Kvinoja z meto in koriandrom

Preprosto in okusno spomladansko kosilo, ki ga lahko pripravite vnaprej in vam bo v hladilniku zdržalo nekaj dni, je kvinoja z meto, koriandrom in rdečo čebulo.

Kvinoja z meto in koriandrom
Za pripravo kvinoje z meto in koriandrom potrebujete*:

*za 4 osebe / porcije

  • 1/4 žličke črnega popra
  • 1 skodelica svežega koriandra
  • 2 limeti
  • 2 žlički sveže mete
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 skodelica kvinoje
  • 1/4 skodelice surove rdeče čebule
  • 1 žlička himalajske soli
Kvinojo z meto in koriandrom pripravite na sledeč način:

Kvinojo približno 15 minut kuhajte v dveh skodelicah vode. Drobno narežite meto, koriander in čebulo in jih primešajte kvinoji. Dodajte še preostale sestavine ter nežno premešajte. Okrasite s češnjevimi paradižniki ali drugo poljubno zelenjavo in postrezite.

 

Pa dober tek! 🙂