» » Peteršilj v prahu
Razprodano

Peteršilj v prahu

Že od: 5,10  Že od: 1,02 

Peteršilj prvotno izvira iz južne Evrope, dandanes pa uspeva na področjih, ki imajo zmerno podnebje. Ima zelo čist in osvežujoč okus, zato je eno izmed nepogrešljivih zelišč za kuharje zahodnega sveta. Peteršilj v prahu se uporablja za pripravo omak, solat, nadevov, krompirjevih jedi, morskih jedi … Dobro se ujema z baziliko, česnom, čiliji, majaronom, rožmarinom, poprom, origanom, meto in drobnjakom.

Opis

Peteršilj je v antičnih časih veljal za sveto zelišče in tudi danes ne sme manjkati v naši kuhinji. Zelo pogosto se uporablja na srednjem vzhodu, v Evropi in Ameriki. Peteršilj v prahu ima svež vonj in okus. Hrani ga lahko dodamo že med kuhanjem, po želji pa ga dodamo tik pred serviranjem. Peteršilj v prahu se lahko uporablja pri pripravi zeliščnega masla, prelivov, solat, sirnih namazov in majonez. Je začimba, na katero ne smemo pozabiti, ko kuhamo juhe, enolončnice, omake, zelenjavne jedi ter jedi iz krompirja. Poda se tudi k limonam, ribam in rižu. Lepo se dopolnjuje z baziliko, česnom, čiliji, majaronom, rožmarinom, poprom, origanom, meto in drobnjakom. Je pogosta začimba v številnih začimbnih mešanicah na primer francoski zeliščni šopek, persilliada in gremolada.

Peteršilj v prahu je primeren za: zeliščna masla, prelive, solate, sirne namaze, majoneze, juhe, enolončnice, omake, zelenjavne jedi, jedi iz krompirja, ribe, riž

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Peteršilj v prahu poreklo: Nemčija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 50g, Refil – 100g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Peteršilj v prahu”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja