» » Rožmarin v prahu
Znižano do -20%

Rožmarin v prahu

2,00 3,00 

Rožmarin je aromatična zimzelena trajnica, ki izvira iz Sredozemlja. Ima močan, prodoren in privlačen vonj. Njegov okus rahlo smolnat s priokusom muškatnega oreščka, evkaliptusa in kafre. Prilega se k mesu, ribam, gobam, krompirju, zelenjavi z izrazitim okusom, mehkim sirom in perutnini. Njegova aroma se odlično dopolnjuje z drobnjakom, lovorjem, origanom, peteršiljem, šetrajem, timijanom in meto.

Opis

Rožmarin gojijo predvsem v sredozemskih pokrajinah. Njegovo ime izvira iz latinščine in v prevodu pomeni »rosa morja«. Njegov vonj je zelo intenziven – zaznamo lahko rahli mentolov vonj z odtenkom lesa, intenziven pa je tudi njegov okus, ki je mešanica muškatnega oreščka, evkaliptusa in kafre. Vonja se ne da ublažiti niti z dolgim kuhanjem, zato rožmarin uporabljamo v zmernih količinah. Poda se k številnim vrstam mesa (jagnjetini, perutnini, svinjini, govedini, teletini, zajcu), zelenjavi z izrazitim okusom, gobjim jedem, k marinadam, solatnim prelivom in k nekaterim omakam, sploh tistim s paradižnikovo osnovo. Italijani ga dodajajo posebnemu kruhu (focaccia), drugje pa ga dodajajo tudi k nekaterim pikantnim pecivom. Občasno se znajde tudi na picah. Rožmarin v prahu je odličen tudi za izdelavo aromatičnih olj, skupaj s česnom in čiliji. Dobro se dopolnjuje z drobnjakom, lovorjem, origanom, peteršiljem, šetrajem, timijanom in meto. Skupaj z origanom, timijanom, koromačem in sivko sestavlja priljubljeno mešanico začimb “herbes de Provence”.

Rožmarin v prahu je primeren za: jagnjetino, perutnino, svinjino, govedino, teletino, zajca, zelenjavo, krompirju, mehkim sirom, gobje jedi, marinade, prelive, paradižnikove omake, focaccia-o, pikantna peciva, pice, izdelavo aromatičnih olj

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Rožmarin v prahu poreklo: Turčija

 

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 35g, Refil vrečka – 35g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Rožmarin v prahu”