Slivovi cmoki iz krompirjevega testa
|

Slivovi cmoki so jed, ki se na naših krožnikih  najpogosteje znajde, ko je sezona sliv na vrhuncu. Brez težav jih lahko pripravimo malo več in jih zamrznjemo v skrinji. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo: 12  – 15 svežih ali … Preberi več

Kardamom: zdravilni učinki in lastnosti
|

Kardamom je eksotična začimba, ki izvira iz Indije. Ima močan, rahlo pikanten a ob tem sladkoben okus ter zelo močno aromo. Ta začimba, ki se jo pri nas šele učimo uporabljati, je po svetu že močno razširjena. Poleg številnih možnosti … Preberi več

Pečen krompir s sirom
|

Ko si želite pripraviti hitro in enostavno jed, po vrhu vsega pa še nasitno. Krompir obložen s sirom lahko jeste samostojno ali pa ga pripravite kot prilogo. Izbiro sira, ki ga pri pripravi pečenega krompirčka uporabimo, prepuščamo seveda vam. Sestavine … Preberi več

Urnebes
|

Urnebes je vrsta solate (bolje rečeno namaz), ki je značilna za srbsko kuhinjo. Narejena je iz pekoče paprike, mladega sira, z dodatkom soli in drugih začimb po okusu. V južni Srbiji, od koder naj bi izvirala, je narejena iz drobno narezane rdeče … Preberi več

Šest skrivnosti za pripravo popolnega riža
|

Riž je eno izmed najbolj vsestranskih ter najbolj uporabljenih živil na svetu. Kot pridelek lahko preživi skoraj vsako podnebje in to je tudi glavni razlog, zakaj ga najdemo skoraj povsod. Sprva je bil sicer riž precej drago blago, a s … Preberi več

Kurkuma za zdravje – zdravilni učinki kurkume
|

Kurkuma je trajnica, ki izvira iz južne Azije. Spada v družino ingverjevk. Njen razvejan gomolj ima čvrsto lupino rjave barve, če pa gomolj prerežemo na polovico, pridemo do značilne močne oranžne barve. Kurkuma je rastlina, ki se jo v najrazličnejše … Preberi več

Bombetke iz rdeče pese
|

Rdeča pesa je vir zdravja za naše srce in ožilje. Kar največ iz  nje dobimo, če jo še surovo sprešamo v presni sok. Uživamo pa jo lahko tudi kuhano v solatah, juhah, lahko jo vložimo ali pečemo… Možnosti je veliko. Ko … Preberi več

Cvetlična (vrtnična) voda
|

Vrtnice so ene najbolj priljubljenih in poznanih cvetlic, ki brez dvoma prebujajo naše čute. S svojim omamnim vonjem ter čudovitimi cvetovi vseh barv zapeljujejo že stoletja. Krasijo naše vrtove, bogatijo šopke, uporabne pa so tudi v kulinariki in kozmetiki, saj … Preberi več

Krompirjeva bomba
|

Za ta recept rpotrebujemo okrogel pekač za torte premera 22 cm in 1,5 do 2 uri časa. Najprej naredimo krompirjevo testo. Za pripravo potrebujemo: 6 srednjih krompirjev 200 g moke sol drobnjak piment muškatni orešček poljubna zelenjava Krompir skuhamo kot … Preberi več

Vložene kumarice s čebulo in senfom
|

Vsem dobro poznane so zagotovo vložene kumarice v kisu, tokrat pa je Višnja z nami podelila še malo drugačen recept. 🙂   Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo tega recepta: 1 kg kumaric (narezanih na kolute, posoljene in na koncu odcejene … Preberi več

Pire krompir in polpeti z ajdovo kašo
|

Glede na tempo, v katerm živimo, se velikokrat znajdemo v situaciji, ko moramo v precej kratkem času pripraviti okusno kosilo. Če ste se mogoče že naveličali okusa klasičnega pire krompirja in vas navadni polpeti ne navdušijo več, potem ste na … Preberi več

Brinove jagode: uporaba in uživanje
|

Brinove “jagode” pravzaprav sploh niso jagode, ampak majceni storži navadnega brina. Jagode so storži ženske rastline, ki rastejo na brinih – vrsti iglavcev (Pinophyta), rastlin oziroma dreves s storži. Brini se po videzu med seboj zelo razlikujejo, saj so lahko … Preberi več

1 2 3 4 5 6 17
Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri