» » Turški origano

Turški origano

2,50 2,80 

Ko govorimo o turškem ali grškem origanu, gre pravzaprav za isto vrsto rastline. Njegov okus je manj oster in blažji od večine drugih vrst origana. Uporablja se pri pripravi Grških in Italijanskih jedi – nepogrešljiv je pri pripravi paradižnikovih omak, mesno-zelenjavnih jedi pa tudi rib. Čudovito se prepleta z baziliko, majaronom in rožmarinom.

Opis

Turški origano je ena izmed klasičnih začimb, ki ne sme manjkati v naši zbirki začimb. Ime je dobil iz grškega izraza oros ganos, kar pomeni gorsko veselje. Ime torej priča o divji različici origana, ki jo pri nas poznamo pod imenom dobra misel. Origano se najpogosteje uporablja v sredozemski kuhinji. Okus turškega oziroma grškega origana manj oster in blažji, kot okus drugih vrst. Za razliko od mehiškega origana ima manj priokusa po citrusih, kljub temu pa s svojo aromo izboljša številne jedi. Najbolj znana je njegova uporaba pri pripravi pic in paradižnikovih omak. Poleg tega ga uporabljamo tudi pri pripravi mesa, zelenjave in raznovrstnih omakah. Njegov okus se dobro ujema z baziliko, majaronom in rožmarinom.

Turški origano je primeren za: sredozemsko kuhinjo, pice, paradižnikove omake, meso, zelenjavo

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Origano poreklo: Turčija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 25g, Refil vrečka – 35g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Turški origano”