Grško seno - semena
Grško seno - semena od blizu
Grško seno – semena

Grško seno ali sabljasti triplat je začimba, ki jo najpogosteje uporabljajo v indijski in egipčanski kuhinji ter v kuhinji srednjega vzhoda. Zmleta semena in listi zelo dobro popestrijo vegetarijanske jedi in marinade. Začimba ima nevsakdanji okus, s katerim lahko v kuhinji eksperimentiramo in dosežemo različne učinke.

2,20 2,90  Izberite možnosti
Janež - mleti
Janež - mleti - doza
Janež – mleti

Janež – mleti izvirajo iz Egipta in Male Azije. Spada v družino peteršiljev in je sorodnik koromača, kopra in kumine. Vzgaja se predvsem zardi plodov – semen jajčaste oblike, ki so velika približno 3 mm. Zaradi svojega značilnega okusa je poznan tudi pod imenom sladka kumina.

2,10 3,50  Izberite možnosti
Znižano do -25%
Janež - semena
Janež - semena - doza
Janež – semena

Janež – semena izvirajo iz Egipta in Male Azije. Spada v družino peteršiljev in je sorodnik koromača, kopra in kumine. Vzgaja se predvsem zardi plodov – semen jajčaste oblike, ki so velika približno 3 mm. Zaradi svojega značilnega okusa je poznan tudi pod imenom sladka kumina.

1,80 2,25  Izberite možnosti
Znižano do -14%
Kardamom - oluščen
Kardamom - oluščen (od blizu)
Kardamom – oluščen

Kardamom je izredno dišavna začimba. Njegov okus je limonasto cvetličen z grenko-sladkim priokusom. Dodamo ga raznoraznim prazničnim sladicam in pudingom, mesnim kroglicam, pogosto pa ga dodamo različnim vzhodnjaškim jedem. Z oluščenim kardamomom si boste prihranili kar nekaj dela, saj je zunanji ovoj že odstranjen.

4,80 6,80  Izberite možnosti
Kardamom v prahu
Kardamom v prahu od blizu
Kardamom v prahu

Kardamom je izredno dišavna začimba. Njegov okus je limonasto cvetličen z grenko-sladkim priokusom. Dodamo ga raznoraznim prazničnim sladicam in pudingom, mesnim kroglicam, pogosto pa ga dodamo različnim vzhodnjaškim jedem. Dobro se ujame tudi s hruškami, pomarančami, jabolki, ter z začimbami kot so cimet, ingver, klinčki, kumina, poper in čili.

2,80 3,80  Izberite možnosti
Znižano do -31%
Komarček semena
Komarček semena od blizu
Komarček – semena

Komarček ali florentinski komarček je sredozemska rastlina. Poznali naj bi ga že Egipčani, po Evropi pa so ga razširili Rimljani. Odlično se poda k zelenjavi, mesu, v juhe, rižote, razne salse in omake, solate ter v tople in hladne napitke. Njegov okus se odlično obnese tudi v kombinaciji s cimetom, kumino, meto, limonino lupinico, meliso, peteršiljem in timijanom.

2,00 3,20  Izberite možnosti
Komarček v prahu
Komarček v prahu od blizu
Komarček v prahu

Komarček ali florentinski komarček je sredozemska rastlina. Poznali naj bi ga že Egipčani, po Evropi pa so ga razširili Rimljani. Odlično se poda k zelenjavi, mesu, v juhe, rižote, razne salse in omake, solate ter v tople in hladne napitke. Njegov okus se odlično obnese tudi v kombinaciji s cimetom, kumino, meto, meliso, peteršiljem in timijanom.

2,10 3,10  Izberite možnosti
Rjavi sladkor demerara
Rjavi sladkor demerara
Rjavi sladkor demerara

Rjavi sladkor demerara je neobdelan trsni sladkor. Ima precej velika zrna nepravilnih oblik, ki so rjave barve oziroma barve jantarja.

Ker vsebuje velik delež melase, le-ta vpliva tudi na okus: demerara sladkor je sladkor s prijetnim okusom, ki spominja na karamelo.

2,50  Izberite možnosti
Znižano do -22%
Semena zelene
Semena zelene od blizu
Semena zelene

Zelena je izredno prijazna zel, saj lahko v kulinariki uporabljamo celotno rastlino. Semena zelene imajo precej močnejši vonj in okus kot sama rastlina. So prodornega okusa in imajo rahel pridih limone in peteršilja. Lahko jih uporabimo pri pripravi raznolikih zelenjavnih jedi, omak, kruha, pikantnih kolačev, lahko pa jih tik pred koncem potresemo čez solato.

1,80 2,80  Izberite možnosti