Nutelloti – Nutellini piškoti

objavljeno v Začimbe | 0

Nutelloti so mehki in mamljivi piškoti, katerih glavna sestavina je – kot že ime samo nakazuje – Nutella. Njihov okus razveseli tako stare, kot mlade. Dodaten plus pa je še ta, da za pripravo potrebujemo zgolj tri glavne sestavine. Gre namreč za zelo enostavne piškote. 😉

Nutelloti
Nutelloti – slastni piškoti
Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo nutellotov – nutellinih piškotov:
Sestavine za pripravo nutellotov
Sestavine za pripravo nutellotov
Postopek priprave piškotov:
  • V kolikor je Nutella trda, jo moramo najprej zmehčati. V polovico lonca nalijemo vodo in jo segrejemo. V vodo postavimo kozarec in čakamo, da se Nutella malo stopi.
  • Ko je Nutella pripravljena, v posodo za mešanje odmerimo približno 170 gramov.
  • V drugi posodi razžvrkljamo jajce.
  • Jajce in arabsko kavno mešanico dodamo k Nutelli. Dobro premešamo.
  • K mešanici počasi dodajamo moko.
Mešanici Nutelle, jajca in arabske kavne mešanice dodajamo moko
Mešanici Nutelle, jajca in arabske kavne mešanice dodamo še moko
  • Mešamo in gnetemo dokler ne dobimo lepega testa.
  • Testo ovijemo v plastično folijo ali pa ga postavimo v posodo in s folijo zavijemo celotno posodo..
  • Za približno eno uro postavimo v hladilnik.
  • Ko se testo ohladi, ga razpolovimo in zvaljamo v svaljek.
  • Svaljek narežemo na manjše koščke – potrudimo se, da so čim bolj enaki.
Testo razvaljamo v svaljek. Narežemo manjše koščke.
Testo razvaljamo v svaljek. Narežemo manjše koščke.
  • Na pladenj položimo peki papir.
  • Manjše koščke med dlanmi zvaljamo v kroglice.
Testo oblikujemo v enako velike kroglice
Testo z dlanmi oblikujemo v enako velike kroglice
  • Ko naredimo vse kroglice, z blazinico prsta kar močno pritisnemo v sredino vsake kroglice. Tako naredimo udolbinico, v katero bomo, ko bodo piškoti pečeni, vbrizgali čokolado.
Z blazinico prsta v vsako kroglico naredimo jamico
Z blazinico prsta v vsako kroglico naredimo jamico
  • Pečico segrejemo na 165 ºC in pečemo med 12 – 15 minut. Na čas moramo biti kar precej pozorni, saj se hitro lahko naredi, da so piškoti preveč pečeni oziroma preveč trdi.
  • Preostalo Nutello stresemo v dresirno vrečko. V luknjice nabrizgamo čokolado. V kolikor dresirnih vrečk nimamo, si pomagamo z majhno žličko. V tem primeru malo bolj “packamo” – a rezultat je kljub temu zelo okusen. 😉 V luknjice lahko nabrizgamo tudi belo stopljeno čokolado.
V jamice vbrizgamo preostanek Nutelle
V jamice s pomočjo dresirne vrečke vbrizgamo preostanek Nutelle
  • Piškote lahko po želji dekoriramo z narezanimi mandlji, lešniki …

Pa dober tek!

Ekipa Začimbe.si