Jabolčna pita
|

Jabolčna pita 🍎 – sladica, ki bo zagotovo predramila in razveselila vaše brbončice. 🙂 Sestavine za testo: 350 g moke polovica pecilnega praška 1 vanilin sladkor 90 g sladkorja v prahu 160 g masla 2 rumenjaka 4 jedilne žlice kisle smetane … Preberi več

Solni cvet – za zdravje in užitek
|

Marsikdo se ne zaveda obsežnosti koristi, ki se skrivajo v odličnih in kompleksnih kristalih solnega cveta. Fleur de sel je precej poznana in uveljavljena sol. Je ena izmed najpogosteje uporabljenih »končnih soli«, saj lahko že v zelo malih količinah iz … Preberi več

Solata s kvinojo in piščancem
|

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo solate s kvinojo in piščancem: olivno olje piščančji file sol poper zelena solata nekaj listov špinače pol kozarčka kvinoje Sestavine, ki jih potrebujemo za preliv: 3 jušne žlice tahini omake 2 čajni žlici philadelfije … Preberi več

Sredozemske začimbe: vrste in značilnosti
|

Z besedo Sredozemlje označujemo območje 22 držav, ki se raztezajo okrog Sredozemskega morja. V različnih zgodovinskih obdobjih je bilo to ozemlje središče številnih velikih imperijev. Dandanašnji dan je območje poseljeno z različnimi narodi z raznovrstnimi kulturami. Vsekakor se zgodovinska in … Preberi več

Korenčkova juha
|

Kremna korenčkova juha je super način, da korenček malo drugače (u)porabimo. Naj navedem šest razlogov, zakaj jo pripraviti: 1) korenček je zdrav, 2) recept je zelo enostaven, 3) juha je precej hitro pripravljena, 4) zanjo ne potrebujemo veliko sestavin, 5) vse … Preberi več

Kurkuma (začimba) uporaba
|

Kurkuma je rastlina, ki izvira iz tropskih gozdov jugovzhodne Azije. Sodi v družino ingverjevk in ima na pogled zelo zanimivo koreniko. Le-ta je sestavljena iz večih »palčkastih« izrastkov. Te izrastke pridelovalci ločijo in obdelajo na poseben način. Končni produkt je … Preberi več

Zeljnate cvetlice in pečen krompirček
|

Velikokrat se zgodi, da nam zmanjka idej, kako “klasične” sestavine uporabiti na malo bolj inovativen način. Tokrat vam predstavljamo recept, kjer smo iz zelja pripravili pečene zeljnate cvetlice. Odlično se podajo k pečenemu krompirčku, lahko pa jih uporabimo tudi kot … Preberi več

Domača zeliščna sol – vegeta
|

Verjetno tudi sami radi pripravljate domače začimbne in zeliščne mešanice, kajne? Ste kdaj razmišljali o tem, da bi si naredili domačo vegeto? Vam je domača zeliščna sol – vegeta – znana? Če je vaš odgovor ne, potem berite naprej … … Preberi več

Cimet, recepti in uporaba v kuhinji
|

Cimet je ena tistih začimb, ki jo ljudje v medicinske in kulinarične namene uporabljajo že od antičnih časov. S svojim vonjem je zagotovo nepogrešljiva začimba zimskega časa, saj je prisotna v številnih receptih za piškote in kuhano vino. Prav tako … Preberi več

Arabska kava s kardamomom – priprava oz. recept
|

Arabska kava je tradicionalen napitek, ki ga – kot že ime pove – pripravljajo v arabskih deželah. Za ljudi ima ritual pitja kave velik pomen, saj se prenaša iz roda v rod. Arabsko nomadsko pleme – Beduini – še vedno ohranjajo … Preberi več

Hrustljavo zapečen krompirček
|

Krompir je zagotovo ena tistih sestavin, ki se na našem jedilniku znajde vsaj enkrat na teden. Pripravimo ga lahko na veliko različnih načinov, poleg tega pa si ob njegovi pripravi lahko vedno vzamemo kar nekaj ustvarjalne svobode. Tokrat z vami … Preberi več

Hitre cimetove rolice
|

Cimetove rolice so še eden tistih receptov, ki jih lahko na hitro naredimo v zadnjem trenutku. Brez velikega truda in z malo sestavinami lahko pripravimo okusne, rahle in dišece rolice. Po želji jih lahko na koncu okrasimo še s sladkornim … Preberi več

1 14 15 16 17 18 19 20 22
Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri