Sonce in malo daljši dnevi na plano hitro privabijo ljubitelje žara in na njem pripravljene hrane. Tako je vonj po žaru prav tako ena tistih reči, ki napoveduje vročo poletno sezono. In ta zagotovo ne mine brez piknikov ter dobre družbe.

No, pa tudi brez kozarca dobrega piva ali limonade ter seveda dobrot pečenih na žaru!

Da bodo vaši pikniki čim bolj dišeči, okusni in začinjeni, smo vam pripravili pester nabor kakovostnih izdelkov, s katerimi boste svoje žarovnije brez težav povzdignili na višji nivo. V naši ponudbi lahko najdete precej veliko število raznolikih začimbnih mešanic za meso, ribe in zelenjavo. Poleg tega smo v ponudbo za vse tiste, ki obožujejo žgečkljiv okus čilija, dodali tudi nekaj BBQ pekočih omak, ki jih lahko uporabite kot marinado ali pa jih k hrani ponudite kot pomako.

Naj za vzorec navedemo nekaj produktov, ki se nahajajo v zavihku »žar«:

Začimbne mešanice:

 • Za perutnino
 • BBQ: Argetinski Gaucho
 • BBQ: Cajun Style
 • BBQ: Über Alles
 • BBQ: Zlata ribica

Čiliji:

 • Chipotle čili v prahu

Paprike:

 • Dimljena pekoča paprika – mleta
 • Dimljena sladka paprika – mleta

BBQ pekoče omake:

 • B&G BBQ pekoča omaka Charming Jenna
 • ČILI PIPP pekoča omaka Chipotle BBQ
 • ČILIČEN pekoča omaka BBQ Chipotle Fire
 • FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Dimljeni čiliji

Vse dodatke, ki bodo osnovne sestavine izpilili do potankosti in vam tako omogočili, da boste uživali v okusni in dišeči hrani, si lahko ogledate spodaj pod opisom. S klikom na fotografijo boste  preusmerjeni na posamezen izdelek, kjer so zapisane vse informacije o izdelku in njegovi uporabi.

Preberi več...

Ameriški burger mešanica začimb
Ameriški burger mešanica začimb od blizu
Ameriški burger

Mešanica začimb ameriški burger je prava začimba za vse ljubitelje slastnih burgerjev. Primerna je za začinjanje mletega mesa in mesa pečenega na žaru ali pa v ponvi. Z njo preprosto in hitro pripravimo slasten burger, ki se v ustih kar topi.

Sestavine: čebula, paprika, zeleni malabar poper, črni poper, rožnat poper, sečuanski poper, kubeba poper, piment, peteršilj, kajenski čili, ancho čili, birdseye čili, gorčično seme, česen, kumina, paradižnik, origano, pomaranča lupina, bazilika, timijan, šetraj, luštrek, rožmarin, dimljena sol.

4,35 7,35  Izberite možnosti
Znižano do -20%
B&G BBQ pekoča omaka Blue Lloyd 4/10
B&G BBQ pekoča omaka Blue Lloyd 4/10

Blue Lloyd pekoča BBQ omaka z dodatkom borovnice spada v kategorijo blago pekočih omak. Primerna je tudi za tiste, ki so šele dobro vstopili v svet pekočih omak. Omaka je pripravljena iz čilijev, ki jih dimijo s posebnim postopkom, celoten proces priprave pa omaki zagotavlja prav poseben okus. Okus in barvo Jalapeno čilijev obogati še zelo poseben dodatek: borovnice.

Jakost: 4/10

12,50  10,00  Izberite možnosti
Znižano do -20%
B&G BBQ pekoča omaka Charming Jenna 4/10
B&G BBQ pekoča omaka Charming Jenna 4/10

Charming Jenna pekoča BBQ omaka z dodatkom marelice spada v kategorijo blago pekočih omak. Primerna je za vse, ki svojo hrano želijo obogatiti s kančkom vročice. Glavna sestavina omake so seveda – kot se za BBQ omake spodobi dimljeni jalapeno čiliji. Me ostalimi dodatki omake pa se najde še marelica.

Jakost: 4/10

12,50  10,00  Izberite možnosti
Znižano do -20%
B&G BBQ pekoča omaka Chocolate Sussie 4/10
B&G BBQ pekoča omaka Chocolate Sussie 4/10

Chocolate Sussie pekoča BBQ omaka z dodatkom čokolade spada v kategorijo blago pekočih omak. Omaki osnovni okus in vročico zagotavljajo dimljeni Jalapeno čiliji, ki pa so obogateni še z drugimi sestavinami. Najbolj eksotičen dodatek je zagotovo čokolada, ki omaki prida poseben priokus po kakavu.

Jakost: 4/10

12,50  10,00  Izberite možnosti
Znižano do -20%
B&G BBQ pekoča omaka Chubby Wilma 4/10
B&G BBQ pekoča omaka Chubby Wilma 4/10

Chuby Wilma pekoča BBQ omaka z dimljenimi čiliji in hruško spada v kategorijo blago pekočih omak. Glavna sestavina omake so dimljeni čiliji, ki so obogateni s suhimi hruškami. Le-te omaki zagotavljajo sladkoben pridih.

Jakost: 4/10

12,50  10,00  Izberite možnosti
Znižano do -20%
B&G BBQ pekoča omaka Mysterious George 6/10
B&G BBQ pekoča omaka Mysterious George 6/10

Mysterious George pekoča BBQ omaka z dimljenimi čiliji in dodatkom Bhut Jolokie spada v kategorijo srednje pekočih omak. Primerna je za vse tiste, ki so vročice že vajeni. Glavna sestavina so na poseben način dimljeni čiliji, ki s svojo sladkostjo in aromo ustvarijo zanimiv okus. Omaka pa je obogatena še z dodatkom zelo pekočega čilija Bhut Jolokie oziroma »čili duha«.

Jakost: 6/10

8,50  6,80  Izberite možnosti
Znižano do -20%
B&G BBQ pekoča omaka Precious Amy 8/10
B&G BBQ pekoča omaka Precious Amy 8/10

Precious Amy pekoča BBQ omaka z dodatkom 7 Pot čilija spada v kategorijo zelo pekočih omak.Bistvena komponenta pekoče omake so dimljeni jalapeno čiliji, katerim pa so dodani 7 pot čiliji, ki s svojimi scovilli (več kot 1 milijon) omaki zagotavljajo pekoč in sladkobno-saden okus.

Jakost: 8/10

9,50  7,60  Izberite možnosti
Znižano do -20%
B&G BBQ pekoča omaka Sticky Joey 4/10
B&G BBQ pekoča omaka Sticky Joey 4/10

Sticky Joey pekoča BBQ omaka z dimljenimi čiliji in dodatkom slive je ena prvih BBQ omak tega proizvajalca. Zaradi svoje nizke vročice je primerna tudi za vse tiste, ki v svet pekočih omak šele vstopajo. Osnovna komponenta te omake so z občutkom dimljeni čiliji. Najbolj poseben dodatek omake pa so zagotovo slive.

Jakost: 4/10

12,50  10,00  Izberite možnosti
Znižano do -20%
B&G BBQ pekoča omaka Sweet Mary 4/10
B&G BBQ pekoča omaka Sweet Mary 4/10

Sweet Mary pekoča BBQ omaka z dodatkom jabolk je na lestvici proizvajalca označena s stopnjo jakosti 4/10. Glavna sestavina so na prav poseben način dimljeni jalapeno čiliji, ki pa so jih obogatili s sladkim okusom jabolk.

Jakost: 4/10

12,50  10,00  Izberite možnosti
BBQ: Argetinski Gaucho mešanica začimb za žar
BBQ: Argetinski Gaucho mešanica začimb za žar od blizu
BBQ: Argetinski Gaucho

Prebudite kavboja v sebi! BBQ mešanica Argentinski gaucho (argentinski kavboj) je okusov polna mešanica, ki bo zagotovo všeč ljubiteljem mesa. Sestavljajo jo paprika, poper, čebula, česen in številne druge sestavine. Za žgečkljiv okus poskrbi še mil Ancho čili.

Sestavine: čili (Ancho), gorčična semena, čebula, dimljena paprika, poper, koriander, česen, kumin, paradižnik, origano, kurkuma, timijan, majaron, muškatni orešček, piment, bazilika, rožmarin, pehtran, pomaranča,ingver), kamena sol, dimljena sol, trsni sladkor.

Jakost: 1/6 (250 – 20.000 SHU)

2,99  Izberite možnosti
BBQ: Beef Brisket mešanica začimb za žar
BBQ: Beef Brisket mešanica začimb za žar od blizu
BBQ: Beef Brisket

Imate na jedilniku govedino, pa ne veste, kako bi jo začinili? Prišli ste na pravo stran!  Z blago pikantno začimbno mešanico BBQ: Beef brisket bo goveji kos mesa postal prava specialiteta.

Sestavine: dimljena paprika, čili (Guajillo), rjavi sladkor, kumina, črni poper, gorčična semena, semena koriandra, timijan, lovor, česen, mehiški origano

Jakost: 1/6 (250 – 20.000 SHU)

2,99  Izberite možnosti
BBQ: Cajun Style mešanica začimb za žar
BBQ: Cajun Style mešanica začimb za žar od blizu
BBQ: Cajun Style

Ostra začimbna mešanica, ki jo lahko uporabimo pri (po)ustvarjanju slavne ameriške cajunske in kreolske kuhinje. Ker vsebuje kar nekaj čilijev, smo jo na lestvici vročice označili s stopnjo 3/6.

Sestavine: črni in beli poper, čilii (Cayenne, Ancho, Birdseye), origano, timijan, čebula, česen, neobdelana morska sol

Jakost: 3/6 (SHU: 50.000 – 100.000)

2,99  Izberite možnosti
BBQ: T-Bone Steak mešanica začimb za žar
BBQ: T-Bone Steak mešanica začimb za žar od blizu
BBQ: T-Bone Steak

Začimbna mešanica BBQ: T-Bone steak vsebuje sestavine, ki pašejo skoraj na vsak kos mesa. Poleg osnove – soli in črnega popra – vsebuje še rumena gorčico, čebulo in česen. S to mešanico skoraj da ne morete zgrešiti.

Sestavine: črni poper, rumena gorčica, čebula, česen

2,49  Izberite možnosti
BBQ: Tex-Mex mešanica začimb za žar
BBQ: Tex-Mex mešanica začimb za žar od blizu
BBQ: Tex-Mex

BBQ: Tex-Mex je vsestranska mešanica, ki ne sme manjkati v nobeni kuhinji. Z njo lahko začinjamo vse jedi Tex-Mex kuhinje. Glavna sestavina je sušen Poblano oziroma Ancho čili, ki je obogaten še s kumino, origanom, česnom in malo soli. Rahlo pikantno mešanico smo na lestvici vročice označili s stopnjo 1/6.

Sestavine: čili (Ancho 75 %), kumina, origano, česen, sol

Jakost: 1/6 (250 – 20.000 SHU)

4,25  Izberite možnosti
BBQ: Über Alles mešanica začimb za žar
BBQ: Über Alles mešanica začimb za žar od blizu
BBQ: Über Alles

Sonce, mrzla pijača, dobra družba … Sezona žara! Začimbna mešanica BBQ: Über Alles je sestavljena iz začimb in zelišč s katerimi lahko začinite skoraj vse – od mesa do zelenjave.

Sestavine: čebula, koriander, kumina, origano, paprika, česen, gorčica, paradižnik, lovor, bazilika

2,99  Izberite možnosti
BBQ: Zlata ribica mešanica začimb za žar
BBQ: Zlata ribica mešanica začimb za žar od blizu
BBQ: Zlata ribica

Si želite, da bi na vašem krožniku zadišale okusne ribe iz žara? Mešanica BBQ: zlata ribica bo taki želji z veseljem ugodila. Sestavljena je iz raznolikih začimb, ki skupaj brez težav izvedejo čarovnijo in ravno prav začinijo ribje meso. Mešanici je dodana še zelo majhna količina čilija, ki v ustih poskrbi za pravi »bum«. Začinjanje rib ni bilo še nikoli tako enostavno …

Sestavine: sladka paprika, koriander, gorčica, čiliji, morska sol, čebula, česen, paradižnik v prahu, črni poper, cimet, kurkuma, grško seno, zelena.

Jakost: 1/6 (250 – 20.000 SHU)

3,25  Izberite možnosti
Chili con carne začimbna mešanica
Chili con carne začimbna mešanica od blizu
Chili con Carne

Chili con carne ali po slovensko čili z mesom je priljubljena mehiška enolončnica, ki je znana po celem svetu. Je izvrstna izbira, saj lahko z njo svojim obrokom dodamo prijeten okus mehiške kuhinje.

Mešanica začimb vsebuje: chipotle morita čili, mehiški origano, ancho grande čili, jalapeno čili, new mexico red čili, kumino, semena zelene, lovorjev list in česen.

3,15 5,55  Izberite možnosti
Chipotle čili v prahu
Chipotle čili v prahu - vrečka
Chipotle čili v prahu

Ko govorimo o chipotle čilijih, pravzaprav govorimo o zrelih jalapeno čilijih, ki so sušeni in dimljeni na poseben način. Njihov okus je oreščkasto-sladek. Chipotle čilije uvrščamo med blage čilije.

Jakost: 1/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 5.000 SHU

3,35  Izberite možnosti
ČILI PIPP pekoča omaka Chipotle BBQ 4/10
ČILI PIPP pekoča omaka Chipotle BBQ 4/10

Pekoča omaka Chipotle BBQ je ena najbolj prodajanih omak proizvajalca Čili Pipp. Gre za uravnoteženo, blago pekočo omako, ki se odlično poda k jedem z žara (BBQ), picam ali jedem na žlico.

Jakost: 4/10

7,50  Izberite možnosti
Znižano do -20%
ČILIČEN pekoča omaka BBQ Chipotle Fire 4/10
ČILIČEN pekoča omaka BBQ Chipotle Fire 4/10

ČILIČEN pekoča omaka BBQ Chipotle Fire je ena izmed srednje pekočih omak proizvajalca Čiličen. Kot že ime samo pove, se najbolje se prilega k hrani z žara (BBQ).

Jakost: 4/10

7,50  6,00  Izberite možnosti