» » Sumac – mleti
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.

Sumac – mleti

Že od: 3,10 

Sumac je zanimiva začimba, ki prihaja Bližnjega vzhoda in je v tamkajšnji kuhinji nepogrešljiva. Uporablja se prav povsod: za pripravo marinad, prelivov, suhih rubov, prelivov. Zaradi okusa in čudovite temno rdeče barve se ga pogosto uporablja tudi kot zadnji dodatek k hrani, tik preden jo serviramo.

Šifra: 263 Kategorija: Oznake: , , , ,
Naročila oddana danes odpošljemo že jutri.
*ne velja za plačilo po predračunu ter ob praznikih.

Opis

Kaj pravzaprav je sumac? Gre za drevo oziroma grm. V kulinarične namene uporabljamo njegove plodove, temno rdeče jagode. Le-te oberejo, posušijo in nazadnje zmeljejo. Končni produkt je prah temno rdeče barve in precej močnega vonja. Preden so se v Evropi razširile limone, se je ta začimba uporabljala namesto nje. Ima namreč oster, rahlo limonast okus. Za razliko od limone je njegov okus bolj uravnotežen in manj trpek.

Sumac se lahko uporablja pri pripravi mesa (je nepogrešljiv pri pripravi kebabov in rib!), lahko pa se uporablja tudi pri pripravi zelenjave, solat in raznovrstnih omak. S svojo čudovito barvo popestri marsikatero jed. Je tudi ena od glavnih komponent začimbne mešanice za’atar.

Mnogi tej začimbi dodajajo še sol, saj le-ta ojača njegov okus. Sumac naše blagovne znamke Trije kralji pa je svež in pravilno obdelan, zatorej dodatna ojačitev ni potrebna. Ko ga boste pred uporabo povonjali, boste vedeli, o čem govorimo. 😉

Mleti sumac je primeren za: pripravo mesa (kebab, ribe), zelenjavo, solate, omake

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Sumac - mleti poreklo: Turčija

 

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 55g, Vrečka – 55g