
0
0,00 €5,10 €
Peteršilj prvotno izvira iz južne Evrope, dandanes pa uspeva na področjih, ki imajo zmerno podnebje. Ima zelo čist in osvežujoč okus, zato je eno izmed nepogrešljivih zelišč za kuharje zahodnega sveta. Peteršilj v prahu se uporablja za pripravo omak, solat, nadevov, krompirjevih jedi, morskih jedi … Dobro se ujema z baziliko, česnom, čiliji, majaronom, rožmarinom, poprom, origanom, meto in drobnjakom.
Peteršilj je v antičnih časih veljal za sveto zelišče in tudi danes ne sme manjkati v naši kuhinji. Zelo pogosto se uporablja na srednjem vzhodu, v Evropi in Ameriki. Peteršilj v prahu ima svež vonj in okus. Hrani ga lahko dodamo že med kuhanjem, po želji pa ga dodamo tik pred serviranjem. Peteršilj v prahu se lahko uporablja pri pripravi zeliščnega masla, prelivov, solat, sirnih namazov in majonez. Je začimba, na katero ne smemo pozabiti, ko kuhamo juhe, enolončnice, omake, zelenjavne jedi ter jedi iz krompirja. Poda se tudi k limonam, ribam in rižu. Lepo se dopolnjuje z baziliko, česnom, čiliji, majaronom, rožmarinom, poprom, origanom, meto in drobnjakom. Je pogosta začimba v številnih začimbnih mešanicah na primer francoski zeliščni šopek, persilliada in gremolada.
Peteršilj v prahu je primeren za: zeliščna masla, prelive, solate, sirne namaze, majoneze, juhe, enolončnice, omake, zelenjavne jedi, jedi iz krompirja, ribe, riž
Hraniti v temnem in suhem prostoru.
Pakiranje | Doza – 50g |
---|
Vaša košarica je trenutno prazna. Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. |
Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij
Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.
Ocene
Zaenkrat še ni ocen.