Balzamični kis – sestavine in uporaba v kuhinji
|

Balzamični kis izvira iz Italije, natančneje iz pokrajin Modena in Reggio Emilia. Balzamični kis ima na tem področju zaščiteno geografsko označbo. Družine, ki se s to obrtjo ukvarjajo, še vedno skrbno varujejo svoje recepte. Sama izdelava tradicionalnega balzamičnega kisa traja … Preberi več

Rižota z jurčki
|

Ljubitelji gob se vsako leto znova razveselimo sezone gob. In ena od nadvse okusnih jedi, ki se zagotovo znajde na našem jedilniku in jo pripravimo s svežimi gobami – v tem primeru jurčki – je rižota z jurčki. Sama priprava … Preberi več

Komarček: kako ga uporabljati v kuhinji
|

Komarček (Foeniculum vulgare) je visoka trjnica, ki izvira iz Sredozemlja. S časom se je razširili tudi drugod po svetu. Rastlina ima pernate liste, ki se uporabljajo kot zelišče, proizvede pa tudi rumene cvetove, ki se kasneje spremenijo v semena. Ta … Preberi več

Pekoča gorčica – recepti in uporaba v kuhinji
|

Gorčica je eden tistih dodatkov, ki z lahkoto izboljšajjo vse, česar se dotakne. S svojim gorčično-kislo-slanim okusom se odlično poda v številne slane jedi. Ko se zdi, da so solatne polivke, marinade ali omake puste, je gorčica tisti dodatek, s … Preberi več

Slivovi cmoki iz krompirjevega testa
|

Slivovi cmoki so jed, ki se na naših krožnikih  najpogosteje znajde, ko je sezona sliv na vrhuncu. Brez težav jih lahko pripravimo malo več in jih zamrznjemo v skrinji. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo: 12  – 15 svežih ali … Preberi več

Kardamom: zdravilni učinki in lastnosti
|

Kardamom je eksotična začimba, ki izvira iz Indije. Ima močan, rahlo pikanten a ob tem sladkoben okus ter zelo močno aromo. Ta začimba, ki se jo pri nas šele učimo uporabljati, je po svetu že močno razširjena. Poleg številnih možnosti … Preberi več

Pečen krompir s sirom
|

Ko si želite pripraviti hitro in enostavno jed, po vrhu vsega pa še nasitno. Krompir obložen s sirom lahko jeste samostojno ali pa ga pripravite kot prilogo. Izbiro sira, ki ga pri pripravi pečenega krompirčka uporabimo, prepuščamo seveda vam. Sestavine … Preberi več

Urnebes
|

Urnebes je vrsta solate (bolje rečeno namaz), ki je značilna za srbsko kuhinjo. Narejena je iz pekoče paprike, mladega sira, z dodatkom soli in drugih začimb po okusu. V južni Srbiji, od koder naj bi izvirala, je narejena iz drobno narezane rdeče … Preberi več

Šest skrivnosti za pripravo popolnega riža
|

Riž je eno izmed najbolj vsestranskih ter najbolj uporabljenih živil na svetu. Kot pridelek lahko preživi skoraj vsako podnebje in to je tudi glavni razlog, zakaj ga najdemo skoraj povsod. Sprva je bil sicer riž precej drago blago, a s … Preberi več

Kurkuma za zdravje – zdravilni učinki kurkume
|

Kurkuma je trajnica, ki izvira iz južne Azije. Spada v družino ingverjevk. Njen razvejan gomolj ima čvrsto lupino rjave barve, če pa gomolj prerežemo na polovico, pridemo do značilne močne oranžne barve. Kurkuma je rastlina, ki se jo v najrazličnejše … Preberi več

Bombetke iz rdeče pese
|

Rdeča pesa je vir zdravja za naše srce in ožilje. Kar največ iz  nje dobimo, če jo še surovo sprešamo v presni sok. Uživamo pa jo lahko tudi kuhano v solatah, juhah, lahko jo vložimo ali pečemo… Možnosti je veliko. Ko … Preberi več

Cvetlična (vrtnična) voda
|

Vrtnice so ene najbolj priljubljenih in poznanih cvetlic, ki brez dvoma prebujajo naše čute. S svojim omamnim vonjem ter čudovitimi cvetovi vseh barv zapeljujejo že stoletja. Krasijo naše vrtove, bogatijo šopke, uporabne pa so tudi v kulinariki in kozmetiki, saj … Preberi več

1 2 3 4 5 6 17
Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri