Maroška juha Harira

Ste že slišali za maroško juhico Hariro, slastno enolončnico iz stročnic in začimb? Je zelo okusna in služi kot lahek in prijeten obrok, hkrati pa nas prijetno pogreje. Ste za recept?

Maroška juha Harira

Sestavine za Harira juho:
  • olje
  • voda
  • sol
  • poper
  • kumin
  • koriander
  • stročnice po izbiri: leča, čičerika, fižol in / ali bob
  • testenine
  • moka
Postopek za pripravo maroške juhe Harira:
  1. Zavrite vodo, vanjo dodajte malo olja in začimbe: sol, poper, kumina ter koriander.
  2. Dodajte lečo, čičeriko (in/ali fižol, bob) in testenine ter kuhajte od pol do ene ure – toliko, da je skuhano.
  3. V ločeni posodi zavrite 3-4 litre vode in vanjo dodajte 250 g moke. Dobro premešajte, da se izognete grudicam.
  4. Mešanico moke in vode dodajte v juho ter kuhajte 15-20 minut. Mešanico ves čas mešajte, da ne nastanejo grudice.
  5. Po potrebi dodatno začinite ter dodajte še malo masla in oljčnega olja.

 

Pa dober tek! 🙂