» » Semena zelene

Semena zelene

2,20 3,40 

Zelena je izredno prijazna zel, saj lahko v kulinariki uporabljamo celotno rastlino. Semena zelene imajo precej močnejši vonj in okus kot sama rastlina. So prodornega okusa in imajo rahel pridih limone in peteršilja. Lahko jih uporabimo pri pripravi raznolikih zelenjavnih jedi, omak, kruha, pikantnih kolačev, lahko pa jih tik pred koncem potresemo čez solato.

Opis

Egipčani so iz listov zelene, ki imajo izredno močan vonj, izdelovali vence in z njimi krasili grobnice. Zelena je bila tudi del grških pogrebnih obredov in prehrane. Pri kuhanju lahko uporabljamo vse njene dele – gomolj, steblo, liste in semena. Le-ta imajo zelo močan okus, ki je podoben ostalim delom rastline. Njihova prednost je, da jih lahko v omari hranimo najmanj leto dni. Semena zelene lahko dodamo zelenjavnim jedem, juham, številnim omakam in marinadam. Z zmletimi semeni lahko pred pečenjem natremo meso, cela pa lahko uporabimo pri peki domačega kruha in jih tako izkoristimo dvojno – semena kruhu pridajo svoj okus, poleg tega pa služijo še kot dekoracija. Ščepec semen zelene lahko dodamo tudi kuhani zelenjavi in v sendviče, saj to nadevu doda močan okus. Marsikdo si iz njih pripravlja tudi čaj. Ujema se z ingverjem, klinčki, koriandrovimi listi, kumino, peteršiljem, poprom in kurkumo. Že tisočletja semena, poleg njihove kulinarične rabe, uporabljajo tudi v medicini vzhodnega sveta. Pomagajo pri odvajanju vode s telesa, urejanju prebave in pri nekaterih dietah. Veljajo kot bogat vir kalcija.

Semena zelene so primerna za: zelenjavne jedi, juhe, omake, marinade, pečeno meso, kruh, sendviče, čaje

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Semena zelene poreklo: Indija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 60g, Refil vrečka – 50g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Semena zelene”