Bučna torta
|

Čas buč je tu. Halloween vedno poskrbi za našo ustvarjalnost, tako da rezljamo vse mogoče vzorce v trde buče. 🙂 To je vsekakor zabavno početje, sploh za otroke. Nastale umetnine pa so prava paša za oči. Kuharji pa v pozno … Preberi več

Prosena kaša s špinačo
|

Priznajte … Včasih smo že kar malo siti riža, testenin in krompirja. Če se strinjate in iščete idejo za kaj novega, potem berite naprej. Tokrat smo pripravili recept s ponekod že pozabljeno sestavino: proseno kašo. Nekdaj je bila zelo cenjeno … Preberi več

Vanilija v prahu – dodatek k slaščicam
|

Vanilja brez dvoma kraljuje na prestolu začimb, ki jih uporabljamo pri pripravi sladic. S svojim omamnim okusom navdušuje v številnih kulinaričnih kreacijah … Kaj pravzaprav sploh je vanilija? Vanilija spada v družino orhidej. Vaniljevi stroki, ki jih uporabljamo kot začimbo, … Preberi več

Ingver v prahu in med
|

Ingver in med sta darili narave, ki bi ju morali ljudje bolj ceniti. Oba sta namreč bogata s snovmi, ki so koristne za zdravje. Najprej nekaj malega o ingverju: Ingver je plod narave, ki se ga danes uporablja povsod po … Preberi več

Začimba kumin – uporaba in recepti
|

Kumin ali latinsko Cuminum cyminum L. je znan tudi pod drugimi imeni: npr. orientalska kumina, rimska kumina ali pa laški kumin. Vsekakor pa, ko govorimo o kuminu, NE govorimo o kumini! Naj najprej razrešimo to pogosto dilemo: kumin in kumina … Preberi več

Piščanec z mešanico Ras el hanout
|

Kar je v Indiji garam Masala in na Balkanu Vegeta, je v severni Afriki, predvsem v Maroku ras el hanout. Začimbna mešanica je rešilna bilka vsake gospodinje, saj bo jed ne glede na to kaj bo vrgla v lonec, z … Preberi več

Panna cotta z okusom kave
|

Kava, ki te ljubim … Skoraj vsi obožujemo kavo. V takšni ali drugačni obliki. Turško, ledeno, capucinno … Že sama aroma te opojne pijače nas popelje v druge dimenzije. Ker nam napovedujejo indijansko poletje in se nam še ni treba … Preberi več

Janež: uporaba in recepti
|

Z besedo janež v kulinariki označujemo male plodove aromatične rastline, ki se latinsko imenuje Pimpinella anisum. Gre za sorodnico kumine, kumina, kopra in komarčka in prvotno izvira iz Sredozemlja in Bližnjega vzhoda. Dandanes je razširjena skoraj povsod po svetu. Ovalne … Preberi več

Gobova puranja pašteta
|

Prelestna  “gospa jesen” je prišla v mesto. In sezona gob je na vrhuncu. Ste že nabrali svojo košarico? Zapomniti si morate, da so tudi gobe začimba, zato jih moramo svojim jedem dodajati v zmernih količinah. Pa ne pozabite na pravilo … Preberi več

Kajenski poper in kurkuma – kombinacija
|

Kajenski poper in kurkuma sta eksotični začimbi, ki sta razširjeni po vsem svetu. Obe imata svojstvene karakteristike: kurkuma svojo rumeno barvo in blago pikanten, malce jedek okus, kajenski poper pa svojo rdečo barvo in pekočost. Obe začimbi lahko v kulinarične … Preberi več

Curry: začimba za omake (in še več)
|

  Beseda »curry« je precej zapletena, saj pri različnih ljudeh spodbudi različne misli. Velika večina ljudi sicer to besedo najprej poveže z (običajno) rumenim »praškom«, ki ga najdemo med drugimi začimbami in ga uporabljamo za kuhanje. Sicer pa lahko z … Preberi več

3 načini priprave kostanja
|

Kostanj je izredno okusna poslastica, ki nam jo prinese jesen. Seveda se kostanj najbolj prileže, ko je pripravljen zunaj, v dobri družbi in ob kozarcu jabolčnega mošta. Če pa nimamo te možnosti, si ga lahko pripravimo tudi doma v kuhinji. … Preberi več

1 2 3 4 5 18
Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri