Kokosove kocke

objavljeno v Recepti, Sladice, Začimbe

Puhaste kocke namočene v čokolado in posute s kokosom, hit vsakega praznovanja, ki jih praktično obožuje vsak in danes vam predstavljamo recept za prav te kokosove kocke.

Kokosove kocke2

Pripomočki za pripravo kokosovih kock:
  • 2 posodi
  • mešalnik
  • kozica
  • kuhalnica
  • pekač
  • papir za peko
  • globok krožnik
  • nož
  • lopatka
  • merica
  • tehtnica
Potrebne sestavine za pripravo približno 35 kokosovih kock:
Testo
  • 4 jajca
  • 100 ml olja
  • 200 g sladkorja
  • 300 g gladke moke
  • 100 ml mleka
  • 1-2 čajni žlički vanilijevega sladkorja
  • 1 vrečka pecilnega praška
Čokoladna krema
  • 100 g masla
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 2 žlici ruma
  • 100 ml mleka
Posip
  • 300 g kokosove moke
Vanilijev sladkor lahko dobite s klikom na spodnji gumb:
Vanilin sladkor
Kokosove kocke pripravimo po naslednjem postopku:
  1. V prvem koraku se lotimo priprave biskvita, in sicer najprej prižgemo pečico na 180 stopinj Cezija.
  2. Nato ločimo beljake od rumenjakov in rumenjakom dodamo sladkor ter stepamo do penasto blede rumene barve.
  3. Izmenično postopoma dodajamo olje, mleko in moko s pecilnim praškom, vse skupaj mešamo počasi z lopatko, dokler ne dobimo enotne zmesi.
  4. Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo mešanico. Biskvit nato pečemo nekje od 15 do 20 minut v pečici odvisno od velikosti pekača.
  5. Vmes si v en krožnik pripravimo kokosovo moko, v kozico pa dodamo maslo, rum,
    mleko in čokolado.
  6. Vse skupaj segrevamo, dokler ne postane gladka tekoča zmes in le to nato odstavimo, da se malce ohladi.
  7. Pečen ohlajen biskvit narežemo na enako velike kocke in jih najprej pomočimo v celoti v čokolado in povaljamo v kokosovi moki.
  8. Kokosove kocke polagamo na pladenj, ki ga nato postavimo za vsaj uro do dve v hladilnik. Preden pa sladico serviramo pa jo vsaj pol ure prej pustimo na sobni temperaturi, da se le te zmehčajo.

Kokosove kocke1

 

Recept je prispevala Vesna.

Pa dober tek!