Krompirjeva bomba
|

Za ta recept rpotrebujemo okrogel pekač za torte premera 22 cm in 1,5 do 2 uri časa. Najprej naredimo krompirjevo testo. Za pripravo potrebujemo: 6 srednjih krompirjev 200 g moke sol drobnjak piment muškatni orešček poljubna zelenjava Krompir skuhamo kot … Preberi več

Vložene kumarice s čebulo in senfom
|

Vsem dobro poznane so zagotovo vložene kumarice v kisu, tokrat pa je Višnja z nami podelila še malo drugačen recept. 🙂   Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo tega recepta: 1 kg kumaric (narezanih na kolute, posoljene in na koncu odcejene … Preberi več

Pire krompir in polpeti z ajdovo kašo
|

Glede na tempo, v katerm živimo, se velikokrat znajdemo v situaciji, ko moramo v precej kratkem času pripraviti okusno kosilo. Če ste se mogoče že naveličali okusa klasičnega pire krompirja in vas navadni polpeti ne navdušijo več, potem ste na … Preberi več

Brinove jagode: uporaba in uživanje
|

Brinove “jagode” pravzaprav sploh niso jagode, ampak majceni storži navadnega brina. Jagode so storži ženske rastline, ki rastejo na brinih – vrsti iglavcev (Pinophyta), rastlin oziroma dreves s storži. Brini se po videzu med seboj zelo razlikujejo, saj so lahko … Preberi več

Pica žepki
|

Pica žepki – kdo jih nima rad? 😉 Povsem enostaven recept in zagotovljen uspeh! Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo domačih pica žepkov: listnato testo šunka sir ketchup mešanica začimb Pica & pašta Postopek priprave pica žepkov: Testo razrežemo na 10×20 … Preberi več

“KIŠ” (Quiche)
|

Ime te okusne,slane pite je dokaj zapleteno,a njena priprava je sila preprosta. In kaj je najboljše – izbira sestavin za pripravo je tako široka, kot je široka vaša domišljija! Stalnica sta edino testo in jajčni nadev. Kaj pa pravzaprav je … Preberi več

Cimetovi polžki s karamelo
|

Omamni vonj cimeta … 🧡 Tokrat recept za sladico, za katero bo na hitro marsikdo mislil, da je pretirano sladka. Pa temu ni tako! Testo za polžke je namreč klasično testo za kruh; testo tako nima dodanega niti sladkorja niti jajc – … Preberi več

Brezmesni prebranac
|

Končno čas piknikov! 😁 Za vas imamo pripravljen recept za idealno prilogo k mesu z žara. Pečen fižol iz pečice po Srbsko ali tako imenovani prebranac. Lahko ga uživamo vročega ali hladnega, lahko tudi samostojno brez mesa. Katere sestavine potrebujemo za … Preberi več

Sladki krompir in polnjeni lignji
|

Sladki krompir se dobi po vseh trgovski verigah po Slovniji in je dokaj poznan tudi v naših loncih. Po barvi in tudi rahlo po okusu spominja na korenje. Okus je res sladek,zato se ga lahko uporablja tudi za pripravo sladic. … Preberi več

Jagodna marmelada z bezgom
|

Prejeli smo poetičen recept za pripravo božanske jagodne marmelade “v dvoje”. Kadar nam pomaga oseba, ki jo imamo radi, je vedno lažje in bolj veselo, kajne? 🙂🤗 Jagodna marmelada s cvetovi bezga ali  “Ta je drugačna kot vse marmelade sveta, … Preberi več

Prata
|

Prata se pogosto znajde na velikonočnem jedilniku. Poleg tega gre za odličen recept, v katerem lahko uporabimo star oziroma suh kruh. Za pripravo prate potrebujemo naslednje sestavine: 500 g suhih kruhovih kock od 300-500 g vratnika (oziroma kuhane šunke) – … Preberi več

Kajenski poper za zdravje – zdravilni učinki
|

Kajenski poper ste verjetno že preizkusili kot začimbo za popestritev jedi, najbrž pa niste vedeli, da ima moč, da vam izboljša zdravje. Že več kot 9000 let se namreč uporablja v prehrani in kot zdravilo. Kajenski poper stimulira kroženje krvi … Preberi več

1 2 3 4 5 6 7 17
Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri