» » Rumena gorčica v prahu

Rumena gorčica v prahu

2,10 3,20 

Rumena gorčica v prahu se pridobiva iz rumenih gorčičnih semen, ki izvirajo iz južne Evrope in zahodne Azije. Cela semena so povsem brez vonja. Šele ko jih zmeljemo, se iz njih začne sproščati rahlo pikantna aroma, pri kuhanju pa še pristen gorčični vonj. Okus rumenih gorčičnih semen je bolj mil, rahlo pikanten in rahlo sladek. Cela gorčična semena uporabljamo predvsem kot dodatek tekočinam za vlaganje in razsolom, poleg tega pa jih dodajamo tudi marinadam. Iz njih pripravljajo raznovrstne gorčice – dobro poznani sta blaga in redka ameriška gorčica ter blago pikantna in sladka bordojska gorčica – ki se prilegajo mesnim izdelkom, pikantnim sirom, curryjem …

Opis

Rumena gorčica v prahu se pridobiva iz rumenih gorčičnih semen, ki izvirajo iz južne Evrope in zahodne Azije. Semenom, ki so peščeno rumene barve, pravimo rumena ali pa bela gorčična semena. Izvirajo iz južne Evrope in zahodne Azije, dandanes pa uspeva v večjem delu Evrope. Semena te vrste so večja kot pa semena ostalih vrst. Razlika je tudi v okusu – rumena gorčična semena so za razliko od drugih gorčic bolj milega in rahlo pikantnega okusa. Zanimivo je, da so cela semena povsem brez vonja in da se le-ta sprosti šele med kuhanjem. Uporabljajo se v Indijski, Pakistanski in zahodnjaški kuhinji. Ker delujejo tudi kot konzervans, jih velikokrat dodajajo tekočinam za vlaganje in razsolom. Prav tako jih dodajajo različnim marinadam, iz njih pripravljajo tudi paste in vsem znane gorčice. Najbolj znani gorčici, ki jih pripravljajo iz rumenih semen, sta klasična in blaga ameriška gorčica ter blago pikantna in sladka bordojska gorčica. Gorčice se pogosto uporabljajo kot priloge k mesnim izdelkom, pikantnim sirom, curryjem. Gorčična semena so pomembna sestavina nekaterih začimbnih mešanic na primer panch phoron in sambhar. Dobro se ujema s česnom, čiliji, kurkumo, koriandrom, poprom, peteršiljem

Rumena gorčica v prahu je primerna za: indijsko, pakistansko, zahodnjaško kuhinjo, gorčice (ameriška, bordojska, …), paste, meso, sire, curry, začimbne mešanice, panch phoron, sambhar

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Rumena gorčica poreklo: Kanada

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 55g, Refil vrečka – 50g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Rumena gorčica v prahu”