.

2,00 2,90  Izberite možnosti
Janež - mleti
Janež – mleti
Janež – mleti

Janež – mleti izvirajo iz Egipta in Male Azije. Spada v družino peteršiljev in je sorodnik koromača, kopra in kumine. Vzgaja se predvsem zardi plodov – semen jajčaste oblike, ki so velika približno 3 mm. Zaradi svojega značilnega okusa je poznan tudi pod imenom sladka kumina.

2,10  Izberite možnosti
Janež - semena
Janež - semena - vrečka
Janež – semena

Janež – semena izvirajo iz Egipta in Male Azije. Spada v družino peteršiljev in je sorodnik koromača, kopra in kumine. Vzgaja se predvsem zardi plodov – semen jajčaste oblike, ki so velika približno 3 mm. Zaradi svojega značilnega okusa je poznan tudi pod imenom sladka kumina.

2,00  Izberite možnosti
Kajenski čili S17 v prahu
Kajenski čili S17 v prahu od blizu
Kajenski čili S17 v prahu

Kajenski čili je ozek svetlo rdeč plod, navadno dolg nekje med petimi in dvanajstimi centimetri. Zelo velik odstotek pridelanega čilija se nameni izdelavi prahu, ki se pogosto uporablja v evropski in azijski kuhinji. Kajenski poper S17 je ostrejši od navadnega S4 – njegova jakost je nekje med 70.000 in 100.000 scovilov.

Jakost: 4/6
Scovilova lestvica vročice: 100.000 – 250.000 SHU

2,80 3,80  Izberite možnosti
Kajenski poper v prahu
Kajenski poper v prahu od blizu
Kajenski poper v prahu

Kajenski čili ali kajenski poper je ena najpogosteje uporabljenih paprik v zahodnem delu sveta. Ostrina je zmerna, zato ga lahko dodamo praktično vsaki jedi, ki ji manjka ostrine. Ponekod imajo na mizi poleg soli in klasičnega popra tudi kajenski poper.

2,00 3,00  Izberite možnosti
Limonska trava
Limonska trava

Limonska trava je poznana pod imenom citronela in izvira iz jugovzhodne Azije. Njen okus je osvežujoč, nekoliko limonast, začuti pa se tudi poprast priokus. Prilega se govedini, piščančjemu mesu, rezancem, ribam in morskim sadežem, svinjini ter večini zelenjave.

2,00  Izberite možnosti
Ljubezenski curry
Ljubezenski curry od blizu
Ljubezenski curry v prahu

Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Ljubezenski curry je rdeče-rjava začimbna mešanica, v kateri prevladuje okus vanilje in hibiskusa. Ima prijeten in mil sadni okus.

Sestavine ljubezenskega currya: morska sol, kumina, koriander, piment, cvetni listi vrtnice, česen, cvetovi hibiskusa, rožnate jagode, ingver, cimet, Bengalski dolgi poper, čili, borbon vanilja, poper, kurkuma, muškatni cvet, prekajena paprika.

Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

3,80 4,70  Izberite možnosti
Znižano do -19%
Luštrek - drobljen
Luštrek - drobljen od blizu
Luštrek – drobljen

Luštrek so uporabljali že v stari Grčiji in Rimu. Je aromatično zelišče, ki je po vonju in okusu precej podobno zeleni. Luštrek lahko dodamo skoraj vsaki jedi. Ker ima, sploh svež, precej močan vonj in okus, ga je treba uporabljati previdno. Dodajamo ga lahko enolončnicam, juham, dušenim mesnim in zelenjavnim jedem ter jedem iz morskih sadežev. Potresemo ga lahko tudi po solati ali pa ga dodamo v nadeve in omake. Njegov okus se dobro dopolnjuje z brinom, drobnjakom, peteršiljem, čiliji, koprom, kumino, česnom, origanom, lovorjem in timijanom.

2,10 2,40  Izberite možnosti
Madras curry v prahu
Madras curry v prahu od blizu
Madras curry v prahu

Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Madras curry izvira iz Bengalskega polotoka in ima saden ter rahlo pikanten okus. Velja za najbolj “klasično” obliko currya.

Sestavine Madras currya: kurkuma, koriander, gorčična moka, moka čičerike, poper, grško seno, česen, morska sol, zelena koren, zelena semena, cimet, čili, kumina.

Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

2,20 3,10  Izberite možnosti
Magic Mushroom začimbna mešanica
Magic Mushroom začimbna mešanica od blizu
Magic Mushroom

Ljubitelji gob, pozor! Mešanica Magic mushroom oziroma v prevodu čudežna gobica bo s svojim skoncentriranim okusom poskrbela, da bodo vaše gobje jedi še bolj izrazite in da boste tudi v sezoni, ko ni gob, uspeli na krožniku čudežno pričarati njihov okus.

Sestavine: jurčki, kumina, gorčična semena, črni poper, čebula, koriander, peteršilj, česen

3,40 4,20  Izberite možnosti
Majaron - drobljen
Majaron - drobljen od blizu
Majaron – drobljen

Majaron je trajnica, ki je doma v Sredozemlju. Tako po videzu, kot tudi po vonju in okusu je zelo podoben origanu. Aroma je za odtenek milejša in bolj sladka, poleg tega pa v njej ni čutiti blagih pekočih podtonov, ki jih lahko zaznamo pri origanu. Dobro se poda k zelenjavi, gobam, morski hrani, sirom in različnim omakam – sploh tistim, s paradižnikovo osnovo. Njegov okus se dobro dopolnjuje z drobnjakom, peteršiljem in timijanom.

2,00 2,70  Izberite možnosti
Mehiški origano
Mehiški origano od blizu
Mehiški origano

Mehiški origano je drugačen origano, kot smo ga vajeni pri nas. Rastlina je pravzaprav sorodnejša pravi citronki kot pa origanu. Ima podobno, a bolj izrazito aromo. Zelo se poda k mesu ali ribam na žaru, juham, enolončnicam, salsam ter ostalim omakam s paradižnikovo osnovo. Okus se dobro prepleta s čiliji, kumino in papriko.

2,30 2,80  Izberite možnosti
Mešanica poprov - celi
Mešanica poprov - celi od blizu
Mešanica poprov – celi

Poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Mešanico poprov sestavljajo zeleni poper, beli poper, črni poper in rdeči poper. Sveže zmleta pisana mešanica jedem doda veličasten okus, saj poper med kuhanjem poudari okuse drugih začimb, hkrati pa dobro ohrani tudi svojega. Prilega se večini jedi, dobro pa se dopolnjuje z baziliko, česnom, timijanom, peteršiljem, rožmarinom, ingverjem, cimetom, kardamomom, kurkumo, koriandrom …

2,70 8,20  Izberite možnosti
Paprika sladka - mleta
Paprika sladka - mleta (od blizu)
Paprika sladka – mleta

Sladka paprika je v marsikateri kuhinji nepogrešljiva. Ima milo, sladko-sadno aromo, s katero lahko obogatimo številne jedi – od enolončnic, golaža, do pečenega krompirčka in zelenjave.

2,00 3,00  Izberite možnosti
Peteršilj - drobljen
Peteršilj - drobljen od blizu
Peteršilj – drobljen

Peteršilj prvotno izvira iz južne Evrope, dandanes pa uspeva na področjih, ki imajo zmerno podnebje. Ima zelo čist in osvežujoč okus, zato je eno izmed nepogrešljivih zelišč za kuharje zahodnega sveta. Uporablja se za pripravo omak, solat, nadevov, krompirjevih jedi, morskih jedi … Dobro se ujema z baziliko, česnom, čiliji, majaronom, rožmarinom, poprom, origanom, meto in drobnjakom.

2,00 2,60  Izberite možnosti
Znižano do -18%
Peteršilj v prahu
Peteršilj v prahu od blizu
Peteršilj v prahu

Peteršilj prvotno izvira iz južne Evrope, dandanes pa uspeva na področjih, ki imajo zmerno podnebje. Ima zelo čist in osvežujoč okus, zato je eno izmed nepogrešljivih zelišč za kuharje zahodnega sveta. Peteršilj v prahu se uporablja za pripravo omak, solat, nadevov, krompirjevih jedi, morskih jedi … Dobro se ujema z baziliko, česnom, čiliji, majaronom, rožmarinom, poprom, origanom, meto in drobnjakom.

2,80 3,80  Izberite možnosti
Semena zelene
Semena zelene od blizu
Semena zelene

Zelena je izredno prijazna zel, saj lahko v kulinariki uporabljamo celotno rastlino. Semena zelene imajo precej močnejši vonj in okus kot sama rastlina. So prodornega okusa in imajo rahel pridih limone in peteršilja. Lahko jih uporabimo pri pripravi raznolikih zelenjavnih jedi, omak, kruha, pikantnih kolačev, lahko pa jih tik pred koncem potresemo čez solato.

2,20 3,40  Izberite možnosti
Šetraj - narezan
Šetraj - narezan od blizu
Šetraj – narezan

Šetraj je sredozemska rastlina, ki se je v Evropi dolgo – dokler niso spoznali eksotičnih začimb – prištevala med najbolj aromatična kuhinjska zelišča. Ima zeliščni vonj in rahlo poprast okus, ki spominja na timijan. Dobro se poda k stročnicam (fižol, leča), zeleni zelenjavi, pečeni teletini, svinjini, perutnini, zajčjemu mesu, omakam, nadevom, marinadam in ribam, zelju, rdeči pesi, krompirju … Lepo se dopolnjuje z baziliko, česnom, meto, origanom, peteršiljem, rožmarinom, timijanom in lovorjem.

2,00 2,60  Izberite možnosti
Zeleni curry v prahu
Zeleni curry v prahu od blizu
Zeleni curry v prahu

Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Zeleni curry je ime dobil zaradi svoje barve. Je eden najpopularnejših in najbolj pikantnih curryev na Tajskem.

Sestavine zelenega currya: zelena paprika, čili, mango, kokos, česen, čebula, špinača, ingver, limonina trava, koriander, kardamom, gorčica, kumina, grško seno, cimet, kurkuma, muškatni orešček, kumina, rožmarin, koromač.

Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

3,70 5,20  Izberite možnosti
Zeleni poper - celi
Zeleni poper - celi od blizu
Zeleni poper – celi

Poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Zeleni poper ima prijeten in osvežujoče oster okus. V primerjavi s črnim je nekoliko milejši in bolj sočen. Suha zelena poprova zrna lahko pri pripravi juh in omak rehidriramo, lahko pa jih uporabljamo tudi suha. V tem primeru jih pred uporabo zdrobimo.

2,60 8,10  Izberite možnosti
Zelenjavna osnova (bio/eko)
Zelenjavna osnova (bio/eko) od blizu
Zelenjavna osnova Bio “Vegetta”

Zelenjavna osnova je mešanica začimb in zelišč, ki ne sme manjkati v nobeni kuhinji. Uporabljamo jo za pripravo jušne osnove, juh, rižote in številnih drugih jedi.

Sestavine: morska sol, zelenjava (čebula, zelena, korenček, por), trsni sladkor, maltodekstrin, palmovo olje, kurkuma, poper, peteršilj

7,00 7,80  Izberite možnosti