Jajčka s šparglji

Šparglji ali beluši so ena prvih vrst spomladanske zelenjave. Lahko jih pripravimo na raznovrstne načine – tokrat predstavljamo zelo hiter in enostaven recept za jajčka s šparglji.

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo jajčk s šparglji:
  • jajčka
  • šparglji
  • por
  • čebula
  • olje
  • kurkuma, sol, poper, drobljen čemaž
  • slanina/pršut
Postopek priprave: 
  • Oleseneli del odlomimo. Kateri je ta del, lahko ugotovimo precej enostavno: špargelj se prelomi na meji med olesenelim in neolesenelim delom. Olesenele dele lahko prihranimo za juho.
  • Preostali del šparglja nalomimo na manjše delčke.
  • Delčke prenesemo v posodo, solimo, čisto malo sladkamo, zalijemo z vodo in na hitro pokuhamo.
  • V ponvi segrejemo olje.
  • Dodamo prej olupljeno in nasekljano čebulo, por, slanino ali pršut. Dodamo še začimbe: sol, kurkuma, mešanico poprov, drobljen čemaž.
Praženje čebule, pora in slanine
Praženje čebule, pora in slanine
Zelenjavi dodamo še začimbe: sol, poper, kurkumo in čemaž
Zelenjavi dodamo še začimbe: sol, poper, kurkumo in čemaž
  • Na hitro popražimo.
  • V skledico ubijemo jajčka in jih z vilico premešamo. Z njimi zalijemo sestavine v ponvi. Zmešamo s kuhalnico oziroma lopatko in mešamo toliko časa, da se jajčka začnejo strjevati.
    Jajčka ulijemo v ponev
  • Preložimo na krožnik in uživamo v okusnem obroku.
Umešana jajčka s šparglji in porom
Umešana jajčka s šparglji in porom

Pa dober tek!