Limončelo s cimetovimi palčkami

objavljeno v Napitki, Recepti, Začimbe | 0

Enostaven recept za doma pripravljen alkoholni liker limončelo ali limoncello.

Kozarček mrzlega limoncella
Kozarček mrzlega limoncella

*Za pripravo potrebujemo približno eno uro dela in nekaj dni, da se okusi prepletejo.

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo limončela:
  • 8 velikih bio limon
  • 1 liter alkohola (90-95 %) ali pa domači šnops
  • 1 liter vode
  • 450 g sladkorja
  • 1 cimetova palčka
Postopek priprave domačega likerja:
  • Priskrbimo neškropljene limone.
  • Operemo jih s toplo vodo.
  • Z ostrim nožem ali pa ribežnom odrežemo olupke. Pri tem moramo biti pozorni, da odrežemo samo rumeni del olupka in čim manj belega, saj je le-ta grenek.
  • Alkohol prelijemo v veliko flašo. Vanjo damo tudi vse olupke.
  • V temnem prostoru pustimo stati 7 dni. Dodamo še cimetovo palčko, pretresemo in zapremo. Pustimo stati še 3 – 5 dni.
  • Vsebino precedimo.
  • V velik lonec vlijemo vodo in sladkor. Na nizkem ognju segrevamo toliko časa, da se sladkor popolnoma raztopi. Ugasnemo ogenj in pustimo, da se mešanica popolnoma ohladi.
  • Zmešamo vodo in precejen alkohol.
  • Hranimo v hladilniku in ohlajeno serviramo v male kozarčke.

Pa dober tek!