» » Šetraj – narezan
Razprodano

Šetraj – narezan

(1 ocena stranke)

Že od: 3,60  Že od: 0,72 

Šetraj je sredozemska rastlina, ki se je v Evropi dolgo – dokler niso spoznali eksotičnih začimb – prištevala med najbolj aromatična kuhinjska zelišča. Ima zeliščni vonj in rahlo poprast okus, ki spominja na timijan. Dobro se poda k stročnicam (fižol, leča), zeleni zelenjavi, pečeni teletini, svinjini, perutnini, zajčjemu mesu, omakam, nadevom, marinadam in ribam, zelju, rdeči pesi, krompirju … Lepo se dopolnjuje z baziliko, česnom, meto, origanom, peteršiljem, rožmarinom, timijanom in lovorjem.

Opis

Šetraj izvira iz Vzhodnega Sredozemlja in je kot začimba zelo priljubljen v Srednji in Južni Evropi. Ima nežen zeliščni vonj. Njegov okus je precej poprast in izvrstno popestri počasi kuhajoče mesne in zelenjavne jedi. Šetraj je znan po tem, da se zelo prilega fižolu in drugim stročnicam. V Nemčiji mu celo pravijo »Bohenkraut«, kar v dobesednem prevodu pomeni »fižolovo zelišče«. Dodajamo ga tudi marinadam in omakam, jedem iz gob, krompirju, juham, zelo dobro pa se poda tudi k ribam, sploh k postrvim. Prav tako šetraj pogosto najdemo v mnogih začimbnih mešanicah za izdelavo klobas in pečenic. Šetraj deluje kot pospeševalec teka in dobro vpliva na celoten prebavni trakt, kar je tudi razlog, da ga uporabljajo v dietni kuhinji. Dobro se ujema z baziliko, česnom, meto, origanom, peteršiljem, rožmarinom, timijanom, kumino in lovorjem. Je ena izmed začimb, ki sestavljajo mešanico provansalskih zelišč.

Šetraj je primeren za: stročnice (fižol, leča), marinade, omake, gobove jedi, krompir, juhe, ribe (še posebej postrvi), zeleno zelenjavo, pečeno teletino, svinjino, perutnino, zajčje meso, nadeve, zelje, rdečo peso

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Šetraj poreklo: Nemčija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 25g, Refil – 80g

1 mnenje za Šetraj – narezan

  1. andrejpodlogar1 (preverjena stranka)

    Vrhunska začimba. Paše v vsako hrano.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja