Osnovno testo za pite z vanilijo in slepa peka

Pite so preprosta a božanska sladica, ki jo lahko pripravimo na najrazličnejše načine. Večinoma pa pri njihovi pripravi uporabljamo isti recept za testo. Z vami delimo preprost recept za osnovno testo, ki ga lahko uporabite pri vseh pitah. Sestavine, ki … Preberi več

Postrvi

Včasih si je potrebno življenje polepšati in popestriti z majhnimi rečmi … Tokrat sva nujno opravilo (obisk zobarja) izkoristila še za kratek izlet. Na poti sva se odločila, da bi si tokrat za kosilo lahko kar sama pripravila postrvi. Zato … Preberi več

Pirine palačinke z skutno-kokosovim nadevom

Palačinke. Takšne in drugačne – vsakič božanske. 😍 Palačinke navadno pripravljamo iz štirih nujnih glavnih sestavin: moke, jajc, mleka ter tekočine za rahlost, ne gre pa tudi brez soli in (vanilin) sladkorja. Seveda pa obstaja nešteto različnih receptov za raznovrstne palačinke … Preberi več

Smukavc

Smukavc je zelo znana idrijska oziroma cerkljanska jed. Na obeh koncih se pripravlja iz istih sestavin, razlika je le v načinu priprave. Na idrijskem smukavc pripravljajo kot juho oziroma enolončnico, na cerkljanskem pa je bolj podoben tenstanemu krompirju. Gospodinje so … Preberi več

Domače omake za čips in tortilje

Koruzne tortilje in koruzni čips so v zadnjem času tudi pri nas postale precej priljubljena jed oziroma prigrizek. V trgovini sicer lahko kupimo tudi nekaj različnih (p)omak, a zakaj bi jih kupovali, če pa si jih lahko z malo truda … Preberi več

Začimbe za pasulj

Pasulj je srbska specialiteta, ki je dobro poznana tudi v Sloveniji. Pripravljamo ga iz naslednjih sestavin: fižol (navadno beli) prekajeno meso (slanina, rebrca, klobasa) čebula česen korenček paradižnikova mezga ali paradižnikov koncentrat iz tube Seveda pa so za dober pasulj potrebne … Preberi več

Vložena rdeča pesa z lovorom ali kumino

Rdeča pesa je znana kot zelenjava, ki ima ogromno ugodnih učinkov za zdravje. Ima zelo veliko naravnega sladkorja, vsebuje pa tudi kalcij, kalij, fosfor, magnezij, železo, žveplo, jod, provitamin A, vitamina B in C, sladkor, beljakovine, natrij, in folno kislino. Če jo … Preberi več

Tabasco omaka – recept

Tabasco pekoča omaka je ameriška klasika že od leta 1868. Prepoznavna je po svoji rdeči barvi, viskoznosti, srednji vročici in rahlo kiselkastemu okusu. Recept za svetovno znano pekočo omako – Tabasco –  je leta 1868 v Louisiani razvil Edmund McIlhenny. … Preberi več

Pesto z baziliko (recept)

Pesto genovese je zelo znana italijanska začimbna omaka oziroma pasta, ki je ime dobil po mestu Genova. V originalu je narejen iz mešanice bazilike, semen pinje – pinjol, olivnega olja, parmezana, soli in česna.  Odlično se prilega k testeninam, na … Preberi več

Maroški metin čaj

Maroški metin čaj je zagotovo eden od  zelo prepoznavnih simbolov Maroka,  ki ga turisti vsekakor ne morejo zgrešiti. Ta čaj je Maročanom tako pomemben, kot Britancem earl gray. Pripravljajo ga ob vseh delih dneva in strežejo ob vsej hrani – … Preberi več

Ribe na žaru

Ko v vročih dneh ne moremo pobegniti k morju ali pa k reki, lahko vsaj delček tega prinesemo k sebi na svojem krožniku. To, da so ribe ena bolj zdravih hran, ki si jih lahko pripravimo, je že nekaj časa … Preberi več

Piščančji curry z basmati rižem

Piščančji curry je pikantna indijska jed, ki ima zelo samosvoj okus. Za pripravo potrebujemo – kot je za indijsko kulinariko značilno – kar precej začimb. Glavna začimba pa je seveda mešanica curry. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo currya: 1 … Preberi več

1 18 19 20 21 22 23 24 32
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri