Sredozemske začimbe: vrste in značilnosti
|

Z besedo Sredozemlje označujemo območje 22 držav, ki se raztezajo okrog Sredozemskega morja. V različnih zgodovinskih obdobjih je bilo to ozemlje središče številnih velikih imperijev. Dandanašnji dan je območje poseljeno z različnimi narodi z raznovrstnimi kulturami. Vsekakor se zgodovinska in … Preberi več

Korenčkova juha
|

Kremna korenčkova juha je super način, da korenček malo drugače (u)porabimo. Naj navedem šest razlogov, zakaj jo pripraviti: 1) korenček je zdrav, 2) recept je zelo enostaven, 3) juha je precej hitro pripravljena, 4) zanjo ne potrebujemo veliko sestavin, 5) vse … Preberi več

Kurkuma (začimba) uporaba
|

Kurkuma je rastlina, ki izvira iz tropskih gozdov jugovzhodne Azije. Sodi v družino ingverjevk in ima na pogled zelo zanimivo koreniko. Le-ta je sestavljena iz večih »palčkastih« izrastkov. Te izrastke pridelovalci ločijo in obdelajo na poseben način. Končni produkt je … Preberi več

Zeljnate cvetlice in pečen krompirček
|

Velikokrat se zgodi, da nam zmanjka idej, kako “klasične” sestavine uporabiti na malo bolj inovativen način. Tokrat vam predstavljamo recept, kjer smo iz zelja pripravili pečene zeljnate cvetlice. Odlično se podajo k pečenemu krompirčku, lahko pa jih uporabimo tudi kot … Preberi več

Domača zeliščna sol – vegeta
|

Verjetno tudi sami radi pripravljate domače začimbne in zeliščne mešanice, kajne? Ste kdaj razmišljali o tem, da bi si naredili domačo vegeto? Vam je domača zeliščna sol – vegeta – znana? Če je vaš odgovor ne, potem berite naprej … … Preberi več

Cimet, recepti in uporaba v kuhinji
|

Cimet je ena tistih začimb, ki jo ljudje v medicinske in kulinarične namene uporabljajo že od antičnih časov. S svojim vonjem je zagotovo nepogrešljiva začimba zimskega časa, saj je prisotna v številnih receptih za piškote in kuhano vino. Prav tako … Preberi več

Arabska kava s kardamomom – priprava oz. recept
|

Arabska kava je tradicionalen napitek, ki ga – kot že ime pove – pripravljajo v arabskih deželah. Za ljudi ima ritual pitja kave velik pomen, saj se prenaša iz roda v rod. Arabsko nomadsko pleme – Beduini – še vedno ohranjajo … Preberi več

Hrustljavo zapečen krompirček
|

Krompir je zagotovo ena tistih sestavin, ki se na našem jedilniku znajde vsaj enkrat na teden. Pripravimo ga lahko na veliko različnih načinov, poleg tega pa si ob njegovi pripravi lahko vedno vzamemo kar nekaj ustvarjalne svobode. Tokrat z vami … Preberi več

Hitre cimetove rolice
|

Cimetove rolice so še eden tistih receptov, ki jih lahko na hitro naredimo v zadnjem trenutku. Brez velikega truda in z malo sestavinami lahko pripravimo okusne, rahle in dišece rolice. Po želji jih lahko na koncu okrasimo še s sladkornim … Preberi več

Poper v prehrani – kaj, koliko in zakaj
|

Poper je v kuhinjah po vsem svetu precej nenadomestljiva začimba, saj s svojo rahlo ostro aromo številne jedi izpili do popolnosti. Lahko ga uporabimo pri skoraj vseh jedeh, kjer nam njegov okus zapaše. Poprova zrna so bila zelo cenjena že … Preberi več

Palačinke – osnovni recept za testo
|

Palačinke so zares enostavna jed, ki jo lahko pripravi čisto vsak, saj pri njihovi pripravi že težko kaj zgrešimo. Priprava je tako enostavna, da jih navadno delamo kar po občutku, brez recepta. Paziti moramo bolj ko ne samo na to, … Preberi več

Komarček – čaj in ostali recepti
|

Komarček (ali latinsko Foeniculum vulgare) je poznan pod več imeni, eno izmed njih je tudi koromač. Gre za rastlino, ki spada v družino kobulnic in je v sorodu s kumino in janežem. V kulinarične in zdravilne namene so jih uporabljali … Preberi več

1 17 18 19 20 21 22 23 25
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri