
0
0,00 €13,10 €
Ste za eksotiko? Potem ste na pravem mestu. Tasmanski poper je eksotičen dar narave, ki prihaja iz Avstralije. Ni sorodnik klasičnega popra, a če ga primerjamo z njim, lahko rečemo, da je njegova ostrina večja.
Tasmanski poper je znan tudi pod imenom gorski poper. Gre za plod drevesa, ki izvira iz Tasmanije (zvezna država Avstralije) in sploh ni sorodnik črnega popra! Domačini v kulinarične namene uporabljajo tako liste, kot tudi posušene črne jagode. Na prvi pogled so jagode zelo podobne črnemu popru, morda so le malo večje. Jagode tasmanskega popra lahko uporabljamo kot nadomestek črnega popra – toda! Ker imajo močnejši pekoč okus kot “navadni” poper, moramo za začinjanje uporabiti manjšo količino. Najbolje je, da poper zmeljemo tik pred uporabo in ga v jed dodamo tik pred postrežbo. Cele jagode lahko uporabimo tudi pri pripravi dolgo kuhajočih se enolončnic. V tem primeru cele jagode dodamo že med kuhanjem.
Francozi s to vrsto popra pripravljajo poprovo omako, ki jo servirajo poleg divjačine ali govedine.
Začimbe, s katerimi se tasmanski poper dobro ujema: lovor, česen, brin, origano, majaron, peteršilj, rožmarin, timijan.
Tasmanski poper je primeren za: enolončnice, divjačino, govedino, mešanice začimb
Na posnetku spodaj, pa si lahko ogledate en predlog za uporabo Tasmanskega popra.
Avtorji videa so kreativna ekipa Mala kuhna/Little Kitchen.
Hraniti v temnem in suhem prostoru.
Pakiranje | Doza – 40g |
---|
Vaša košarica je trenutno prazna. Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. |
Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij
Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.
Ocene
Zaenkrat še ni ocen.