Obogaten zdrob iz pečice

Deli s prijatelji

Pšenični zdrob radi uporabljamo, da si pripravimo okusno jed imenovano “mlečni gres”. Radi ga tudi uporabimo za pripravo zdrobovega narastka, z njim naredimo zdrobove žličnike – vsestransko je uporaben! Danes ga bomo pripravili kot prilogo, pečenega v pečici.

Obogaten zdrob iz pečice

Kaj potrebujemo za pripravo zdroba iz pečice
  • štedilnik
  • pečico
  • ponev
  • pekač
  • kuhalnico
  • žlico
Sestavine ki jih potrebujemo za pripravo zdroba iz pečice
Začimbe za zdrob iz pečice lahko dobite s klikom na spodnje gumbe
Zelenjavna osnova Sol Peteršilj Piment Česen Drobnjak Dodaj vse v košarico
Priprava zdroba iz pečice
  1. Zavrimo mleko, mu dodajmo zelenjavno osnovo in ob neprestanem mešanju tudi pšenični zdrob. Ko se zdrob zgosti, ga odstavimo z vira toplote in vmešajmo polovico masla, začimbe in parmezan. Priprava zdroba
  2. Ko se zmes nekoliko ohladi vmešamo še razžvrkljano jajce. Pripravljen zdrob
  3. Dobro premešamo in zdrobov pripravek stresemo na peki papir. Iz pripravka oblikujemo 1,5 centimetra debel kvadrat. Pustimo da se ohladi.
  4. Ohlajen zdrob narežemo na manjše kose in jih preložimo na pekač pokrit s peki papirjem. Priprava zdroba iz pečice
  5. Razpustimo drugo polovico masla in z njim pokapamo kose zdroba in jih potresemo s parmezanom. Obogaten zdrob iz pečice pred peko
  6. Pekač damo v ogreto pečico na 200 stopinj Celzija.

Pečemo 15 minut, oziroma toliko, da se sir rahlo zapeče.

Saj vem, da veš:

Enako lahko naredimo s koruznim zdrobom. S tem dobimo obogateno polento iz pečice. Z dodajanjem soli ob kuhanju zdroba bodite previdni. Slan bo že parmezan in tudi zelenjavna osnova.

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek 🙂
Deli s prijatelji