» » Vaniljev ekstrakt/izvleček
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.
Razprodano

Vaniljev ekstrakt/izvleček

15,30 

Burbonsko vanilijo lahko brez dvoma poimenujemo kraljica začimb, saj s svojim sladkim okusom navdušuje v številnih kulinaričnih kreacijah. Gre za eno najbolj cenjenih začimb na svetu.

Intenzivna aroma burbonske vanilje obogati sladice, kot so puding, sladoled, pecivo, creme brulee in vaniljeva omaka.

Ekstrakt je proizveden iz vanilje planifolia z Madagaskarja (Burbonska vanilja). Stroki vanilje so tradicionalno obrani in pripravljena v regiji Sambava. Uporabljen postopek ekstrakcije arome omogoča najbolj avtentičen in intenziven okus.

Sestavine: invertni sladkor, koncentrat Bourbon (Planifolia) vanilje, vaniljeva semena

Vaniljev ekstrakt ne vsebuje alkohola, ojačevalcev okusa, barvil in konzervansov.

Deli s prijatelji

Opis

Burbonsko vaniljo lahko brez dvoma poimenujemo kraljica začimb, saj s svojim sladkim okusom navdušuje v številnih kulinaričnih kreacijah. Gre za eno najbolj cenjenih začimb na svetu. Prehiti jo le žafran.

Vaniljevi stroki rastejo na tropskem drevesu, posebni orhideji ovijalki. Od vseh (in verjamite, mnogo jih je) vrst orhidej samo ta vrsta proizvaja hrano za nas. Cvetove lahko oprašita le dve živalski vrsti in še to samo en dan v letu, zato ni čudno, da je večina cvetov oprašena ročno in natančno. Ko plodovi zrastejo (približno 4-5 tednov), jih pridelovalci oberejo in z veliko skrbjo tudi obdelajo. Postopek priprave vanilje traja 3-4 mesece! Končni rezultat pa so temno rjavi oziroma črni stroki, katerih okus je poln in žlahten.

Intenzivna aroma burbonske vanilje obogati sladice, kot so puding, sladoled, pecivo, creme brulee in vaniljeva omaka. Kraljica začimb oplemeniti tudi sladke pijače in eksotične omake z mesom in ribami.

Ekstrakt je proizveden iz vanilje planifolia z Madagaskarja (Burbonska vanilja). Stroki vanilje so tradicionalno obrani in pripravljeni v regiji Sambava. Uporabljen postopek ekstrakcije arome omogoča najbolj avtentičen in intenziven okus.

Ste vedeli, da beseda “vanilla” izhaja iz španščine in v dobesednem prevodu pomeni strok?

Vanilja uspeva v tropih, načeloma pa poznamo tri cone, kjer se jo goji: Tahiti, Mehika in Madagaskar. Naša burbonska vanilja izvira iz madagaskarja. Tudi ime “Bourbon” je zaščiteno in se lahko uporablja le, če vaniljo gojijo na otokih Madagaskarja, Komorov in La Réunion.

Toda zakaj se ji reče Burbonska?

La Réunion je bil prej poznan pod imenom Burbon, to ime pa je prevzeto po družinskemu imenu francoskih osvajalcev.

Sestavine: invertni sladkor, koncentrat Bourbon (Planifolia) vanilje, vaniljeva semena

Vaniljev ekstrakt ne vsebuje alkohola, ojačevalcev okusa, barvil in konzervansov.

Vaniljev ekstrakt/izvleček je primeren za: obogati vse vrste sladic, pudinge, kreme, sladoled, čokolado, sadne solate, džeme, peciva … Če ga uporabimo na pravi način, ga lahko dodamo tudi k slanim živilom npr. ribam in morskim sadežem.

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Vaniljev ekstrakt/izvleček poreklo: Madagaskar

Dodatne informacije

Količina

75 ml

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Vaniljev ekstrakt/izvleček”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja