Jajčna omleta s sirom in suhim paradižnikom

Omleta s sirom in suhim paradižnikom – hiter in nasiten zajtrk ali pa večerja.

Omleta s sirom in suhim paradižnikom
Omleta s sirom in suhim paradižnikom
Sestavine:
Potek:
  • V posodico vbijemo 2 jajci in jih z metlico stepemo.
  • Dodamo še 1 dcl mleka ali sladke smetane ter sol, poper in mešanico začimb pica & pašta. Vse skupaj dobro premešamo.
  • Na štedilnik pristavimo ponev in jo na zmernem ognju segrejemo. Dodamo olivno olje in počakamo, da se segreje.
  • Vmes naribamo sir in narežemo suh paradižnik.
  • Ko olje segreto in ponev enakomereno namaščena, vanjo vlijemo jajčno zmes.
  • Počakamo, da jajčna zmes malo zakrkne.
  • Omleto obrnemo in pustimo, da se malo zapeče še na drugi strani.
  • Na polovico potresemo nariban sir in narezan posušen paradižnik.
  • Omleto prepognemo in serviramo.
  • Po želji lahko po njej polijemo še malo pekoče omake.

Pa dober tek!