Meso za golaž iz pečice

objavljeno v Mesne jedi, Recepti

Ponavadi kupim paket govejega mesa, narezanega za golaž in vedno skuham iz njega golaž. Kako kreativno, kajne? 🙂 Res je, da obstaja ogromno vrst mesa za golaž in ni potrebe kuhati vedno enega in istega. Pa vendar. Vedno v loncu, vedno na štedilniku. Danes sem stopila iz svojih okvirjev. Meso za golaž sem pripravila v pečici. Rezultat? Vsi zadovoljni!

Sklep? Večkrat ga moram tako pripraviti!

Premešane začimbe za golaž

Za pripravo mesa za golaž iz pečice potrebujemo naslednje pripomočke:
  • pečico
  • pekač
  • aluminijasto folijo
Za pripravo mesa za golaž iz pečice potrebujemo naslednje sestavine:
Začimbe za pripravo mesa za golaž iz pečice lahko dobite s klikom na spodnje gumbe
Sol Poper Muškatni orešček Česen Kumin Dimljena sladka paprika Dodaj vse v košarico
Meso za golaž iz pečice se pripravi na sledeč način:
  1. Namastimo pekač velikosti pečice.
  2. Operemo in olupimo korenje. Prerežemo ga na dva dela.
  3. Očistimo čebulo in jo narežemo na četrtine.
  4. V pekač damo kose mesa za golaž, korenje in čebulo. Posolimo.
  5. Potresemo s poljubno količino začimb po vašem okusu.Uporaba začimb pri pripravi mesa za golaž
  6. Prilijemo olje in vodo.
  7. Z rokami dobro premešamo, da bo vsak košček mesa in zelenjave naoljen in začinjen.
  8. Pekač v celoti prekrijemo z aluminijasto folijo in robove dobro zatlačimo ob rob pekača.
  9. Meso se peče na nižji temperaturi, tj. 2 uri na 150 stopinj Celzija. Če je možno, procesa peke ne prekinjajte in folije ne odstranjujte. Če pa zaradi kakršnegakoli razloga morate, potem poskrbite da folijo skrbno namestite nazaj na svoje mesto, da vlaga ne bo uhajala.
  10. Po dveh urah pekač vzemite iz pečice, sestavine na njem dobro premešajte, poskusite kos mesa. 11. Če je zadovoljivo pečen, lahko svojo prilogo dodate kar v pekač. Tako bo priloga posrkala del imenitne omake, ki je nastala ob peki.  Naša priloga so bili tokrat zdrobovi žličniki.

Meso za golaž gotova jed

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! 🙂