Mesne kroglice v omaki

objavljeno v Mesne jedi, Recepti, Začimbe | 0

Imate na jedilniku govedino, pa ne veste kako bi jo začinili? Beef Brisket začimbna mešanica je pravi odgovor za vas! Danes jo bomo uporabili pri pripravi mesnih kroglic iz mlete govedine v omaki. Začimbna mešanica Beef Brisket je ocenjena kot rahlo pikantna (1/6), zato bodite previdni tisti, ki nimate radi preveč začinjene hrane.

Začimbna mešanica BBQ: Beef Brisket vsebuje naslednje začimbe:
dimljena paprika, čili, rjavi sladkor, kumina, črni poper, gorčična semena, semena koriandra, timijan, lovor, česen, mehiški origano

Mesne kroglice v omaki

Za pripravo mesnih kroglic potrebujemo naslednji kuhinjski pribor:
  • štedilnik
  • ponev
  • posodo za mešanje mesne mase
  • lupilnik
  • nož
  • desko
  • kuhalnico
Sestavine za mesne kroglice v omaki:

Sestavine za mesne kroglice v omaki

  • 1 čebula
  • 1/2 kg mlete govedine
  • 3 šampinjoni (klobuki)
  • 1 korenje
  • BBQ: Beef Brisket začimbna mešanica (ščepec)
  • mleti česen (1 čajna žlička)
  • drobnjak (1 žlica)
  • sol
  • žlica drobtin
  • 400 ml paradižnikove mezge
  • 1 dcl vode
  • olje za pečenje
  • ščep sladkorja (po želji)
Mesne kroglice v omaki pripravimo po sledečem postopku:
  1. Šampinjone očistimo s suho papirnato brisačo. Ne splakujemo jih, saj se tako preveč napijejo vode.
  2. Čebulo olupimo in skupaj s šampinjoni narežemo na majhne kockice premera par milimetrov, da jih bomo kasneje brez problema vmešali v mleto meso.
  3. Na ponev damo maščobo za pečenje in dodamo narezano čebulo in šampinjone. Popražimo toliko, da se izloči tekočina in le-ta tudi povre. Priprava mesnih kroglic
  4. Popražene gobice na čebuli nato ohladimo in primešamo mletemu govejemu mesu. Mesu dodamo tudi vse ostane začimbe, korenje in drobtine.
  5. S kuhalnico dobro premešamo vse sestavine. Ne mešamo z dlanmi, da mesna masa ne bo preveč zbita. Kroglice bodo posledično bolj rahle.
  6. Premešano maso oblikujemo v kroglice, velikosti oreha. Na ponev ponovno vlijemo olje /maščobo za pečenje in popečemo kroglice z vseh strani. Mesne kroglice popečemo
  7. Popečene mesne kroglice zalijemo s paradižnikovo mezgo in vodo. Posolimo in dodamo še ščep začimbne mešanice Beef Brisket.
  8. Omaka naj vre toliko časa, da se voda pokuha in se omaka zgosti. Za bolj žameten pridih omake, lahko dodate še ščep sladkorja. Mesne kroglice v paradižnikovi omaki

 

Omaka z mesnimi kroglicami se izvrstno poda k polenti, ki jo skuhate skupaj s koščkom masla in sušeno jušno zelenjavo. Omako lahko postrežete tudi z rižem, testeninami, rezino domačega kruha ali drugimi podobnimi prilogami.

Če imate radi pikantno hrano, lahko dodate več začimbne mešanice BBQ: Beef Brisket, če pa se z njo šele spoznavate, jo dodajajte po malem.

 

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! 🙂